U nás jsou již druhý den mrazivá rána ( cca -14 st. ). Při pohledu z okna - mám pocit, že jsem někde kolem 27. prosince povídání níže.
( schovávám si ho už několik let v poště, ani nevím, kdo mi ho kdysi poslal. Nečtěte, kdož nemusí sprostá slova ).
WINTER IN CANADA - Deník vystehovalce
12. augusta
Nastehovali sme se do naseho noveho domu v Kanade. Sem tak stastny. Je tu tak krasne!
Hory su nadherne. Nemohu sa dockat, kdy je uvidim pokryte snehem.
14. októbra
Kanada. Nejkrasnejsi zeme na svete. Listi se zabarvilo vsemi temi krasnymi odstiny zlute a oranzove barvy. Cestou jsem videl par jelenu. Jsou tak puvabni. Jsou to nejkrasnejsi zvirata na svete. Toto musi byt raj. Miluji Kanadu.
11. novembra
Den spomienok (Kanadský statny sviatok). Brzy zacne lov na jeleny. Nemohu pochopit, jak někdo muze zabit tak krasne zvire. Doufam, ze brzy napadne snih. Je tak nadherne.
2. decembra
Tejto noci napadol prvy sneh. Vstal som a uvidel všetko prikryte bielou prikryvkou. Je to ako na najkrajsej pohľadnici. Vyšli sme von, ocistili schody a prístupovu cestu a potom sme sa guľovali (ja som vyhral). Keď projel snezny pluh, museli sme znovu odhrnout snih pred branou. Jaka krasna krajina. Milujem Kanadu.
12. decembra
V noci znovu snezilo. Znovu projel pluh a nahrnul snih pred branu. Je tu naozaj krasne.
19. decembra
V noci znovu padal snih. Nemohl jsem vyjet s autem a jet do prace. Je tu opravdu krásne, jen jsem uz trosku unaveny z odhrnovani. Znovu ten posraný pluh.
22. decembra
Ty bile sracky znovu padaly celou noc. Uz mam mozoly od lopaty a i zada me boli. Ten hajzl s pluhem jakoby se skryval za rohem a jen cekal, kdy ja odhrnnu snih pred branou. Bastard!
25. decembra
Vesele posrane Vanoce! Jeste vic toho posraneho snehu. Jestli se mi nekdy dostane do rukou ten buzerant s pluhem, zabiju ho. Slak aby je trefil, proc nesypou vic soli na cesty, aby snih driv roztal ??!
27. decembra
V noci znovu snih. Uz tri dni nevycházim z domu, jenom aby jsem odhrnul snih pokazde, kdyz projede pluh. Nemohu nikam jet, auto zapadlo do hromady snehu pred branou a je i hrozna zima. Rikaji, ze tuto noc napadne novych tricet centimetru te sracky.
28. decembra
Predpoveď nevysla. Napadlo pul metru. Jestli to takhle bude pokracovat, neroztaje ani do leta. Uz i pluh zapadl a ten buzerant si prisel ode mne pujcit lopatu. Řekl jsem mu, ze se mi zlomilo už sest lopát pri odhrabovani tech sracek z pred brany, ktere tam on nahrnul. Malo schazelo, abych mu nerozbil hlavu.
4. januára
Konecne jsem se dostal z domu. Byl jsem v predejne koupit trochu jidla a kdyz jsem se vracel, vrazil jsem autom do jelena. Na aute skoda za tritisice dolaru. Ta posrana haved mela byt pobita. Vsude jsou. Ze je lovci nepostrileli na podzim vsechny!
3. mája
Byl jsem s autem v servise. Neuveritelne, jak zrezlo od te posrane soli, kterou vsude rozsypavaji.
10. mája
Stehuji se na Floridu. Nemohu pochopit , ako nekdo normalni muze zit v tejto posranej Kanade.