Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí

Re: Počasí 22. bře 2013 17:03 #286918

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Tak nám asi nastává ta doba ledová. Už se asi tepla nedočkáme :( :( :(

Chvilku jsem hledala:
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...start=120&Itemid=112

Pranostiky praví : Bílé Vánoce- zelené Velikonoce, zelené Vánoce-mrazivé Velikonoce,

Když však sněhu na Vánoce není, vynahradí si to zima na jaře (Zelené vánoce - bílé Velikonoce.).
web.quick.cz/iveta_kulhava/V_pranostiky.htm
Poslední úprava: 22. bře 2013 17:48 od hespa1.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 22. bře 2013 21:06 #286920

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
No,vypadá to,že teplo hned tak nebude.Myslím,že jsem to psala už vloni,ale před 26 lety-20 března,bylo sněhu po kolena,švagrová v porodních bolestech,podpírána saniťákem,se drapala do vršku k sanitce,k jejich vchodu se bál zajet,protože by se už nevyhrabal.
Ono to blázní různě.Pamatuju Máje v tričku i s plískanicemi,že se u ohně venku nedalo vydržet a májka se hlídala přes okno v hospodě.
Ráno bylo -2,což je i teď,celý den sychravo a vítr.
Poslední úprava: 22. bře 2013 21:34 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 23. bře 2013 06:44 #286923

• hespa1
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 176
Nejhorší je, že to počasí nedovolí udělat práci na zahradě, která už měla být hotová. Bojím se cokoliv ostříhat, protože většinou pod nulou a když do toho chvilkama zasvítí sluníčko, který už má sílu, že se mi to popálí. Nehledě na to, že mi tu leží ještě sníh. :( :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 23. bře 2013 08:29 #286924

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ladův kraj: Ráno -5 (a to bylo zataženo!), teď jsou -3,5, zataženo, občas vítr, sem tam poletuje březnová vločka.
Sníh pokrývá asi polovinu zahrady, zem je zmrzlá na kost.
Večer mně udělali nesmírnou radost Norové: v příštím týdnu -10 nahradili +1. Od Velkého pátku se má oteplovat.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 23. bře 2013 09:10 #286926

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Heleno, jak nedám dopustit na ČHMÚ, tak tentokrát bych byla radši, aby měli pravdu Norové ;) .
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 23. bře 2013 15:37 #286935

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Když jsem si přečetla,že se oteplí v druhém dubnovém týdnu a v polovině dubna zase příjde ochlazení,najela jsem si na stránky níže v naději,že se dovím něco potěšujícího,bohužel ne.:angry: raději jsem to ani neměla číst
www.globalni-ochlazovani.cz/teploty-praha-klementinum.php
www.globalni-ochlazovani.cz/slunecni-aktivita.php
www.globalni-ochlazovani.cz/maunderovo-minimum.php
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 23. bře 2013 16:05 #286936

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Evko, tím bych se nezneklidňovala. Podobné články kolovaly před 2-3 lety, kdy se sluneční cyklus "opozdil", pak se ukázalo, že šlo jen o zpoždění. Nedávno jsem zrovna četla, že tento sluneční cyklus bude mít dva vrcholy, už se to stávalo dřív, jen v době internetu se takovéhle poplašné zprávy rychleji šíří...

Laicky řečeno, tyhle mrazivé situace jsou každoročně vyvolané tlakovou výší ( aktuáně výběžkem vysokého tlaku) se středem na rozhraní Skandinávie a Ruska, které způsobí, že se sem dostane mrazivý vzduch z ruských polárních oblastí. Tyhle tlakové výše se každoročně opakují ( vloni to byl ten měsíc s mrazy pod -20°C), letos to vypadalo, že nás to mine, ale jen to přišlo o pár týdnů později a tedy nejsou ty mrazy tak silné.

Síla mrazů je daná umístěním středu tlakové výše ( čím je střed blíže Rusku, tím mrazivější). Tlakové výše celkově mívají tendenci "sedět" dlouho na jednom místě, případně ustupují velmi pomalu. V létě obvykle mívají střed jižně od nás a pak to má za následek dlouhé horké počasí bez srážek, v zimě pak dlouhotrvající inverze a mráz.

Čili, neděje se nic tak výjimečného natož katastrofického, jenom ne to hrozná votrava ( pokud zrovna nejste fanda do lyžování :P ) a snad to brzy přejde.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka

Re: Počasí 23. bře 2013 19:01 #286951

• Lísteček
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 201
Tak jsem se konečně po 14ti dnech prokousala až sem, jelikož mě internet těch 14 dní na krásné růže prostě nepřipojil, nevím proč, tak alespoň to počasí.. Prachaticko, 505mnm, -7st., vlhkost 40%, mrazivý vánek..jaro značka Ideál :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 24. bře 2013 06:26 #286964

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
-10,3°C,ale sluníčko krásně svítí.Ptáčci jsou tak hladoví,že se nebojí zobat ani na parapetu okna,kde jsem jim nasypala slunečnici.

edit v 13,23 mínusová teplota se drží -1,5°C
Poslední úprava: 31. bře 2013 06:46 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Počasí 24. bře 2013 08:59 #286970

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Ladův kraj: Ráno -8, ale mohlo být i více (pozdě jsem vstávala), protože v 9 hodin večer už bylo -7. Polojasno, ostrý a "jedovatý" SV vítr. Nevím, nevím, ale ani zabalení asi Grahama Thomase a Ghislaine deF nezachrání od zmrznutí. :(
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa