Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Počasí

Počasí 14. dub 2014 21:21 #288295

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
008.jpg

A takhle u nás bylo celý den.Udělala se tma,pokropilo nás pár kapek,pytel přefrčel a vypadlo to z něj jinde.Vysvitlo sluníčko... a tak stále dokola.
Hlavně ať nejsou ty mrazy.Meruňky odkvetly pěkně,začínají jahody.I jabloně letos vypadají dobře.Ach jo.
Téma bylo zamčeno.

Počasí 17. dub 2014 20:33 #288335

• mišpule
  • Platinum Boarder
Hmm,tak mrazík byl,odnesly to hoztenzie a rozkvetlé jahody.Kirsten,u vás to asi bylo víc,než ten -0,5°u nás,viď?Já se úplně orosila,když hlásili,že na Kvildě bylo -16.No fuj!
Téma bylo zamčeno.

Počasí 18. dub 2014 17:42 #288352

• mišpule
  • Platinum Boarder
Dnes nám konečně trochu zapršelo.Celých 6 mm.Hurá,aspoň něco.
Téma bylo zamčeno.

Počasí 18. dub 2014 19:39 #288360

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Mišpule, u nás jsem zaznamenala, že to nejníže kleslo těsně k -4°C, škody naštěstí snad žádné (macrophylly mám na zdejší rady chráněné), nevím, jak ovocné stromy. Ale zatím nejásám, bojím se, že to ještě není všechno.

Větší paseku mi na čerstvě na jaře zasazených růžích udělalo to předčasné jaro (nevyzrálé omrněné výhonky) a děsné sucho. I když jsem zalévala, ta nízká vzdušná vlhkost a ostré slunce udělaly své. Bojím se, že se většina růží neujme, rozdejchávají to těžko, některé vypadají, že to zabalily - zrovna ty, na které jsem se těšila nejvíce - tři Gartenträume a tři Marie Antoinetty.
Podzimní výsada té stovky růží vypadá hodně dobře, asi až na dvě výjimky a i ty to doufám doženou.

Dnes tady taky krásně lilo (ráno půjdu zkontrolovat dešťoměrku), je pár stupňů nad nulou, takové správné počasí pro tuhle dobu. Škoda té přeteplé epizody před tím.
Kirsten
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Počasí 22. dub 2014 21:28 #288414

• mišpule
  • Platinum Boarder
004_2014-04-22.jpg

Tohle se mi moc líbilo a doufala jsem,že z toho něco bude.Zase nic...
Téma bylo zamčeno.

Počasí 23. dub 2014 18:35 #288422

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
U nás před dvěmi hodinami skoro zčernala velká část oblohy,zpustil se nebývalý liják,blesky a takové hromobití přímo okolo našeho domu,až jsem dvakrát na židli podskočila,jak jsem se lekla. :ohmy:
Povrch půdy je úplně sbitý,pokud na prudčeji zasvítí slunce,tak z toho bude nepříjemný škraloup po celé zahradě.
Téma bylo zamčeno.

Počasí 23. dub 2014 19:32 #288423

• mišpule
  • Platinum Boarder
Hm,tak nevím,co je lepší :unsure: Tady letní den,i v tričku horko,všude plno prachu a zahrada jak troud.Sice se honily mraky,ale teď vymeteno.Říkali cosi,že přívaláky a bouřky postihnou hlavně SV.Asi se máte na co těšit.Bude ještě někdy normální počasí,přiměřené ročnímu období?
Téma bylo zamčeno.

Počasí 24. dub 2014 08:26 #288436

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Včera jsem už ze zoufalství zalévala hadicí celou zahradu. Kytky sice ještě úplně nevěšejí lístky,ale také nijak neprosperujou ( a náhodou mám vodu na zalévání ;) ) a nově zasazené se tváří dost přešle.
Dle Marfyho zákonů by po vydatném zalití mělo konečně začít pršet, tak doufám, že se to povede :whistle: .

Jinak, v úterý krásně pršelo ještě cca 10 km od nás, ale na hřbetu Džbánu se to vždy zarazilo a vypršelo se to tam a u nás bylo celý den krásně slunečno :unsure: .
Poslední úprava: 24. dub 2014 08:27 od Jana V..
Téma bylo zamčeno.

Počasí 24. dub 2014 15:43 #288440

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Tak jsem to dopoledne posichrovala tím, že jsem běhala s konví a zalévala kristalonem a vida, funguje to :laugh: , právě skončila cca půlhodinová přeháňka. Žádnej extraslejvák to tedy nebyl, ale každá kapka dobrá ;) .
Téma bylo zamčeno.

Počasí 24. dub 2014 18:55 #288441

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Zalévej častěji... :) Jdu také.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa