Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 29. srp 2011 18:39 #267364

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj Marto - na těch plošticích něco bude . právě jsem si říkala , že jich nějak moc v poslední době vidím . a myslíš , že ony vylezou třeba výše?vždycky je vidím při zemi nebo u pně stromů . jsou to takové ty červené potvory?
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 29. srp 2011 20:12 #267367

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 01. říj 2011 11:14 #269424

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Některým zájemcům jsem slibovala podat referát o zdravitním stavu Raubrittera. :up U mne dobrý.
Zato u spousty jiných růží mám skvrnitost, padlí nejvíc na Ballerině :blink: , asi ji přesadím z džungle na luft.
raubritter09.jpg

Tak toto je dnešní stav Raub. Dvouletý keřík.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, helena

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. říj 2011 15:19 #269793

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Vlaďko, ptala ses jak ošetřuju růže - je to velmi jednoduché. Používám jen Baycor, Mospilan, Hycol a vodu.
A postřikovač. Mimochodem - v pondělí semi ucpala ta oranžová 5l Gardena, takže ji nyní znám do posledního čudlíčku.
Přípravky by se měly střídat, vím, neplním. Zatím? Smíchám vše dohromady, dle návodu u každého přípravku, poměr pro něj.
Hycol zajistí (krom výživy), že na listech nejsou ty něpěkné bělavé skvrny od Baycoru.
Maximálně zůstanou ty skvrny viditelné pouze na špičkách listů, ale to za pár dnů zmizí.
Letos jsem stříkal směsí viz. výše 2x všechny růže, některé ještě potřetí (Louise Odier ap.).
Nově koupené kropím hned po zakoupení a dovalení dom. Některé bídnější kropím třeba jen vodou a hycolem - živiny hned.
První komplet kropení bylo tuším v červenci, pak srpen? Poslední teď, na začátku října.
Možná je to pozdě, ale pro klid duše a přehršel mšic jsem to udělat prostě musel. Možná to je dobře a nic z hub nepřezimuje.
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 07. říj 2011 15:44 #269800

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
já ještě taky budu stříkat- k vůli houbám ale i kvůli molicím . to je hrůza co se toho teď rojí . úplná bílá mračna . až přestane pršet tak na to najedu .. ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 08. říj 2011 10:12 #269873

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Dík za info. Tak to bych řekla, že jsem stříkala víckrát a stejně tolik černé skvrnitosti jako letos jsem měla naposledy v době, kdy jsem měla na zahradě jen čajovky. Vystřídala jsem Baycor s Ridomilem. Na živiny Wuxal. Moc se mi zalíbil, až mám pocit, že jsem to přehnala. Růže, které jsem čekala nižší, jsou pěkný trifidi :blink: Jsem zvědavá, jak budou namrzat.
Říkám si, že možná to je těmi původními čajovkami a zabydlenými zárodky v zahradě. Řekla bych, že kde růže nebývaly, je to lepší.
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 08. říj 2011 10:26 #269874

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Vlaďka napsal:
Dík za info. Tak to bych řekla, že jsem stříkala víckrát a stejně tolik černé skvrnitosti jako letos jsem měla naposledy v době, kdy jsem měla na zahradě jen čajovky. Vystřídala jsem Baycor s Ridomilem. Na živiny Wuxal. Moc se mi zalíbil, až mám pocit, že jsem to přehnala. Růže, které jsem čekala nižší, jsou pěkný trifidi :blink: Jsem zvědavá, jak budou namrzat.
Říkám si, že možná to je těmi původními čajovkami a zabydlenými zárodky v zahradě. Řekla bych, že kde růže nebývaly, je to lepší.

Vlaďko, tady nikdy růže nebyly, a ČS mám letos šílenou, a stěžuje si většina lidí, které znám, co mají růže (nejen čajovky).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 08. říj 2011 10:37 #269875

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Taky potvrzuji - ČS veliká a šíří se rychle..a co mne nejvíc ranilo, začaly opadávat listy ze starých švestek - spodní strana plná rzi - lítají po celé zahradě nevím, co s tím. nemám žádnou šanci, z růží jsem pocitvě obírala zasažené lístečky a teď tohle....
Poslední úprava: 08. říj 2011 10:48 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 09. pro 2011 10:01 #274417

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Zde je článek o bortrytidě květů růží,jsou tam dva obrázky postižených květů.Na ochranu se používají fungicidy obsahující mancozeb.

www.marinrose.org/botrytis.html

Fungicidy,které mancozeb obsahují:

www.agromanual.cz/cz/pripravky/ucinne-la...ncozeb-mankozeb.html
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Květa, helena

Re: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 10. pro 2011 00:43 #274429

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
JitkaU2 napsal:
začaly opadávat listy ze starých švestek - spodní strana plná rzi -
Jitko, máš na zahradě sasanky ?