Honzo, slepice občas nějaká unikne "za dráty", ale je obvykle do několika desítek minut opět polapena a vrácena zpět ( a potrestána zastřižením peříček). Jsme už se sousedkou domluvené, že za tím účelem už ani nezvoní, prostě si pro ni dojde. Na druhou stranu jsem ráda, kdoví, co by zmizlo zako první...
Ad ropucha - mám ve skleníku žábu, cca 6-7 cm velkou a takovou ošklivou , takže to nejspíš taky bude ropucha ( asi obecná). Zatím se bojíme asi tak na stejno. Včera jsem docela slušně vřískala, když vyskočila z květináče, pro který jsem sahala. Vzhledem k tomu, že se okamžitě mazala schovat do kouta, tak se buď bojí stejně jako já, nebo jí vadilo to moje řvaní. Mmch. je zvlášní, že ječení se ozvalo jaksi nezávisle na mě. Ve chvíli, kdy jsem zjistila, že je to žába a tedy není důvod se bát, zjistila jsem, že ve skleníku někdo hrozně řve a kupodivu jsem to byla já

.
Nicméně, ohledně její účinnosti na likvidaci slimáků zatím pochybuji. Mám ve skleníku spoustu kontejnerků a ty skýtají kvanta mezírek, kam se žába neprotlačí

. Ale až to vyexpeduju, mohlo by to fungovat

.