Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. kvě 2014 22:06 #289234

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Janí, já zastávkám názor, že expirační lhůty jsou proto, aby měl chemický a farmaceutický průmysl co prodávat. Pokud je origoš balení, nezoxiduje, nezvlhne...

Stříkám hrozně nerada, letos po té nezimě jsem to ale i měla v úmyslu...Ovšem u nás od velikonoc skoro každý den prší alespoň chvíli. Vy jste si stěžovali na sucho, u nás je zahrada jak houba. Teď taky vyhrožují největšími srážkami na Brdech. Pro choroby ráj. Třeba Alchymista je samá ČS.
Poslední úprava: 28. kvě 2014 22:11 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. kvě 2014 22:28 #289236

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jana V. napsal:
Květo, tos mě tedy nepotěšila. Ale když už tu zdravou růži mám, tak ji asi použiju (jestli tedy někdy přestane pršet :dry: ).
Mám tu ještě nějaký chemický zbytky cca 4 roky prošlé, ale neotevřené. Myslíš, že je možné je použít? Asi podle druhu , že? Tak já zízra opíšu názvy ;) .

Jano, ještě jsem doopravila předchozí psaní o Talentu.

k prošlým - dtto, co Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. kvě 2014 22:38 #289238

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vlaďko, Květo díky. Já právě maximálně nějakou chemii pořídím, ale nakonec nepoužiju :unsure: . Možná i kvůli nechuti k prostředkům IPCHO :evil: . Letos se ale asi odhodlám, jestli se najdou vhodné povětrnostní podmínky ....
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. kvě 2014 22:54 #289239

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jana V. napsal:
Vlaďko, Květo díky. Já právě maximálně nějakou chemii pořídím, ale nakonec nepoužiju :unsure: . Možná i kvůli nechuti k prostředkům IPCHO :evil: . Letos se ale asi odhodlám, jestli se najdou vhodné povětrnostní podmínky ....
:laugh: taky tak, mám tu toho, i ten Baycor by se tu našel, jen ta nechuť...a taky že prší, svítí....
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 29. kvě 2014 10:21 #289246

• Miška
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 517
Vidím, že nejsem jediná s tím nepoužitým arzenálem.
Vloni jsem prventivně i akutně stříkala Discusem (3 dávky za sezonu) a možná i 1 dávku Kuprikolu.
Ten deštivý červen mě nějak nahlodal. Čs se stejně na některých růžích objevila - klasika: MOulinex a spol. ale nebylo to tak masivní, aby měly holé nohy úplně.
Letos jsem myslela, že mám vystaráno na další roky, ale teď jsem na vážkách, jestli to nevzít znovu v jedné dávce s Hycolem. Zatím se mi čs objevila nejvíc na nováčcích. Tak vezmu ponejprv tyto.
A to ještě furt váhám nad něčím pro ty blbé savé žravce.
Jíchy nemůžu, chce se mi pak zvracet z toho zápachu a stejně to moc nepomáhá.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 31. kvě 2014 21:25 #289328

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Dotaz nezkušené: mám prvně padlí, zprvu na Elfe, nyní na vedlejších kordeskách jako Medeo, Escimo...chápu to dobře, že se padlí bude šířit na sousedící růže? byť odolnější odrůdy?
Postříkala jsem dle vašich rad postižené Discusem, ale mám strach o ostatní růže...mám je postříkat preventivně všechny?
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 31. kvě 2014 21:34 #289329

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Iveto,mám pocit,že po těch hicech a následných deštích bude mít padlí kdeco :( Já našla u Irene von Danemark na jednom poupěti bílý kalíšek,tak jsem ho uštípla.Musím se vnořit do chemického arzenálu,co tam vlastně mám,postřik bude nutný.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 31. kvě 2014 22:08 #289332

• Iveta
  • Platinum Boarder
Hmm, tak to asi napojim poradny chemicky koktejl přímo na zavlazovac trávníku a pokropim to plošně !!!
Letos už Kuprikol na loňskou korovou spalu 2x, železo a hnojivo na list, Dithane na černou skvrnitost, Mospilan na mšice, teď Discus na padli.... Od sousedů se nese šumeni listí ve větru a ode me jen tsss, tsss, tsss....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 01. čen 2014 00:54 #289338

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
chichit, to nedělej..

asi jsem ti zapomněla minule říct, abys odstranila napadené ( spálit, igelit+ utěsnit,popelnice - ne kompost )

taky budu muset stříkat - hlavně tedy kvůli kalině, jsou na ní maskovaný housenky ( nevidím ), listy mám proděřevělý jak řešeto.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Iveta

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 01. čen 2014 20:16 #289375

• Iveta
  • Platinum Boarder
Aha, odstraním. Ale ta poupata, ta poupata, to mi bude líto. Adj insecticid na kalinu - používáš systémový nebo kontaktní? já mám strach, že systémový otráví třeba i včely :(
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa