Iveto, z hlístic nadšený nejsem.
Psal jsem např. do Biocontu, zda je možné je rozmíchat i v (odražené) kohoutkové vodě.
Nemám tolik dešťové - bez reakce. Obecně komunikace hrozná. Chápu - jsou to vědci,
ne spisovatelé, ale stejně - ty hlístice opravdu nejsou levné...
Aplikoval jsem zjara i na podzim, v dešťové i řádové vodě. Po dešti i po řádovou vodou
prolitém záhoně, sledoval jsem předpovědi, měřil teploty půdy...
A když jsem se rozhodl, že předělám třetinu Vítacího záhonu, tak po asi tříleté !
naivní aplikaci hlístic jsem našel totéž, co ty - rohlíčkovité larvy všech velikostí,
v počtu před padesát ks - a to jsem jistě nenašel, popelák, všechny.
K otázce reklamace hlístic mi Biocont odpověděl, že to řeší kolega, který je momentálně
na dovolené. Ať se ozvu později - a už mi nikdy nikdo neodpověděl na žádný další dotaz.
(ne, fakt jsem nebyl prudič neodbytňovič)
Závěr - mohl jsem udělat chybu, mohla se stát chyba při přepravě (jakou životnost v uměle
vytvořeném médiu vlastně hlístice mají? jak snáší transport?), mohlo jít o jiné faktory,
ale ty vyházené tisíce (jistě přes pět tisíc - různé druhy hlístic, různé termíny aplikace),
ty už mi nikdo nevrátí. Nabyl jsem ale zkušenosti, kterou mi pro změnu nikdo nevezme.
Poznámka - před 14 dny jsem v onom Vítacím rozsazoval austinky ´Harlow Carr´ dál od sebe,
a vrchol drzosti - bílá rohlíčkovitá larva si hlodala přímo místo očkování, které již bylo
celé "odkůřeno", ani po vyrytí a manipulací s růží se nehodlala pustit...
Tak já, bohužel, reálná poškození "podzemních" částí rostlin vidím.
Nicméně je skvělé, že jsem ultra flegmatik - je mi to naprosto už jedno.
Marné boje nevedu.
(četl jsem předevčírem, že "se vyvíjejí nové klony hlístic, které fungují i za nižších
teplot půdy a v obecně globálnějších a méně specifických podmínkách - tož uvidíme)