Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 27. dub 2015 10:41 #296177

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Myslela jsem,že obaleč růžový,ale tam by housenka měla být sv.zelená s tmavými skvrnami a ne tmavá(leda by byla víc vypigmentovaná tím teplým počasím ;) )No nic,budu pátrat dál,ale postřik na ni nezabere,je zakutaná,listy slepené pavučinkou,musím obírat růčo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Iveta

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. dub 2015 08:37 #296192

• Iveta
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 933
Co se stalo řízku růži Olivetské? Je darovaná, dík Jani V. ;) nechci o ni přijít. Přezimovala dobře, korovou spálu neměla, rašila, ale asi před týdnem zaschly lístky, teď i větvičky....omrzla teď nějakým ranním mrazíkem? Jak jí mám pomoc, ostříhat?
image_2015-04-28.jpg
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. dub 2015 10:02 #296194

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Iveto, nevím, mrazík by jí teoreticky ublížit moc neměl.
Spíš to vypadá, že má nějaký problém s vyživením toho co už vyrašilo ( máma mi přinesla v neděli růži v kontejnerku, co mi dělala loni řízek a taky má některé lístky takhle zahnědlé). Podle mě buďto suchem , nebo tím mrazíkem, ale jestli byla od podzimka v zemi, měla by ho zvládnout ( tedy, netuším, jaké ranní mrazíky jsou u vás). Mě tu zvládla i tu blbou zimu. Větve sice namrzly, ale vykvetly a pak do podzimka postupně zčernaly, ale mezi tím vyhnala z pod země nové na další rok.
Zkusila bych zastřihnout až k tomu hezky zelenému a vyčkat. Pokud se chytne, vyhodí ti letos dlouhý prut, na kterém bude kvést příští rok.
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 28. dub 2015 15:58 #296200

• Iveta
  • Platinum Boarder
Ona rašila mezi prvnímia byla taková šťavnatá a najednou- skoro ze dne na den usychající lístky....ale vidím i svraštělý proutek, na střihu byla bílá, asi máš pravdu, možná chybí voda...ale zatím žije, zalila jsem s lignohumátem a uvidíme....dík, Jani, už se na ni těším :)
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 05. kvě 2015 18:33 #296388

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Prosím mám dotaz, dneska jsem si vyrobila zálivku ze sulky (10 ml na 10 l) a opatrně zalila ke kořenům růže. Někde jsem vyčetla, žeje to pohnojí i ochrání před chorobami. Teď už si ale nejsem jistá, aby jim to spíš neublížilo, strašně to totiž smrdělo. Taky už mají chudinky moje mšice a ty malý nafouklý prdelky, takže jsem i stříkala. Přitom růžičky mají už poupata!
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 05. kvě 2015 19:23 #296391

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Jarko,obsahuje dusík v močovinové formě-proto tem smrad.Taky ji používám,přijde mě dobrá jak na choroby,tak na některé škůdce,myslím,že se nemusíš bát :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 05. kvě 2015 20:07 #296397

• Iveta
  • Platinum Boarder
Já si silnou koncentrací Sulky zjara popálila výhony a stálezelený listí břečtanu, ale to není tvůj případ...jinak jsem také loni v létě přihnojila a dobrý ;)
Mšice začínají být nezvladatelné, už nestaćím odstraňovat ručně, trpí i pustoryl, růže se hemží pasoucími mravenci, zítra hlásí déšť, ale už plánuju nějaký postřik a zároveň přihnojím na list...
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2015 03:33 #296408

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Iveto čím hnojíš na list?
Téma bylo zamčeno.

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2015 13:21 #296417

• Iveta
  • Platinum Boarder
Na list hnojím Kristalonem Start nebo Plod/květ.
Poslední úprava: 06. kvě 2015 13:21 od Iveta.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

Nemoci, škůdci, poruchy růstu růží 06. kvě 2015 22:23 #296432

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Vcera, v tom vedru, vystartovali cvakaci poupat, tj.kvetopas jahodnikovy (Anthonomus rubi), kdo jej nemate, muzete si piskat, protoze housenky a msice jsou proti nemu NIC.Tady je clanek
zahradaweb.cz/kvetopas-jahodnikovy-skudce-nejen-jahodniku/
Spatne se chyta, ale mne se jich podarilo ulovit hodne, asi to znate, nechat opatrne spadnout do dlane.Je hrozne plachej.Mizera.Radi mi na rugoze a na Trieru.Nevarim, nepecu, neperu, jen lovim kvetopasa.Hlidam to jak ovcacky pes stado.Dulezity taky je likvidovat ucvaknuty poupata, v nich se totiz lihne dali generace.
A taky vcera zacaly poletovat uzky cerny mouchy, ktery povazuju za kladecky pilatek.Takze brzy budou napichnuty stonky, chjo.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Evka, Iveta, Marijka, Ajka, alenak
Moderátoři: Eva L., Květa