Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růže sázené z jara

Růže sázené z jara 14. úno 2015 22:43 #294035

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Ahoj všem,já jsem byla tak hrrr,že jsem přehlídla info,že nabídku zveřejní koncem ledna a objednávala jsem už v polovině,ale nevím,zatím nic nepotvrdil.Ale nepočítám,že pošle všechny.I přes potvrzení mailem jsem některé nedostala-myslím jako dřív.Mám vždycky vykopaný díry a pak nic do nich.Loni jsem měla půl záhonu pouze s děrama až do podzimu.Tak letos budu kopat až přijdou,abych na to zase celý léto nemusela čučet.Pelcovi mě obj.už potvrdili a to pak přijde vše.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Růže sázené z jara 16. úno 2015 14:38 #294070

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Ališi nevím , nevím .- potvrzoval hned druhý den nebo ještě ten samý předběžně ,. možná když jsi objednala předčasně - tak ani mail nedošel . nevím co má za systém . ale rozhodně potvrzoval objednávky .

Růže sázené z jara 16. úno 2015 15:38 #294075

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Ališi,je také docela možné,že zrovna ty růže které sis pro jaro objednala už měl vyprodané a proto ti objednávku nepotvrdil. ;)

Růže sázené z jara 17. úno 2015 00:10 #294090

• Ališi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 143
Všechny zdravím,tak dnes mě objednávku p.Šíp potvrdil a na všchny,tak jsem zvědavá....jsem si oddechla,protože se mě to zdálo fakt dlouho. :)

Růže sázené z jara 17. úno 2015 00:22 #294092

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
To věřím, že sis oddychla :) .

Zatím to vážně vypadá, že by jaro letos mohlo přijít brzy, tak možná za měsíc už budeš sázet ;) .
Následující uživatel poděkoval: Ališi

Růže sázené z jara 24. úno 2015 08:56 #294292

• Vendy
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2275
Prosím pomooooc, včera jsem dostala informaci, že mi přijdou první prostokořené růže. Co teď s nimi? Do země asi ještě ne, do písku?
Díky za radu.

Růže sázené z jara 24. úno 2015 09:25 #294294

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Vendy, pokud je u vás země rozmrzlá ( u nás ano), vykopala bych jednu velkou jámu, růže založila, zalila a zakryla. Mají ještě v příštím týdnu přijít mrazy ( těžko teď odhadnout, jestli v noci bude -7 nebo -15).
Růže se dají založit našikmo, takže jáma nemusí být ani tak moc hluboká, ale pak musí být delší, aby se vešly pěkně kořeny i místa roubů hezky pod zem a navrch ještě nakopčit, aby ta izolace byla co nejlěpší. Navrch zakrýt chvojím, nebo alespoň bílou textilkou v několika vrstvách. Růže byly nejspíš celou zimu někde skladované, tj. nejsou zvyklé na sluníčko, mohlo by je poškodit. Zrovna tak neměly možnost zřejmě zažít mráz. Proto to důkladné zakrytí. Pokud by mrazy měly být velké, pak navrch použít cokoliv, co je po ruce - papírové pytle, krabice, kýbl, nebo prázdný sud na vodu. Cokoliv, ale jen po dobu největšího mrazu - zas na druhou stranu potřebují dýchat ;) . Až pomine nebezpečí mrazů, začít postupně otužovat, nejlépe za podmračeného a bezmrazého dne odkrýt a zasadit na definitivní místo. V době, kdy kvete zlatice ( zlatý déšť), už by měly být růže na definitivním místě.

Pokud je země zmrzlá a nejde kopat, pak kýbl s vlhkým pískem v bezmrazé místnosti to může na pár týdnů vyřešit, ale nesmí tam být zas moc teplo, aby nezačaly rašit - ideální by byl sklep na brambory. Zasadit ven, jakmile půda rozmrzne. Zakrývání stejně - viz výše.
Následující uživatel poděkoval: Ališi, Marijka, Vendy

Růže sázené z jara 24. úno 2015 09:48 #294296

• Vendy
  • Platinum Boarder
Děkuji mnohokrát!

Já myslela, že ještě budou mít ruce klid od kopání jam, ale je nejvyšší čas začít :laugh:
Dám je prozatím do vyvýšených záhonků na zeleninu, snad to bude ok.

Růže sázené z jara 24. úno 2015 10:45 #294297

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Mně už taky zítra dorazí 5 ks pastelly. Já už je dám na místo, do jámy, zaleju, zahrnu, nakopčím... Uvidíme.

Růže sázené z jara 24. úno 2015 10:49 #294298

• Vendy
  • Platinum Boarder
Nene, mě dorazí 5 kusů pastelly :-) Fakt dobrá shoda. Že by od Lobelů? :cheer:
Moderátoři: Eva L., Květa