Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: New Dawn

Re:NEW DAWN 16. bře 2010 13:33 #4322

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dreslo, ta první fotka holého keře je bomba. Zároveň mi vyrazila dech - to všechno jedna růže?
Sousedka ji taky má, vpletla se jí do hrušně a vyčuhuje na ulici přesně jako na třetí fotce.
Naši kolem ní chodí a dyndají, že proč taky nemáme takovou. Marně jim vysvětluju, že nerada opakuje.
No, tak jsem jim letos jednu objednal k altánu - ale asi nás požene ze zahrady. :laugh:

Přidám New Dawn z plzeňských Křižíkových sadů.
Další fotky, nejen růží, jsou tady:
honzapm.rajce.idnes.cz/Plzenske_mestske_sady_19.6.09/

a_new_dawn_2.jpg

Re:NEW DAWN 16. bře 2010 15:15 #4323

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
Honzo, to je nádhera, prohlížela jsem všechny tvé fotky z těch sadů...ale můžu než závidět...krásně zapěstované.....musí to být nádhera se tamtudy procházet...musí to být uplně opojná vůně!!!!! Mám taky tuhle růžičku, ale teprve asi 3tím rokem vypěstovanou z řízku....proplétám jí pletivem plotu spolu s klemátisem, je to krásná kombinace. Píšeš, že špatně opakuje...mně teda rozhodně né, pořád je na plotě pár květů, ale první vlně kvetení se to nevyrovná, to né...přidám fotku
nov___063-67dbef106d67a91dc3bababadd4f7a73.jpg

Re:NEW DAWN 16. bře 2010 19:37 #4334

• Vlaďka
Honzo, nádhera, byla jsem v Křiž.sadech mimo sezonu, říkala jsem si, že to musím v létě napravit, to je bomba! Krásné fotky, už jsem uháněla naše radní, ať se pochlapí:laugh:
Troufám si tvrdit, že za příznivých podmínek mi kvetla ND ještě na Mikuláše. Teda trochu, ale přeci...

Re:NEW DAWN 16. bře 2010 21:04 #4344

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Honzo, lezou mi oči z důlků, nějak takhle:blink: . Jednak obdivem, jednak leknutím při pomyšlení, co mi může narůst z dvouletých proutků. Budu se muset vážně zamyslet, jestli jí na současném stanovišti nebude jednou příliš těsno.

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 06:24 #4347

• danate1
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1029
cha, mám ji zrovna na plotě.... to abych se bála, že vratký plot sousedky to nevydrží :)
jinak Dreslo ta konstrukce se mi moooc líbí, nevím, jak uchytit Elfe, která mi taky narůstá do velkých rozměrů, tak to by byla cesta..:silly:

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 10:20 #4362

• Emilka
New Dawn je úžasná. Mám ji v hlubokém stínu , nechanou svému osudu.. Je pravda, že není obalená květy, ale roste jako das a plní svůj učel - ochrana před vetřelci :laugh:
Dreslo ta konstrukce je fakt perfektní, chtěla jsem po maželovi, aby mi do jara udělal nějaké pěkné z kulatiny, tak se mě zeptal jestli to musí být hned. Bohužel jsem ve slabé chvilce řekla že ne, a už je polovina března a stále ještě nemá ani materiál :laugh: Tak mu ukážu tu tvoji jako inspiraci :laugh: a nenápadně se připomenu.
Honzo, už jsem se nad těmi tvými fotkami rozplývala v minulosti, pro nás je to jako pohádka, aby byl osázený takto park... Máš nějaké informace, kdo za realizací této nádhery stál?

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 11:45 #4364

• Vlaďka
Emilko, jen mne utěšuje, že je to všude stejné:blush:

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 11:51 #4365

• Dany
S touhle růží je to fakt zajímavé. Já brala řízky před - řekla bych - třemi čtyřmi ? lety u staré a už nemocné a nemohoucí zahradnice. Růže rostla u starého padajícího plotu a vůbec nebyla mohutná, prostě taková normální růže u plotu. Ještě tam měla - tehdy se mi zdálo - velice podobnou červenou, já to tehdy tak nestudovala. Až tam pojedu a plot a růže tam ještě budou, schválně vyfotím ještě teď na jaře košťata. Určitě o ně paní dost let nepečovala. Třeba vůbec nemám New Dawn :-)))))))))

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 12:20 #4367

• kaja
můžu taky potvrdit. u dvou různých sousedů je N. D roky ani ne 1.m nevím proč- asi je tam málo hlíny nebo sucho.

Re:NEW DAWN 17. bře 2010 13:23 #4369

• MartaZ.
Je to moje nejoblíbenější růže, dokonce tolik, že jsem si zasadila ještě jednu ke skleníku. Ale půjde pryč, protože: moc a moc kvete a okvětní lísky mi hyzdí spodní patro včetně dlažby a navíc na tom stanovišti moc trpí rzí. Ta první nemá rez skoro vůbec.

picasaweb.google.com/fuchsinky/RuzeRosen#5295653206937331410

Dreslo, ta konstrukce je nádherná, impozantní a růže je krásná i nahá !!

Honzo, ještě jsem ti nepochválila fotky , takže chválím, je to podívaná!!
Moderátoři: Eva L., Květa