Kájo, fotka terasy je hned na prvním obrázku. Jak tak na to koukám, je pěkně blbá, jak je zaplácená těmi mými rádoby nápady. Vložím tedy ještě jednu "prázdnou" bez kytek. I tak to ale není nic moc. Jak jsem už říkala - záhony jsou rozkopané. Původně jsem měla po obou stranách toho schodku stromkové růže. Pravda každou jinou, vydržely 2 roky. Nepřežily letošní zimu. No, je fakt, že jsem je zrovna dvakrát dobře nezazimovala. Dobře mi tak, teď toho hořce lituju. Nicméně proto teď sháním nějakou růži, která nebude chtít tolik péče jako stromková. Po obvodu jsem měla levanduli, jenže ta zas , díky morkému jaru, zřejmě uhnila (v tomhle místě, pokud víc prší, nebo taje sníh, se bohužel drží déle voda). Takže teď řeším, jak to osázení pojmout celkově - a jinak než jsem měla původně naplánováno.
Evo - tady na Krásných růžích jsem na růže koukala samozřejmě taky. Teď už vidím, že bych z mých prvotních požadavků (viz první příspěvek) měla trochu slevit - resp. chci růži pokud možno co nejvíc odolnou (aby nebyla na konci léta "skorobezlistá" jako některé z mých nebohých chovankyň), protože když je to u terasy, tak aby vypadala co nejdéle hezká. A pak si ještě ujasnit barvu. Růžovou jsem chtěla, aby ladila k fasádě. Bílá si myslím, by taky nebyla tak špatná a dobře by se kombinovala s barvami ostatních spolukytek. Potom jsem chtěla, aby květ byl spíš plný než jednoduchý, ale..... když jsem viděla Clair Martin, napadlo mě, že by to taky nebylo špatné - vyšší růže, coby dominanta, ale s jednoduchými květy, tzn. nebude dominantní až zas tak moc a nechá vyniknout i květy okolních kytek.
Květo, jo taky emigrant, tady je to úžasné. Prosím tě, k té Clair Martin - měla bys fotku? Jak jí máš dlouho, jak ti za tu dobu narostla? Píšou "časně kvetoucí" tzn. kdy? Dík moc a díky všem.
Nicméně, kdybyste někdo měl nápad, jak záhony u terasy osázet, budu jen ráda.