Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Doporučte růže k terase a do předzahrádky

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:08 #19068

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Krásny baráček , krásna velka zahrada a hezky osazena, divam se na foto a taky nevím co stim. No ale první co mě napadlo že hranoly tam řačí nedávat ale zasádit ružove sadove ruže 3 ks doprava a jeden doleva. Ale jestly uvažovat o pnoucich ružich ( volila bych Lagunu) tak bych navyrhla udělat větši schody a postavit pergolu. Ale je to jen tak to co mě napadlo.
1233717018547_Pergola.jpg

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:17 #19069

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
a k Clair Matin
Moc sloužit nemohu, mám ho od jara. Předesílám, že moc nestříkám, jeho jsem ošetřila pouze 1x, zdravý, úplně. Letos se o postřicích bavíme poměrně často, zřejmě hodně dělá poloha ( vítr, délka doby mokra na listech ). Někdo má i přes postřiky situaci dost špatnou i u obvykle poměrně zdravých růží.

- ano, rozkvetl jako jedna z prvních růží ( x ostatním o cca týden - 14 dnů ), zdravý.
- velikost květů při prvním kvetení cca 10 cm, při druhém 5 - 7 cm ( odhad )
- nejspíš bude dost bujný, délka prutů teď k očím ( cca 140 cm ), samo záleží na zimě, jak hluboko omrzne
P1060605.JPG

17,6

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:18 #19070

• Květa
  • Moderator
ještě víc zblízka
P1060577.JPG

při prvním kvetení

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:21 #19071

• Květa
  • Moderator
II. kvetení ( tmavší poupata ), trochu jiná barva než v červnu - což obvykle u podzimního bývá ( tmavší )
DSCN1069.JPG

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:27 #19072

• Květa
  • Moderator
tady ho můžeš nakoukat ( older )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.1207&tab=36

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:35 #19073

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak fotka do prostoru...... hm, průšvih je, že přímo proti nám jsou sousedi, takže na sebe čumíme (mají terasu proti). Je fakt, že se stěhovali nedávno, takže navíc čurbes kolem baráku a mladou paní zahrada moc nebere a plot taky kdo ví kdy bude, ale to jsem trochu odbočila. Nicméně až se natáhne pletivo, tak chceme dát na plot stínovku a tím tomu vzájemnému čumění zamezit, takže nemám potřebu "schovávat" teď terasu.
Vím, že by u bazénu asi nic moc být nemělo, ale zasázela jsem po okraji buxusy a peniseta a manžel ani moc nereptal, tak uvidíme až se to pořádně rozroste....
Zkusila jsem promyslet návrh s jednoduchou pergolou, něco jako navrhla Jevgenije. Nedokážu však posoudit, nakolik rozrostlá pnoucí růže dokáže "čurbesit" a jestli by pak nebyla spíš k vzteku. Jo, ten M.Gr. na pravé půlce tam není zrovna moc vhodný.
Květo - Clair Martin vypadá fakt pěkně. Můj problém je, že jsem líná cokoli stříkat, snad mimo mšic, resp. začínám stříkat, když už bývá většinou pozdě.
prostor.jpg

Re:Růže k terase 28. zář 2010 16:37 #19074

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Jo a ještě ten návrh s pergolou.
ter4.jpg

Re:Růže k terase 28. zář 2010 18:13 #19083

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
tak souhlas s Jevgenií, schody bych také rozšířila. Pergola na obrázku pěkná, ALE - je udělaná moc nízká. V reálu by byla větší a pokud dveře plní funkci okna, což asi ano, protože v této stěně okno není, tak tam bude tma. Pokud by přesto pergola mohla být, vysadila bych k ní jen jednu pnoucí a druhé vybrala nižžší, aby bylo alespoň to světlo.

Re:Růže k terase 28. zář 2010 18:39 #19084

• Barbora
  • Fresh Boarder
Skalničko,tak to je krásné přemýšlení, jak si zkrášlit už hotový domeček.... Souhlasím s ostatními - je nutné respektovat blízkost bazénu a osázet okolí terasy tak, aby se bazén nezanášel. A taky bych se se snažila nezakrývat výhled od terasy do prostoru zahrady. Stačily by tedy i nižší růže (do 80 cm), které by se daly prohlížet zblízka. Pokud pnoucí či keřovou, spíše dále od bazénu a tak, aby nezacláněly výhledu. Hranici se sousedy bych ozelenila. Mě by plot potažený clonou nestačil. Mám ráda soukromí. Takže klidně sloupovitý habr nebo tůje a před tuto zelenou clonu pestré záhony. Nebo divoký živý plot z nejrůznějších krásných keřů. Už tady na fóru byl, ale teď nevím, jestli bych ho našla. Hodně zdaru!

Re:Růže k terase 28. zář 2010 18:51 #19085

• Barbora
  • Fresh Boarder
Už jsem našla ten krásný živý plot z různých keřů :)
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...limitstart=390#15704
Moderátoři: Eva L., Květa