Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 14:27 #20736

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Jedna z nejlépe teď kvetoucích angličaqnek CPM. :P
DSCN8461.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 15:16 #20742

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Už jsem se nechtěla vracet k tématu jestli na podzim řezat, nebo neřezat, nakonec si to vyřešíme každý po svém. Ale Amazončino upozornění na německou verzi mě přinutilo se na ni mrknout. Mám dojem, že jsou to pokyny pro začínající pěstitele růží, jak praví nadpis, a rady se týkají okamžiku sázení růží a péče o ně ve čtyřech krocích, z nich čtvrtý je zpětný řez. S tím ráda souhlasím.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 15:17 #20743

• ZuzanaCh
Amazonko, no to mě podrž!:) Mě to nějak nenapadlo srovnávat. Ale zřejmě musí být člověk jak ostříž - viz na začátku ten údaj 1x1m.

Evo, já stála na svém, protože to tam opravdu na Austinových stránkách je - v němčině:)
Jinak, co se řezu týče, nejsem odborník, proto jsem, na tvé upozornění, šmejdila. A ty Queenky chci šmiknout, protože si myslím, že klacek 2,10 m stejně nebude celý vyzrálý, namrzne a stejně ho nemám k čemu přivázat v té délce.
Téma bylo zamčeno.

Re:David Austin (GB) - Anglické růže 1 26. říj 2010 19:02 #20747

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Romano, stříhám tak jako ty, už několik let.
Na zimu ostříhané (popř. doobrané) růže jsou mj. zdravější.

Zuzano, ten dvoumetrový klacek QoS kvete?
Mrkni na první strany téhle diskuze (+-10),
Dresla tam dávala dospělé keře QoS, cca 170 cm.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 19:35 #20749

• ZuzanaCh
Honzo, na bočním výhonu z toho klacku zrovna včera odkvetl květ. Jinak na konci výhonu samotného je malé poupě, ale příliš pozdní a malé, to už nerozkvete.
Ono to vypadá, že ty růže nakonec budou pěkné huňaté sloupy - jenže se to člověk nikde nedočte - sakrafík! Já je nemít u té vysokánské zdi, tak vážně nevím, co bych s nimi dělala. Ono to vypadá spíš jako stromořadí, než záhon růží....:woohoo:
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 19:41 #20750

• ZuzanaCh
No může se šlověk na tu Queenku zlobit, když je taková krásná?:)
Queen_______jen.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 20:02 #20751

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Tož dělám to podobně jako Romana, to co je delší než asi 70cm tak to šmiknu,jenom později. QoS jsem nekupovala, protože Dresla tu dávala foto tohoto keře, vytáhlého a dost jsem sklamaně čučela. Na Austinových stránkách jsou to souměrné keříky v nějakém lučním kvítí(ale louka nepokosená může mít taky dost přes metr), no ta fotka dost zkresluje. Zatím ty co mám Molineux, Mary Rose, WC, Sophys Rose The Mayflower nijak nepřečuhují, spíš jsou menší. A GT je u plotu a je stejně velký 1.5. Abraham D, A Shop.Lad jsou zatím nízké.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 20:14 #20752

• ZuzanaCh
Trifonku, já se na tu Dreslinu fotku pamatuju - vypadaly ty růže fakt otřesně. Ale pokud se dobře pamatuju, byl jich celý záhon. Jestli ona v tom nebyla ta chyba. Jednak záhon vysokých sloupů uprostřed zahrady, fakt asi není nejlepší nápad a jednak Bych řekla, že takováhle růže potřebuje svůj prostor, jinak se žene jedna před druhou.
Ty moje huňatí zatím odspodu docela pěkně. Dobře by se vyjímaly třeba po stranách vhodu do domu, nebo tak někde. Ale dělat z nich záhon je evidentně blbina.
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 20:20 #20753

• ZuzanaCh
A tady je fotka někdy z léta, kdy najednou "zhuňatěly" a mezi tím začaly hnát do výšky. Tady mají cca 1,5m. Na záhonu byly právě rok.
Queen_of_S-b87868949578b91e7146199caa66bc95.jpg
Téma bylo zamčeno.

Re:Jak se daří angličankám v ČR 26. říj 2010 22:15 #20754

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
no tak děvčata tož uvidíme,...dala sem do zadu skoro vedle sebe QoS a Falstaffa a před ně The Dark Lady, ta tedy jde dost do šířky tak uvidíme všechny maji dost místa jsou na kruhu průměr 3,5m - po bazénu, namrskám mezi ně všechny cibuloviny co mám zbyle jako pro zatím aby byly v zemi a na jaře uvidim jak to bude vypadat a dodám k růžim něco, levanduli, buxusky na plůtek, nevim musím to domyslet,..
Ještě sem takhle dala růže do oranžmeruňkova,.. no sou to pokusy,..:)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa