Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Neznámé (no name) růže, určování

Re:copak je to za růžičku? 02. srp 2010 12:54 #14558

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Dostala jsem loni zakořeněný řízek růžičky neznámého jména a původu. Takže ani nevím, jak naroste, atd.
Dala jsem jí jméno "Nováková" podle dárce.:laugh:
Nicméně, kdyby ji někdo z vás znal, potěšilo by mě to. :)

Nov__kov___1.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 18:25 #15339

• Emilka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1363
Evo, nemohla byto být Crazy for You? Už jsem na ni párkrát narazila a nemohla jsem si za boha vzpomenout na jméno, až dnes.. :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 18:39 #15343

• lanling
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 475
jitkaU2..jitko ja bych to na nostalgii videla..ma nema take vzdy cerveny okraj..nekdy je spis do ruzova
byla ze zahrady nebo koupena v obchode (rezana) ? poulsen ma 2 podobne na svych strankach www.interplantroses.nl/assortment/category/hybrid/index.htm
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 20:23 #15351

• Eva L.
  • Moderator
Emilko, jsi zlatá ! No jo, je to ona. Přesně !:laugh: To mi tedy řekni, kde jsi na ni narazila. Nevzpomínám si, že bych ji někdy někde viděla.
Jen mi trochu spadla čelist, když jsem si přečetla na HMF, že je to popínavka dorůstající až do 4 m. :ohmy: Myslela jsem si, že je to maximálně půlmetrová polyantka. Moc děkuji za identifikaci.:)

Zatím je takhle mrňavá

Nov__kov__.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 20:52 #15355

• Emilka
  • Platinum Boarder
Evi a je tu ještě otázka. Na HMF a ruských stránkách co jsi myslím dávala ty, je to Crazy for You ( Carruth 1999) a u Peter Beales je to taky Crazy for You , ale!! ( Adam 1998), zde je uváděná výška jenom 90cm. I hodnocení obou růží se dost různí, hlavně v odolnosti proti nemocem... Ale určitě se bude jednat o tu na HMF :) Na to, že jde o lonský řízek se má čile k světu :P
Přisla jsem k ní jako slepý k houslím, docela pravidelně mrkám na nové fotky na HMF a asi tak před měsícem tam byla dost často ( nebo jsem se přes jiné uživatele zase k ní doklikala). Na živo nikdy :dry:
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 21:14 #15362

• Eva L.
  • Moderator
Emilko, dík za další upřesnění. Budu si muset ověřit skutečné parametry Novákové, pardón Crazy for You, protože jako popínavka nemůže zůstat tam, kde je teď a musí se na podzim přestěhovat.
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 21:31 #15365

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Evi, ta je krásná. :).
Téma bylo zamčeno.

Re:copak je to za růžičku? 07. srp 2010 21:56 #15367

• Eva L.
  • Moderator
Honzo, abych se přiznala, nejdřív jsem nad ní ohrnovala nos, nemám ráda moc pestré růže. Příjdou mi jakoby virózní. Postupně se mi zalíbila natolik, že asi poprosím Dreslu, aby mi ji naočkovala na podnož. Řízkovanec může (ale i nemusí) mít problémy.
Téma bylo zamčeno.

Která je ta pravá? 08. srp 2010 07:44 #15385

• Emilka
  • Platinum Boarder
Občas při svém pátrání narazíme na dvě různé růže pod stejným názvem. Není jednoduché se potom dopátrat, která je ta pravá.
Jedním takovým příkladem je Rusalka
Mám ji od pana Šípa. Moc se mi líbí, ale zkoušela jsem ji hledat na HMF, kvůli dalším informacím a ejhle tam je uplně jiná růžová a co ještě, prý má opakovat. Tak honem šup k panu Žlebčíkovi a tam má nafocené také 2 růže. V Průhonicích je to ta moje, ale ve Zvolenu už ne? Která je tedy ta správná?
Máte nějaké informace k této růži?
Téma bylo zamčeno.

Re:Která je ta pravá? 08. srp 2010 08:25 #15387

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já se přidám s podobným dotazem. Pelcovi měli v nabídce pnoucí růžičku se jménem Martina, byla drobnokvětá, růžová. Zkusila jsem jí 2x objednat, ani jednou na mě "nezbyla". Už jí nemají, není ani ve fotogalerii, prostě neexistuje. Oficiální Martina je něco úplně jiného (měňavá floribunda od Urbana). A já bych chtěla tu "Pelcovic" :unsure: , netušíte někdo, co to vlastně prodávali (než budu otravovat pí. Pelcovou)?
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa