Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 21:06 #267013

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Trifonku, pokud je fotka Grace aktuální - máš ji krásně zdravou. U mne na ní řádí ČS ( asi 6.nejpostiženější ze všech růží )

Honzo, dík za info. Dost nad M.Wood uvažuju, ještě jsem se zcela nerozhodla.. ( chápeš, jo ? místo pro jednu tmavou a je jich tolik..:silly: ).
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 21:09 #267014

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, nz. Tmavých - kolik tolik? (to je ten samý plácek, ta samá story, jak/kam uvažuješ o Road 66?)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 21:27 #267015

• Květa
  • Moderator
Honzo, v podstatě ne - tak daleko dopředu nepřemýšlím. Si vždycky vybírám růže kt. se mi líbí nikoliv hodí :lol: . A pak s nimi dlouze courám :lol:
O R66 jsem uvažovala do záhonu, kde mám žlutolisté hosty. Nějak bych je potřebovala potlumit zelení listů a asi tmavým květem ( spíš přírodnějšího charakteru než Angl. ) Zatím jsem toto místo uložila k ledu. Prostě mne nic/ žádná nenapadá.

Záměrně jsem se ( zatím ) vyhýbala tmavým květům ( červené - bordo ), mám spoustu bordo lupení v trvalkách.
Eva může potvrdit, jak jsem vždycky ofrňovala čumáček nad touhle barvou u růží.

Loni jsem přivlekla spoustu pastelových barev, myslím si, že aspoň jedna odrážející tmavá by pásla. Třeba pak přijdu této barvě na chuť.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 21:30 #267016

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Květo, ach tak. Myslel jsem, že váháš mezi Munstead Wood, Darcey Bussell, Prospero, The Prince, The Dark Lady, Tradescant,
William Shakespeare 2000 a dalšími. :)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 21:41 #267018

• Květa
  • Moderator
No, i tak se to dá říct. :)
Váhala jsem mezi Falstaffem, WS2000, Darcy Busell a M.Wood.
Poslední úprava: 22. srp 2011 21:41 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 22. srp 2011 22:03 #267020

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
ja bych jen M.Wood, prosim.Myslim, ze by nemusel byt tak "samaruka,sama noha" a bez myrhy
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 05:32 #267024

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Honzo!Ach jo,tak jsem včera opět navštívila oblíbené zahradnictvi(ale fakt jsem byla i na veterině!)a zakoupila,jak jsi mi navrhl,mimo jiné kyti i CPM.Myslela jsem,že v tom hicu snad zahynu,než to dosmýkám domů.Proplížila jsem se s tím do zahrady,zašila mezi vyšší trvalky a teď ráno to jdu sadit.keřík je docela slušné obrostlý,sice též Dalmatin(klíďo to používej;),ale květ hezký,barevně se hodící do budoucí kompozice.Rozhodla jdem se,že to pro příští léta bude těžká romanťárna. Jak píše i Květa,nemusím ruďochy a bordo na dominantách,spíš výraznější list(ale jen sem-tam )na doplňkových rostlinách.Prostě nemám odvahu:unsure: Jinak je to nádhera koukat na fotky tady.Postupně sjíždím i forum Růže I a lapám inspiraci.Díky,díky všem:up :up :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 06:09 #267025

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Květo :D

Loni/letos jsem vyrobila záhon meruňkovo-oranžových růží, a záhon povětšinou historických růžovek. Výsledek - nuda (teda pro mě). Sice jsem oba záhony prozíravě doplnila tmavým lupením, ale furt to není ono. Takže příští rok je ve znamení tmavých a bílých růží, abych tu nudu nějak rozbila.

Zatím mám The Prince, nijak se na slunci nepálí, krásně voní, ČS jen decentně (je v tom zasaženém rohu). Víc teď neposoudím, je ještě hodně malinký, ale habitus se zatím zdá čajohybridovitý (zatím, uvidíme příští rok).

Jinak Grace je zdravá, ale vyjela do stejně světlé jako Trifonkova :huh:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 06:20 #267027

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
The Dark LAdy - no bych jí asi moc nechtěla znovu,... květ krásný to ano ale je dost náchylná na čer skvrnitost alespoň u mě dost neduživka,..Ale na podzim přesazená,.. před tím 2 roky na stanovišti a víceméně toho moc neudělala výška do půl metru spíš do šířky,..skvrnitos měla taky ale né z daleka tolik jako letos mám jí s Falstafem a to se opravdu nedá vůvec srovnat ale mají úplně rozdílné květy,... Lady dost takové rozevláté husté velké okvětní plátky,.. Falstaff pečlivě naskládané dost husté spíš miskovité nížšší květy.:)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 07:08 #267033

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Evoi, buď v klidu, mám temných ostinek snad (myslím) dost s myrhu nemá žádná. Jen lehce Tess of the d´Urbervilles, ale to se dá.
Tess dělá přehádnerné šípky, musím to nafotit. Též Sophy´s Rose. Dál mám Tam o´Shanter, Falstaff, Leonard Dudley Braithwaite,
The Prince, Prospero, Darcey Bussell, William Shakespeare 2000, The Dark Lady, Munstead Wood, chystám se na Tradescant.
Kdybych si z těchto měl vybrat jedinou, volím (nyní) bez váhání Munstead Wood.
WS 2000 má třeba kouzelnější květy, ale zase nemá tak vychovaný keř a nevoní tolik do dálky.

Lenpel, máš recht, The Dark Lady je zatím taková... svérázná. U mě zdravá, teď je dost opoupatovaná, včera začala ukazovat barvu,
tak do pár dnů snad bude co fotit. Má listy podobné planým růžím, ostin píše rugozám (nevím) a taky píše, že Dáma má ráda teplo,
že je pak lepší. Tak kdyby zlobila, možná by stálo za to ji přesadit (znovu) třeba do toho svahu u terasy, hm?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: evai
Moderátoři: Eva L., Květa