Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 07:24 #267035

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Honzíku The Dark Lady od terasy není daleko a je víceméně na celodenním slunci cca od devíti až do večera,....na terase by byla až tak od 12-13h Nevim no uvidíme,.. první kvete ní sem letos nestihla,... tak uvidím teď ale moc nechce obrůstat,... taková divná,....no třeba si sedá,... doko nce mám letos lepší i Queen of Swe,......:)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 16:04 #267054

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Grace byla focená včera, květy ještě drží, The Mayflower už má květy rozkřáplé a voní opravdu silně, žádná ta divnovůně, vůně se blízko ní vznáší, sem si myslela, že to voní Benjamin Britten, ale ten voní slaběji. Ještě rozkvetla Sophy´s Rose, ale keřík je slabý a do toho vedra se mi nechce :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 18:27 #267060

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
K mým nejlepším ostinkám patří bezesporu Princess Alexandra of Kent, Mám
ji sázenou na podzim prostokořenou, tak ještě zdaleka neukázala co umí. Ale to, co předvádí si velmi cením.
Tak hlavně, zcela zdravá. Pěkné zelené listy a kompaktní keřík. Bohatě nasadila druhé kvetení, první nebylo nic moc, ale je to mládě.
Poupata taková jakoby malá, nedochůdčata, ale jak začne rozvíjet, květ se výrazně zvětší a zmohutní. Květy jsou na pevných stoncích a neklopí. Spolehlivě drží ve váze (určitě 4 dny). Jen ta ostinková vůně-nevůně. Ale to jí odpustím a již se poohlížím po dalším nejméně jednom keříku.
PAOK

033_2011-08-23.JPG

Foto ročního keříku ještě přiložím
Koukám, jak jsou na fotce před vypletím vidět "obrpampelišky". Angličanky vysázené v řadě před keři mulčuji jen posekanou trávou bez jakéhokoliv podkladu, jen položením na mezery mezi růžemi. No a tam občas vyrostou pampelišky, že se je syn bojí dát coby zmutované papouškúm :) . Ten mulč jim svědčí, ale loni na podzim sázeným růžím také.
004-1_2011-08-24.JPG

011-1_2011-08-24.JPG

Prostokořené zasazené loni na podzim. PAOK je třetí z prava.
Poslední úprava: 24. srp 2011 05:37 od maggi.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, fanynka, Kaja, Dany, lenpel, JaninkaH, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 23. srp 2011 21:10 #267066

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Trifonku, díky za reference k The Mayflower. :up

Lenpel, The Dark Lady - tož uvidíme - ta moje nakvétá a (zdá semi), že poupě je ukouslé - ne škůdcem, ale vedrem.
Jak to tak bývá, takové jakoby vmáčklé. Zkusím vyfotit. Jestli se bude takhle pálit, tak je jasné, že budu mít o místo navíc. :)

Maggi, ta je nádherná. Krása.
U mé Princess Alexandra of Kent též áchychám a obdivuju její bujnost, vitalitu a neustálé kvetení.

Princess Alexandra of Kent
aprincessalexandraofkent.jpg

A dovolím si dva detaily, snad neva, nemůžu jinak...

Crocus Rose - horko jí svědčí, když květy zmoknou, brzy opadají (nemumifikujíce), když je vedro, tak si vyloženě lebedí (zdá semi)
acrocusrose.jpg

The Generous Gardener - ách, ách.... ách jo :)
athegenerousgardener238.jpg
Poslední úprava: 23. srp 2011 21:11 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Rhea, ZuzanaCh, fanynka, Kaja, lenpel, maggi, varouch, Doubravka, evai a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: David Austin - Anglické růže II 24. srp 2011 05:58 #267070

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Sharifa Asma-první kvetení bylo pěkné, ale květy se rychle pálily, růže má slíbeno podzimní přesazení.

Nynější kvetení je daleko trvanlivější a růže mi příjemně voní. Mám ji zasazenou při cestě na zahradu a tak kdykoli procházím, musím se sklonit (před růží :woohoo: ) a čichnout.......muž mi už říkal:....."vždyť jsi k ní čuchala už včera a dneska snad 2x, si se zbláznila?"....No, nikdy neodolám, byla jsem na zahradě i dneska a......neodolala jsem!! Hanka

druhé kvetení
sharifaasma2x.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, evai, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 24. srp 2011 09:46 #267086

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
P8230072.JPG

celý - dvouletý keřík- Crocus Rose
P8220008.JPG

odkvétající Crocus Rose
P8230070.JPG

Hanko - máš aspoň čuchátko -
Poslední úprava: 24. srp 2011 09:59 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Dany, lenpel, Doubravka, Daniela, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 24. srp 2011 18:05 #267097

• Doubravka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 348
To mám radost, že Darcey Bussell dostává od vás samé pozitivní reference. Koupila jsem ji ve výprodeji v Baumaxu nádherně opoupatovanou, minimálně 8 jen jen se otevřít. Pak jsem odjela na 3 neděle na dovolenou a samozřejmě na mě nepočkal ani jediný kvítek :( Tak se těším na příští rok. Nebo že by to do konce sezony ještě zopakovala?
PS: Nevím, jestli to tu už někde padlo, ale Darcey Bussell je primabalerína britského Královského baletu. Krásná ženská! ročník 69!
darcey_bussell.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, HonzaPM, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, evai

Re: David Austin - Anglické růže II 24. srp 2011 22:45 #267107

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Doubravko, ta primabalerina je tedy hodně zachovalá !
+ by dostala D.Busell i ode mne ( koukala jsem na ni u Pelců )

Jinak tedy jsme dejme tomu ve 2/3 sezóny a moje mírné nenadšení z A. růží se nezměnilo.

Poprvé začínaly nakvétat v horku ( rychle odkvetly ), další pak zastihly ty neustálé příděly vody. Takže květů jsem si opravdu moc neužila. Slepence, ošislé... těšila jsem se na druhé kvetení - a vadnou horkem.
Přirůstají dobře, to jo... ale kvůli lupení je přece nemám, že :(
Nemluvím o všech + s hodnocením počkám do konce roku.
A neomlouvá ( :cheer: ) je nějaké poukazování na mimořádný rok. To jsme říkaly už loni... že bylo mimořádně ( ale aspoň druhé kvetení stálo za řeč ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: maggi, Eva.Trifon

Re: David Austin - Anglické růže II 25. srp 2011 05:47 #267116

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Já se s nedostatky Austinek smířila (i když teda holý Emanuel mě krká hodně, ale fakt to bude umístěním), a zuřivě je dosazuju růžemi v květu ne tak efektními, zato kryjícími nohy a furtkvetoucími, popřípadě trvalkami. Nicméně, nechtěla bych mít čistě ostinkový záhon, to je fakt.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. srp 2011 06:18 #267122

• maggi
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1289
Ostinky omlouvám tím, že je mám prvním rokem. Jak známo, nadšená tak úplně nejsem. Ale abych byla spravedlivá, nechám je zabydlet a ať ukáží co umí.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa