JaninkaH napsal:
Máte je moc hezký, mě teď rozkvetl Moulinex (líbí se mi spolu s nekombinovatelným a zde zatracovaným zlatým oreganem), jen mrška strašně rychle odkvétá. To jsem o angličankách nevěděla, nalákaly mě ke koupi překrásné fotky
hehehe... njn, x zlatému oregánu jsem ale fakt nebyla sama. U mne je to ale dáno tou úchylkou na žlutolisté hosty. Mám pak žluté ( i jiných nezelených

) v zahradě moc.
Kaja napsal:
příští rok zkusím nehnojit . nevím , jesli jsem jim nedávala moc. tím deštěm to asi nebude - v Anglii prší dost.
Kájo, stopro to deštěm je. Naposledy jsem zalévala někdy v květnu, od té doby nikoliv, furt mokro, déšť. Leckdy stačí, aby napršelo do pukajícího poupěte a květ pak stojí za houby, ošklivý. Týká se to převážně těch naducaných miskovitých plných květů. U mne: Claire Austin, Gentle Hermione, Geoff Hamilton, Částečně i Mary Rose ( ta ale měla štěstí, zatím kvetla vždy v období relativního sucha ). Jude de Obscure upadne celý květ ve fázi poupěte - ani se nerozvine.
Naprostou katastrofou pak je Brother Cadfael ( přeháním, samo ) - ten snad umí hezky vykvést pouze v rozmezí 20 - 24 st., pokud možno zataženo. Pršením krabatí, tropy ale také.
( z růží jiných šlechtitelů to dělá Gartentraume a First Lady).
jj, Janinko, taky mne ta poměrně krátká doba kvetení poněkud překvapuje. Snad se prodlouží až bude keř dospělý.
Nedělají to ale všechny - např. B.Britten kvete furt, sem/tam kvítek ale stále.
ani jsem sem nechtěla moc dávat fotky, keříky se mi fotí špatně ( moc rostlin kolem, foťák zkresluje barvy ).. chtěla jsem pak vyfotit keříky až omrzne okolní vegetace - aby bylo vidět habitus.. ale nedá mi to. Asi nenajdu fotky všech, budu se snažit dát keřík a květ. Výsadba je nehotová, bude se přesazovat.
- všechny přezimovaly ucházejícně ( hranice sněhu ), jedná se převážně o podzimní výsadbu. Někt. mám déle. Zdravé, ČS max. na bázi keře. Výjimkou Grace, u ní na celém keři.
'Gertrude Jekyll'
s ní jsem spokojená, doba květu ovšem max. 10 dnů. Vykvetla najednou.
11.8
13,8
13,8