Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 24. čen 2011 18:48 #260754

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Molineux má letos jiný odstín barvy květů, než loni. Má nádech do meruňkova. Loni byl skoro čistě žlutý.
Molineux2.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jaja99, Kaja, lenpel, Jevgenija, JaninkaH, Eva.Trifon, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 24. čen 2011 19:31 #260767

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Fukušima....:evil: :S
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 24. čen 2011 19:35 #260768

• Kaja
  • Platinum Boarder
no jenže mně ty výhony vyhazuje už teď . je mi líto je fikat - mají na koncích plno květů . nechám je odkvést a pak je zkrátím.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 24. čen 2011 20:12 #260773

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Kaja napsal:
Fukušima....:evil: :S

Jo, Kájo, srandičky, srandičky, ale něco na tom bude :unsure: Už mě to taky napadlo a ještě k tomu ta ozónová díra nad námi. Kdo ví, jaké vlivy s přírodou ( a s námi) cvičí. :dry:

Ty dlouhé výhony šmikni klidně na polovinu délky. Samozřejmě po odkvětu.
Poslední úprava: 24. čen 2011 20:14 od Eva L..
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 07:21 #260807

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květa napsal:
Amazonko, to je focené včera nebo dnes ? :lol:
Mně se Grace moc líbí, má krásně naskládaný ( jiřinkovitý ? ) květ. Jen mne malinko mrzí, že klopila - spíš do stran než dolů - možná to je ale novostí - není usazená. Klopí i tobě ?

Honzo - na podzim jdu tuti do Winčestrovky, každý ji tu chválí, mám ji nakoukanou ( kvetoucí + obalenou poupaty ) u Evy. Pořád toužím po krásné bílé růži, nevidím důvod, proč zkoušet neprověřené, když zde se nabízí nádherná kvalita. :silly:

Z A.růží mám moc ráda Gentle Hermione, pásne k ní krásně i G.Hamillton. Samo Johna Clara.

Z novinek jsem trochu rozpačitá z Claire Austin - moc se mi nelíbí květ ani barva a z Brothera Cadfaela. Vybírala jsem si ho na podzim kvůli velkým květům, zatím se hoch moc nepředvedl. Deštěm zůstanou květy ve stádiu naducaných poupat - a to já nemusím. Třeba ale konečně přestane denní dávka kropení zhůry ( jak je to dlouho, co jsem tu nadávala, že ne a ne zapršet.. :lol: kurňa, dyk já su furt nespokojené ) a předvede se.
Zlobí mne A Sh.Lad - starší keřík, přesazený, nedomrdlý. Nedokáže se ( snad zatím ) vyrovnat s přemístěním.

Naopak z nováčků se mi moc líbí všechny tři zahrady ( Hyde Hall, Harlow Carr ) - ale naprostá špica je Rosemoor. Jednak má krásně světloulince růžovou barvu, občas štrejchlou tmavším středem, květ tak akorát velikostí, krásně voní - ale hlavně, naprosto neúnavně nasazuje další a další poupata. Teda jestli to takhle hodlá vést dál, dostane ode mne nejmíň tři Mišelíny :lol: .
V druhém sledu pak Grace ( tvar květu, barva ), Lady Emma H. ( barva ), G.Jekyll ( vůně )+ A.Titmarsch ( barva ). Poslední dvě i pro množství květů.

Květo, perfektní příspěvek. Tož ho mám brát jako shrnutí tvých ostinek + zamyšlení se nad jádrem? :lol:

Claire Austin - viděl jsem ji nyní naživo 2x (Všeruby a Baumax), nekoupil bych si ji (bez nějakého speciálního důvodu).
Moje (kupovaná na podzim, bez nakoukání) má dvě vybarvená poupata, tak uvidíme...

Winchester Cathedral - do té určitě jdi. Nemá podle mě žádnou chybu. Ani chybičku. Dobře zimuje a je raná a krásná.
Snad jen by květy mohly vydržet trochu déle, ale to vynahradí jejich množství a kontinuální tvorba + nakvétání.
Dresla mi na poli říkala, že jí přijde, že WC roste z trojice (WC, Redouté, Mary Rose) nejhůře - překvapení, nedokážu potvrdit/posoudit.
Protože Redouté i Mary Rose mám podzimní, WC má tedy roční náskok, navíc ji nelikvidují ani zvonky, ani narcisy jako ty dvě další.

I bych se o ostinkách rozepsal, ale se mnou by to bylo spíš na brožurku, aktuálně pěstuju 43 soret v 55 kusech.
Tož kdyby měl někdo zájem - tažte se. Asi nejvíc mám rád (i když, to je neuchopitelné) Gertrude Jekyll, Crocus Rose, WS 2000
a Crown Princess Margareta.

Moc mile mě překvapila jarní Eglantyne - hlavně svou vůní a šarmem starých růží. Zatím je úzká, vychovaná a jede nahoru.
Mám rád, když růže kvete a přitom jí narostají z paždí listů další a další výhonky, takže to pak vypadá, jako že kvete pořád.
Určitě bych si ji koupil znovu. Nebo rovnou dvě.

Mrzí mne, že nepřezimovala Dove. Uvažuju, že dám pryč A Shropshire Lad. Teda spíš už to má holka spočítané.
Poslední úprava: 25. čen 2011 16:21 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 07:48 #260809

• Kaja
  • Platinum Boarder
Evo L.já to myslím vážně.- takové velké květy a změny barev u růží nepamatuji . a že já jsem mezi vámi fakt pamětník.nakonec Japonci přiznali mnohem vyšší radiaci , než zpočátku . a šlo to na nás. i když tvrdili , že neškodně , tak něco ovlivnit to mohlo . oni ani Rusové nepřiznali - až po dvaceti letech.. :silly: ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 08:56 #260815

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
citace:"Winchester Cathedral - do té určitě jdi. Nemá podle mě žádnou chybu. Ani chybičku. Dobře zimuje a je raná a krásná.
Snad jen by květy mohly vydržet trochu déle, ale to vynahradí jejich množství a kontinuální tvorba + nakvétání.
Dresla mi na poli říkala, že jí přijde, že WC roste z trojice (WC, Redouté, Mary Rose) nejhůře - překvapení, nedokážu potvrdit/posoudit.
Protože Redouté i Mary Rose mám podzimní, WC má tedy roční náskok, navíc ji nelikvidují ani zvonky, ani narcisy jako ty dvě další."

K výše jmenované trojce - mám ji, protože jste mi to tady tak poradili ;) (snad to byl dokonce Honzo, tvůj nápad ;) ) Všechny tři sázené na podzim. Mary a WC od Šípa, Redouté z Proplantu. Sazenice byly, řekla bych srovnatelné. Mary kvetla nejdřív. Bohužel její květy opravdu dlouho nevydrží a opadávají nejrychleji z těch tří. Květy WC a Redouté vydrží , zdá se mi, oproti Mary déle a pak i znova rychleji nakvétají. Mary je největší keřík, Redouté a WC zatím srovnatelné.
Všechny tři mi dělají radost, těším se až pořádně narostou.
Poslední úprava: 25. čen 2011 09:29 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Jevgenija, JaninkaH, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 09:57 #260816

• Kaja
  • Platinum Boarder
P6230090.JPG

znovu Mary Rose
P6240154.JPG

James Galway
Poslední úprava: 25. čen 2011 10:01 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jevgenija, JaninkaH, helena, evai

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 10:54 #260819

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Kajo, máš hezkého Jamese. Ten můj má takové, jak když na půl nerozvité květy. Do výšky jde hezky, ale to kvetení mě zatím moc nenadchává. Možná je to umístěním, možná tím, že se teprve usazuje, mám ho od podzimka.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 11:16 #260821

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak můj má první květ- je sazený teď na jaře. nevětvil , ale teď narostl velmi hezky. má ještě další poupata.:up
Poslední úprava: 30. čen 2011 12:20 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa