Květa napsal:
Amazonko, to je focené včera nebo dnes ?

Mně se Grace moc líbí, má krásně naskládaný ( jiřinkovitý ? ) květ. Jen mne malinko mrzí, že klopila - spíš do stran než dolů - možná to je ale novostí - není usazená. Klopí i tobě ?
Honzo - na podzim jdu tuti do Winčestrovky, každý ji tu chválí, mám ji nakoukanou ( kvetoucí + obalenou poupaty ) u Evy. Pořád toužím po krásné bílé růži, nevidím důvod, proč zkoušet neprověřené, když zde se nabízí nádherná kvalita.
Z A.růží mám moc ráda Gentle Hermione, pásne k ní krásně i G.Hamillton. Samo Johna Clara.
Z novinek jsem trochu rozpačitá z Claire Austin - moc se mi nelíbí květ ani barva a z Brothera Cadfaela. Vybírala jsem si ho na podzim kvůli velkým květům, zatím se hoch moc nepředvedl. Deštěm zůstanou květy ve stádiu naducaných poupat - a to já nemusím. Třeba ale konečně přestane denní dávka kropení zhůry ( jak je to dlouho, co jsem tu nadávala, že ne a ne zapršet..

kurňa, dyk já su furt nespokojené ) a předvede se.
Zlobí mne A Sh.Lad - starší keřík, přesazený, nedomrdlý. Nedokáže se ( snad zatím ) vyrovnat s přemístěním.
Naopak z nováčků se mi moc líbí všechny tři zahrady ( Hyde Hall, Harlow Carr ) - ale naprostá špica je Rosemoor. Jednak má krásně světloulince růžovou barvu, občas štrejchlou tmavším středem, květ tak akorát velikostí, krásně voní - ale hlavně, naprosto neúnavně nasazuje další a další poupata. Teda jestli to takhle hodlá vést dál, dostane ode mne nejmíň tři Mišelíny

.
V druhém sledu pak Grace ( tvar květu, barva ), Lady Emma H. ( barva ), G.Jekyll ( vůně )+ A.Titmarsch ( barva ). Poslední dvě i pro množství květů.
Květo, perfektní příspěvek. Tož ho mám brát jako shrnutí tvých ostinek + zamyšlení se nad jádrem?
Claire Austin - viděl jsem ji nyní naživo 2x (Všeruby a Baumax), nekoupil bych si ji (bez nějakého speciálního důvodu).
Moje (kupovaná na podzim, bez nakoukání) má dvě vybarvená poupata, tak uvidíme...
Winchester Cathedral - do té určitě jdi. Nemá podle mě žádnou chybu. Ani chybičku. Dobře zimuje a je raná a krásná.
Snad jen by květy mohly vydržet trochu déle, ale to vynahradí jejich množství a kontinuální tvorba + nakvétání.
Dresla mi na poli říkala, že jí přijde, že WC roste z trojice (WC, Redouté, Mary Rose) nejhůře - překvapení, nedokážu potvrdit/posoudit.
Protože Redouté i Mary Rose mám podzimní, WC má tedy roční náskok, navíc ji nelikvidují ani zvonky, ani narcisy jako ty dvě další.
I bych se o ostinkách rozepsal, ale se mnou by to bylo spíš na brožurku, aktuálně pěstuju 43 soret v 55 kusech.
Tož kdyby měl někdo zájem - tažte se. Asi nejvíc mám rád (i když, to je neuchopitelné) Gertrude Jekyll, Crocus Rose, WS 2000
a Crown Princess Margareta.
Moc mile mě překvapila jarní Eglantyne - hlavně svou vůní a šarmem starých růží. Zatím je úzká, vychovaná a jede nahoru.
Mám rád, když růže kvete a přitom jí narostají z paždí listů další a další výhonky, takže to pak vypadá, jako že kvete pořád.
Určitě bych si ji koupil znovu. Nebo rovnou dvě.
Mrzí mne, že nepřezimovala Dove. Uvažuju, že dám pryč A Shropshire Lad. Teda spíš už to má holka spočítané.