Květo, Evo, Jevgenijko - díky za PAoK, je opravdu nádherná.
Snad jen - nevím, kam s ní. Trochu mi připomíná Mary Rose a Berleburg, které už mám - ale to soudím jen podle J. fotky.
S vůní a nevůní - to je taky zajímavé. Trifonek píše, že Gentle Hermione voní po citronu...
Na poli jsme se s Doubravkou, Emilkou, Vlaďkou, Dreslou a snad i dalšími shodli, že je to přesně ta - brrr - myrha.
Moje podzimní tužby jsou The Generous Gardener - vyrazil nám (s Emilkou a Vlaďkou a Dreslou) u Dresly dech.
Je velmi podobný G. Hermione - až zaměnitelný (květem), jen má tmavé stonky a dobrou (výbornou) vůni.
Taky toužím po The Alnwick Rose a Young Lycidas, možná Wisley 2008. Zklamaly mě květy po dešti u The Wedgwood Rose,
kterou jsem si málem u Chládka (i přes nehoráznou cenu 499,-) koupil. Nakonec byla tak narostlá, že bych ji nedopravil ve zdraví.
Evo - A Shrosphire Lad - loni mi dala jenom šest květů, letos má zatím jediné ! poupě, poupátečíčko. Roste ale dobře.
Loni jí po ostříhání (přesně jako ty, letní střih) trvalo neskutečně dlouho, než z paždí oček začala vyhánět nové výhony,
ty byly předlouhé a - bez poupat. Nakonec se buď vylámaly a/nebo zmrzly.
Opakování by jí trvalo ještě déle než např. v opakování dost pomalé Chippendale od Tantau a to už je co říct.
Gertrude Jekyll si ze mě vyloženě dělá dobrý den - kvete (už druhý rok) zásadně ke zdi.

Je to velmi šarmantní růže.