Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 11:45 #260824

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Kájo, máš SZ.
Ty růžové austinky jsou úžasné, mám Heritage a ta tedy nic moc, proti těmto. Jestli se nepolepší, vyměním ji. A doufám, že to slyší ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 12:44 #260829

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
HonzaPM napsal:
Květa napsal:
Honzo - na podzim jdu tuti do Winčestrovky, každý ji tu chválí, mám ji nakoukanou ( kvetoucí + obalenou poupaty ) u Evy. Pořád toužím po krásné bílé růži, nevidím důvod, proč zkoušet neprověřené, když zde se nabízí nádherná kvalita. :silly:

Z novinek jsem trochu rozpačitá z Claire Austin - moc se mi nelíbí květ ani barva ......

Tož ho mám brát jako shrnutí tvých ostinek + zamyšlení se nad jádrem? :lol:

Claire Austin - viděl jsem ji naživo 2x (Všeruby a Baumax), nekoupil bych si ji (bez nějakého speciálního důvodu).
Moje (kupovaná na podzim, bez nakoukání) má dvě vybarvená poupata, tak uvidíme...

Winchester Cathedral - do té určitě jdi. Nemá podle mě žádnou chybu. Ani chybičku. Dobře zimuje a je raná a krásná.
Snad jen by květy mohly vydržet trochu déle, ale to vynahradí jejich množství a kontinuální tvorba + nakvétání.
Dresla mi na poli říkala, že jí přijde, že WC roste z trojice (WC, Redouté, Mary Rose) nejhůře - překvapení, nedokážu potvrdit/posoudit.
Protože Redouté i Mary Rose mám podzimní, WC má tedy roční náskok, navíc ji nelikvidují ani zvonky, ani narcisy jako ty dvě další.
Honzo, shrnutí - neúplné. Vynechala jsem ty, kt. ( momentálně ) zahrnuji do průměru. Austinek ( teď ) mám 18 soret, většinou mláďata, je těžké dělat nějaké soudy.

K W.Cathedral a C.Austin. Na podzim jsem chtěla růži do trojky k G.Hermione a G.Hamilltonovi. Váhala jsem právě mezi zmíněnými dvěma, vzala C.Austin. Byla to chyba.
Eva má WC + Mary Rose, u Redouté si nejsem jistá. Schválně, jak se vyjádří ona.
---
víc večer
---
Máš Princess Alexandra of Kent ?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 16:26 #260848

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Kajo, prosím, přehoď si Mary Rose a Geoffa Hamiltona, ukazuješ Geoffa a píšeš, že je to Mary Rose. Není. Na 100%. Díky ti.

Květo, PAoK nemám, proč? Ke Gentle Hermione ti více než vřele doporučuji The Generous Gardener - je fantastická, krásná
a oproti Hermioně výborně voní (nemá oproti ní ten myrhový anglický smrádek). Pěkně ses nám rozrůžila. :)

Skalničko, nemrkala jsi na Jamese Galwaye u Dresly ve výsadbě na poli? Byl nádherný, o poznání vitálnější než ostatní ostinky.
Poslední úprava: 25. čen 2011 16:52 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 16:53 #260852

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jenomže loni Honzo ten Hamilton měl stejné květy jako Mary Rose. jak jsem už psala - vyčkáme druhé kvetení..jsou na stejných místech jako loni :silly:
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:02 #260862

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květo a Honzo, pěkné a přesné hodnocení. Nevím, co bych ještě dodala. Winch. Cath. a Mary Rose jsou špičkové růže - jak píše Honza, bohatě kvetou, jsou odolné proti všemu, mají pěkný kompaktní keř. Redouté zatím nemám, ale určitě mít budu. Zvlášť když jsem se dočetla, že je z té trojice nejlepší.
Měla jsem chutě na nějakou bílou - Glamis Castle nebo Claire Austin. Odradilo mě to, že prý nejsou moc odolné proti č.s. a květy po dešti s oblibou mumifikují. Je to tak ?
Honzo, co máš proti A Shropshire Lad ? Mě nezlobí, jen by neměla klopit květy.
Nádherná je Jubilee Celebration, ale je to nerost a taky klopí.
James Galway je další špica. Roste jako z vody, je obalený květy, nechoří a neomrzá. Co si můžu přát víc ?
W.Shakespeare 2000 mě první dva roky zlobil, hrál si na mrzáčka. Loni ho to přestalo bavit a předvedl se v plné parádě. Doufám, že vytrvá.
Ad Princess Alexandra of Kent - odpovím za Květu (i za sebe ). Chceme si ji na podzim pořídit, protože má perfektní reference. Navíc jsme ji viděly v Hradci a byla úchvatná. Mám pravdu, Emilko ?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:07 #260865

• Květa
  • Moderator
Kaja napsal:
P6230090.JPG

znovu Mary Rose

moc se vám nechci míchat do debaty, ale připojuji se k Honzovi. Kájo, myslím, že na fotce je opravu Geoff Hamilton. Mám obě, Mary Rose i Geoffa, mají jinou barvu, skladbu květů.. a Geoff dost dlouho drží ten polozavinutý tvar kt. máš na fotce.
hele, tady je to dost dobře vidět
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.175560
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.161850
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:15 #260867

• Květa
  • Moderator
ad Princess Alexandra of Kent - Eva odpověděla za nás obě. V Hradci byla úchvatná.
Jen tedy, ona má hodiny vůně a hodiny nevůně ( ztraceno v překladu :lol: ). Po příjezdu teda FAKT nevoněla, právě naopak. Kolem poledního si to rozmyslela a vůně se z ní linula. Asi je jako krtek - sudá/lichá.
Nikdo se mnou nesouhlasil, podotýkám. Pouze Janička.
Tak mne zajímalo, jestli ji znáš/máš a že bych jako našla spřízněný čuchátor, víš ?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:17 #260868

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Princess Alexandra of Kent je pěkná růže, květy velky jak pivoňka, drží vzhůru, voní , jsem s ni spokojena. ( ve předu Chippendale)
Poslední úprava: 25. čen 2011 19:17 od Jevgenija.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, hespa1, lenpel, JaninkaH, helena

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:18 #260869

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no počkáme na druhé kvetení -vloni měl takový květ Hamilton.letos ne.. sama jsem zvědavá..
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 25. čen 2011 19:20 #260871

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Mě voní málo ale voní, ti tří hvezdičky co má za vůně je to asi přehnané.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon
Moderátoři: Eva L., Květa