Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 13:00 #266605

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
mišpule napsal:
A ještě vás zkušené prosím o radu,Už si nepamatuju,jak hluboko jsem tenkrát v blahé nevědomosti Pilgrim zasadila.Těmhle čouhá krček starého dřeva zhruba 5 a 7 cm nad zem.Tak zda mám zahrnout či až na zimu zakrýt kompostem.

Mišpule, moc ti nerozumím.
Co ti čouhá : Podnož ? roub ? staré neodstraněné dřevo ?

Můj názor ( mj. i podpořený tvou následnou fotkou krásně rozkvetlého keře ) je následující : proč měnit něco, co funguje ? Kvete ti bohatě, roste ti - tak ho nech být... teď bych tedy nepřihrnovala, natož kompostem - vždyť dodá keři živiny ( neřeším, jak máš kompost živinami zásobený ). V tomto období již rostliny nehnojím.
Pokud jsi myslela staré dřevo - tak ho vyřízni..

Fakt tedy je, že mnohokrát je to detektivka reagovat na příspěvky. Občas nechápu která reakce je na který příspěvek.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 13:00 #266606

• Květa
  • Moderator
Kaja napsal:
no tak to je nedopatření - jsem se přehmátla - kdo jste mi to odklepli - je to Barock a ne angličankka. :silly:

no tak to Kájo vymaž, ne ?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 13:06 #266607

• Květa
  • Moderator
Eva L. napsal:
Honzo, omlouvám se za svou natvrdlost, ale můžu tě poprosit o bližší specifikaci "šarmu starých růží " ? Je tím myšlen tvar květu, habitus keře, vůně ... ? Podle mého laického názoru se do tohoto šuplíčku hodí 99% austinek. Nebo ne ?
Budu moc vděčná za několik příkladů těch kultivarů, které mají onen šarm. Díky :)

Evi, ti nevím... procenta vysoká... :lol: :lol:
některé jsou dle mne totál bez šarmu. Možná by šarmantně přistávaly na ohništi, leda tak :lol:
Nicméně i mne by zajímala tato specifikace.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 15:41 #266624

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
To bude asi tím horkem... :lol:

Kájo, to já.
Když chceš odstranit fotku, co někam nepatří, odstraň kliknutím při Editování tu fajfčičku (zakliknutí) u Vložit.
Tj. ta nesprávná fotka nebude mít zakliknuté Vložit a smaže seti.
Ty mě kontroluješ (i) na HMF? A safraporte...

Mišpule, zdravím - mimochodem - super přezdívka. A že ty nakupuješ v Plzni a že vím kde? Jsem detektifson. :lol:
Kája to dobře napsala - šípek, co vyčuhuje z kontejneru zahrabej několik cm pod zem, ušlechtilé větvičky ve spodní části odlisti
a zahrabej je na několik cm též. Ale už to máš určo zasazené i bez nás a určo dobře, poněvadž jinak by ti The Pilgrim takhle
náramně nenarostla. Uleželý kompůstek ti v dobrém závidím. Ách.
Kupoval jsem The Pilgrim v Arbolesu někdy v červnu, dal jsem ho k babi, doma mám dva. No tedy, co ta růže předvedla - dejme
tomu za měsíc, dva - co je v lepší zemi... Neskutečné. Opodál jsem vysadill Crown Princess Margareta ze stejného zdroje a ta stojí,
neobrůstá. Tvá The Pilgrim je k uslintání, až se k ní budeš stěhovat, neopomeň nás informovat, nejlépe fotograficky. :P
Jak hosty moc nepreferuji, tak tvoje kombinace nemá chybičku... Slint.

Já teď bydlím u The Generous Gardener, je to jedna z těch růží, co (lehounce, nádherně, sladce a romanticky) voní do dálky.
Mám tam lehátko a ráno jsem si tam dal v chládku dvacet. Teď se snažím v bezedné skříni vyhrabat houpací síť. Ách.
Jo aha, ona mě neunese. :P
Poslední úprava: 19. srp 2011 08:14 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 16:04 #266625

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
dnešní Must. Wood focený na slunci
P8170102.JPG

Honzo při editu mi to nejde - ani bez fajčičky .--- nic takého se nestalo - je to vespod schované.. není to můj akt...:woohoo: kontrola musí být , ale byl to spíše příměr - moc je tam nezahlcuješ . ačkoliv bys mohl .nevím proč ti tak lichotím - já stará bába. :blush: jo a moje Margaret a Teasing Georgia jsou až sprostě narostlé- máš se v budoucnu na co těšit . a to byly na jaře ostříhané na 50cm a po odkvětu jsem je taky migla dost.mají letos dost mokro tak rostou..:up edit - tak už to je pryč ---díky:)
Poslední úprava: 18. srp 2011 16:15 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 16:09 #266626

• Květa
  • Moderator
Květa napsal:
mišpule napsal:
A ještě vás zkušené prosím o radu,Už si nepamatuju,jak hluboko jsem tenkrát v blahé nevědomosti Pilgrim zasadila.Těmhle čouhá krček starého dřeva zhruba 5 a 7 cm nad zem.Tak zda mám zahrnout či až na zimu zakrýt kompostem.

Mišpule, moc ti nerozumím.
Co ti čouhá : Podnož ? roub ? staré neodstraněné dřevo ?

Můj názor ( mj. i podpořený tvou následnou fotkou krásně rozkvetlého keře ) je následující : proč měnit něco, co funguje ? Kvete ti bohatě, roste ti - tak ho nech být... teď bych tedy nepřihrnovala, natož kompostem - vždyť dodá keři živiny ( neřeším, jak máš kompost živinami zásobený ). V tomto období již rostliny nehnojím.
Pokud jsi myslela staré dřevo - tak ho vyřízni..

Fakt tedy je, že mnohokrát je to detektivka reagovat na příspěvky. Občas nechápu která reakce je na který příspěvek.

ééééé, omlouvám se. Jsem špatně přečetla. Myslela jsem, že chceš vyrazit s kompostem na Pilgrima a přihrnovat jej. Jsem přehlédla těmhle..
Čili - jak předřečníci asi ne, že...
tak čili jak předpisatelé sdělovali, zasadit několik cm pod úroveň země, za kompost budou rády. Dávám k nově zasazeným jako zásobní hnojivo rohozku. ( asi teď trochu níž, nikoliv rovnou ke kořenům. Pomalu se rozkládá, dodává energii k růstu.
Poslední úprava: 18. srp 2011 16:11 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 16:15 #266627

• Květa
  • Moderator
HonzaPM napsal:
Když chceš odstranit fotku, co někam nepatří, odstraň kliknutím při Editování tu fajfčičku (zakliknutí) u Vložit.
Tj. ta nesprávná fotka nebude mít zakliknuté Vložit a smaže seti.

jsem něco způsobila ?
Jsem myslela, že když dá něco někdo někam omylem tak nejjednodušší je, když si to "opraví" sám. Právě tím odfajfkováním nebo úpravou textu - na tomto foru není omezeno časem.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 17:46 #266643

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
Tak, tak, to bude tím horkem :P :silly: , nejsme zvyklí :laugh:
2011-0830.jpg

2011-0831.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., HonzaPM, Mirinda, Rhea, Kaja, ROMANA, patka, helena, Dagi

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 18:01 #266645

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Evo parádní růžindy. Jen - to je opravdu Golden C. tak podobná Graham T.?? Přijdou mi skoro stejné.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 18:09 #266646

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
no to jsem právě chtěla napsat - to je jak ty moje dvě- Margaret a Teasing Georgia . v určité fázi květu jsou si podobné. :silly:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa