skalnička napsal:
Evo parádní růžindy. Jen - to je opravdu Golden C. tak podobná Graham T.?? Přijdou mi skoro stejné.
Skalničko, mrkni hlouběji do téhle diskuse (nebo do Souboje růží?), vypíchnul jsem tam někde rozdíly mezi Golden Celebration
a Graham Thomas. Ty růže nejsou stejné. Snad pro toho, kdo bere růže jako - vysoká žlutá, nízká červená...
Úplně jinak voní, Graham T. po čaji (mokrý pytlík od čaje s nasekaným sušeným ibiškem), G. Celebration nádherně a silně,
po citrusech - bohatá a plná vůně. Obě i jinak rostou. Graham T. semi drží, větve nepotřebují nutně trojnožku - po pár letech.
Golden Celebration by mi bez opory lezla po zemi, až tak. Má obří plné těžké květy, výraznější, větší. Dtto (čajovkovitější) listy.
jana H napsal:
Chci se zeptat - letos sázená Summer song krásně narostla a má plno nových poupat,ale je úplně skvrnitá a opadávají jí listy..Je to místem nebo různou citlivostí?
Jano H., mám Summer Song taky ve dvou vydáních jako Lenpel. Jedna sázená na podzim 2010, druhá poměrně nedávno
v origoš kontejneru. Obě jsou absolutně zdravé. Ta první byla schovaná v liliích, levanduli a klubkatých zvoncích - až jsem
na ni na férovku zapomněl a až ta její požární barva mě trefila a ta druhá kvete/kvetla o stošest (včera jsem utrhnul poslední
současný kvítek), fotit se moc nedá - čtyři větvičky válející se tíhou květů po zemi, tj. trojnožka a vyvázání, navíc ji zalehla šanta.
Takže shrnu - podmínky těžké, zkušeností málo, ale obě růže zdravé. Kropení Baycorem jednou. Postřeh: Crocus Rose jsem si
letos přikoupil ještě jednu, ze stejného zdroje jako Summer Song, orig. Austin kontejner, Crocus už má padlí na listech,
druhá "moje loňská" Crocus Rose těsně vedle ní je zdravá. Tj. choroby si růže přinesou velice snadno, ale Summer Song zatím
v pořádku. Listím a větvemi je podobná růžím jako jsou Golden Celebration, Charles Darwin a podobně.
Včerejší Summer Song, mlaďounké květy za horka rozkvetlé jsou neskutečně zářivé a zpěvné...

Mateřský keřík leží kdesi v útrobách šanty v pozadí.