Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: David Austin - Anglické růže II

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 18:55 #266647

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Dobrý večer.Chci se podělit o zkušenost a zeptat se na vaše-letos sázená Summer song krásně narostla a má plno nových poupat,ale je úplně skvrnitá a opadávají jí listy.je na jihovýchodě,nehnojená,nestříkaná.lady od Shallot roste taky pěkně,je na jihozápadě,je úplně zdravá.Je to místem nebo různou citlivostí ?Děkuji za reakce.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 19:07 #266651

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Jano H netroufám si říct čím to přesně je,.... nejsem takový odborník,....Dám jen mé pozorování,...
Summer Song mám 2x každý jinde,.... stejně sazený, stejný zdroj, stejně velký,....Jedna je perfektní bez upadlého lístku, druhá trochu skvrnitost měla a taky nic moc nedělala, jednou postříkaná až když se skvrnitost objevila, vyhnala nové výhony a teď má na květ a teď vypadá už ok,.... těžko říct,... obě na relativně volném prostoru na vzduchu,...Ta horší není tolik chráněná od severozápadního větru, ta lepší by se dalo říct že je za větrem, slunce stejně,...uf,...víc neporadím,..:)

SummerSong.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja, patka, helena, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 20:25 #266670

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jano H - nemám ani jednu, nemohu podat pražádné info k citlivosti na ČS. Rusové uvádějí u obou 3 +.
Ale nabídnu ještě jednu možnost - psalas, že L.of Sh. máš z Matty. Summer Song též ?

Loni jsme si s Evou z Matty přinesly dvě růže, jedna byla v pohodě, druhá šílená ( u mne ještě tak/tak, u Evy právě opadala hodně brzo vlivem ČS. ).
Letos - i přes řádící ČS - jsou u Evy i mne rostliny zcela zdravé. Nenapadený snad jediný lísteček.

Chtěla jsem vymozkovat hypotézu jestli se nemohl SSong "nakazit" už u prodejce.. ( chybí mi tu ve smajlech ta svítící žárovka symbolizující : dostal jsem nápad nápadů :lol: )
Poslední úprava: 18. srp 2011 23:22 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 20:46 #266672

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kajo, po Munstedu jsem moc touzila, ale ted me austinky ponekud stvou, jsou vycouhle, malo kvetou, neumim to s nima.Nicmene, jake ma u tebe MWood misto, plne slunce?nepali se ?a voni bez myrhy?opakuje ochotne a rychle?
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 20:49 #266673

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, simte, The Generous G. nema myrhu?Promin, uz jsi to nekdy vypisoval, jsem lenoch, casu malo.dik
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 21:01 #266676

• Dagi
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 206
lenpel napsal:
Katalog mimo jiné i růží HMF Help me find,....

na jed tady na webu na katalogy a vyber,....no jestli si tot ještě neobjevila tak si vlasně byla chráněná,....:woohoo: :woohoo: co bych za to dala abych hmf neobjevila to bych ušetřila za růže a nejen za ně,...:)

že já husa jsem se ptala! :woohoo: :woohoo: ;) :up
Téma bylo zamčeno.

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 21:17 #266677

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
skalnička napsal:
Evo parádní růžindy. Jen - to je opravdu Golden C. tak podobná Graham T.?? Přijdou mi skoro stejné.

Skalničko, mrkni hlouběji do téhle diskuse (nebo do Souboje růží?), vypíchnul jsem tam někde rozdíly mezi Golden Celebration
a Graham Thomas. Ty růže nejsou stejné. Snad pro toho, kdo bere růže jako - vysoká žlutá, nízká červená...
Úplně jinak voní, Graham T. po čaji (mokrý pytlík od čaje s nasekaným sušeným ibiškem), G. Celebration nádherně a silně,
po citrusech - bohatá a plná vůně. Obě i jinak rostou. Graham T. semi drží, větve nepotřebují nutně trojnožku - po pár letech.
Golden Celebration by mi bez opory lezla po zemi, až tak. Má obří plné těžké květy, výraznější, větší. Dtto (čajovkovitější) listy.
jana H napsal:
Chci se zeptat - letos sázená Summer song krásně narostla a má plno nových poupat,ale je úplně skvrnitá a opadávají jí listy..Je to místem nebo různou citlivostí?

Jano H., mám Summer Song taky ve dvou vydáních jako Lenpel. Jedna sázená na podzim 2010, druhá poměrně nedávno
v origoš kontejneru. Obě jsou absolutně zdravé. Ta první byla schovaná v liliích, levanduli a klubkatých zvoncích - až jsem
na ni na férovku zapomněl a až ta její požární barva mě trefila a ta druhá kvete/kvetla o stošest (včera jsem utrhnul poslední
současný kvítek), fotit se moc nedá - čtyři větvičky válející se tíhou květů po zemi, tj. trojnožka a vyvázání, navíc ji zalehla šanta.
Takže shrnu - podmínky těžké, zkušeností málo, ale obě růže zdravé. Kropení Baycorem jednou. Postřeh: Crocus Rose jsem si
letos přikoupil ještě jednu, ze stejného zdroje jako Summer Song, orig. Austin kontejner, Crocus už má padlí na listech,
druhá "moje loňská" Crocus Rose těsně vedle ní je zdravá. Tj. choroby si růže přinesou velice snadno, ale Summer Song zatím
v pořádku. Listím a větvemi je podobná růžím jako jsou Golden Celebration, Charles Darwin a podobně.

Včerejší Summer Song, mlaďounké květy za horka rozkvetlé jsou neskutečně zářivé a zpěvné... :lol:
Mateřský keřík leží kdesi v útrobách šanty v pozadí.
asummersong.jpg
Poslední úprava: 18. srp 2011 22:47 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: lenpel, quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 21:26 #266678

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Honzo,detektiv jsi vynikající,Arboles navštěvuji pravidelně,Pilgrim je též od nich.Už se těším na příští sezonu,jak se tyhle chudinky poperou s osudem.Jsou na stanovišti,zakutané.:) Květo,jsem ráda za dodatek,skoro jsem se vyděsila,že jsem napsala nějaký blud.:blush: Jinak k hnojení -podědila jsem několikero duchen a polštářů,léta jsem to přestýlala,až jsem se naprdla a zarývám peří ke všemu.Vždyť je to taky rohovina.No né?:P Přeji hezkou, dobrou noc.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kaja

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 21:46 #266680

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Mišpule, zdravím. Mimochodem - prima avatarová fotka. :) Detektif - to víš, včera zase byla slečna Marplová. :lol:
A Shropshire Lad - těch je tam asi ještě víc, že? Crown Princess M. už tam žádná nebyla? Po mým nájezdu zbyly ještě dvě.
Ta je zrovna dobrá a pokud máš ještě tři volná místa, neváhal bych s jedním pro ni. Za tu cenu, že? :) Růže pochází od Šípa.
A naopak mě mrzíš s tou Eglantyne, na tu jsem si tajně myslel, že si ji tam ještě vezmu. :lol:
Metodu hnojení peřím čtu poprvé. :up
evai napsal:
Honzo, simte, The Generous G. nema myrhu?Promin, uz jsi to nekdy vypisoval, jsem lenoch, casu malo.dik

Evoi, neboj, The Generous Gardener nemá myrhu ani v tom nejstrašnějším snu.
Má krásnou jemnou vůni. Večer i lehce po banánu, podezírám Herkules od Kordese, že je to její (TGG) mimino.
Jak se Honza zamiloval do The Generous Gardener a věděl, že ji musí co nejdřív mít story:
- u Dresly na poli na DODu Doubravka zvolala - všichni ssm, tady je Constance Spry a MÁ MYRHU.
Očichali jsme ji a úsměv na tvářích prý všem očividně poklesl. I putovalose výsadbou dál a hle - Gentle Hermione.
Nádherná přenádherná růže a hopla - taky silná myrha. Pak H. ukázal na přenádhernou růži,
která vypadala "skoro" jako Gentle Hermione, nesedělo to ale zcela a tak (chudák) Dresla hrabala v zemi cedulku.
Mezitím H. zanořil nos a že prý to nemůže být Gentle Hermione - tahle růže krásně voní. Mno a hopla -
- byla to The Generous Gardener, vznikla láska a bylo to jasné.

Dany, mrkni prosím na fotky The Generous Gardener - máš Sharifa Asmu - je to její mamá, pomamila se?
athegenerousgardener.jpg

athegenerousgardener4.jpg
Poslední úprava: 19. srp 2011 08:17 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: quendery

Re: David Austin - Anglické růže II 18. srp 2011 22:13 #266682

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
lenpel napsal:
Kájo a Honzo máte je přenádherné,....:up
Ad. Munsted Wood každý máte zcela jinou barvu? Kája skor rudou Honza purpurovou? Task jak to je? :woohoo:
HonzaPM napsal:
Co když to, Kájo, s tou barevností (tmavostí) Munstead Wood bude tak, že v chladných dnech je světlejší a v horku skoro černá?
Teď je venku hicouš a M. Wood je černá jako bota - nádhera. Samet. A ta vůně linoucí se kolem... ách.
Kaja napsal:
--Honzo uvidím - Munstead Wood začíná znovu kvést. A měla by být tmavá ..:up
Kájo, Lenpel - ad. barva Munstead Wood - opravdu světlá, ale teď je takové horko, že myslím, že květy opadají dřív, než stihnou jít
lehce dorůžova. Moje sazenice má prostředky velmi velmi tmavé, až do černa a okolo je lem (košilka) z výrazné růžové.
A některé (momentálně dva) květy tu světlejší košilku vůbec nemají.
Každopádně Kájin foťák bere ty barvy/odstíny růží opravdu skvěle a věrně. :up

Munstead Wood, vůně starých růží je cítit na několik metrů, stačí i osm (nebo míň) rozvinutých květů, to jsou ty dva květy
bez košilky, ve skutečnosti opravdu téměř černé
amunsteadwood.jpg
Poslední úprava: 19. srp 2011 08:25 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa