Skalničko, ještě že se každému líbí něco jiného, vždyť jinak bychom měli všichni jedno a to samé..
Za mne chci napsat, že růže G./M. u mne počtem pěstovaných kultivarů se vyrovnávají Austinkám. Letos je dostihnou a s tím, jak A. růže pomalu odTRUŇUJI je nejspíš v letech nadcházejících přečíslí.
Samo, pokud je nezkosí nějaká krutozima.
Oceňuji na nich, že se lépe vyrovnávají s horkem a suchem, ještě se mi nestalo, aby nějaká z pěstovaných neopakovala. Naopak. Některé kvetou celou sezonu. Jiné nikoliv, počkají si na ochlazení - ale opakování je u nich bohaté. Samozřejmě, najdou se mezi nimi i takové, které jsou hodně loudavé ( např. Ellian Gillet ), některé naprosto neodpovídají katalogovým barvám ( La Roche Guyon, např. ). Samo, člověk může spekulovat, zda jiná barva je zapříčiněna přibarvením v katalogu či jinými ( slunečnými ) podmínkami.
K těm, které EvaI ukazovala ( a jsou u Dresly pro letošek ještě k mání ) -
Reine Sammut mám čerstvě koupenou, těším se na ni.
Rubis d'Enco - jsem měla tento rok v květníku,čili streslouše. K podzimu se na něm objevila trochu ČS, ale to měly květníkové skoro všechny. Oceňuji na něm, že ač jednoduchý květ, výdrž byla i v parnu několik dnů.
Guy Darmet - velmi životaschopný, bujný. Mám ho na vlastních kořenech, pěkný a bohatě kvetoucí keřík. Bez ČS. V třicítkách se pálil. Spodek okvětních plátků bývá stříbřitý, on ho tak mimoděk občas odhalí, slibotechna jedna.