k růži č. 2. Marie-Luise Drevon.
Miško, jsem velmi ráda, že vím, u koho poroste. Prosím o následné info - ne, že bych nějak chtěla vyzvídat, ale protože tyhle růže u nás nejsou příliš rozšířené, ukládám do hlavy jak komu se s nimi "bydlí", jak komu porostou.
U mě ( v tom suchu + písku ) se jim - povětšinou - vede nadprůměrně.
Z5 k růži.
Miško, Marie - Luise Drevon patří k nejlepším růžím v mé zahradě. U mne si vydobyla čestné místo, chci ji mít na očích. A u nosu. Dostupnou, ptž. krásně voní. Ono se k vůním píše, že růže nejvíce voní ( je schopná ) vytvářet vůni při optimu 18 - 22 st. C. Se stoupající teplotou vůně ubývá. Letos M.L.Drevon smázla intenzitou i Minervu a ledaskdy i Palais Biron a LO. Voněla i v horku. Klasická růžová vůně, nejdříve jsem si na ni musela zvyknout, ale pak jsem byla okouzlená.
Počítej s mohutnějším keřem, tvaru širšího V. Hustým ( na střih reaguje hafem nových výhonů, košťátka ). Zabírá mi cca 150 x 150 cm. Nespočet květů, drží 2 - 3 dny.
Barva květů je ..no..

, neutrální, spíše se přechyluje k teplejšímu tónu. Stářím květy světlají. Vlivem světelných i teplotních podmínek v určitém období vykvétá i se slabým lososovým nádechem.
Mám ji též u modrých růží ( Novalis, Minerva ), myslím, že to není zlé.
Druhou teď umístím k světlejším meruňkám, domnívám se, že to též půjde. Ona je taková všepoužitelná, si myslím.
Velikost květů je cca 10 cm, později jsou menší. Teď cca 5 - 7 cm.
tyhle fotky jsem již dávala, budu je muset použít později znovu do TOPek. Jsou z 18,6. Teď opravdu má těch 160 cm.