Tak konečně, už jsem to 6x rozepsala a pokaždé nedopsala... Mimino spí, jdu na to
1. Top růže 2011
Alchymista (Kordes) - ač jednou kvetoucí, pro mě je dokonalý. Snad by toho po něm člověk chtěl moc, kdyby měl opakovat... Má nádherně tvarované barevně proměnlivé obrovské květy, je absolutně zdravý, mrazu se vysmívá, přírůstek má trifidózní a ta vůně!!!
Cardinal Richelieux - z chcípákovitého ohlodku je elegantní štramák. Fakt mě dostal...
2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky )
Alden Biesen - sázen na jaře a kvetl do zámrazu. Květenství jsou neuvěřitelně trvanlivá!!
3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
Já si prostě myslim, že první rok soudit růži nelze...
4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, kt. třeba máme déle a ony furtnic...
hm...
Jasmina (Kordes) - 2. rokem má jedinou větvičku délky 15cm... Po intenzivní kůře Wuxalem se začala tvářit trošku rozumně, ale stejně prostě trapné...
Souvenir du Dr Jamain - o téhle růži jsem slyšela, že je opravdu náročná na pěstování a navíc mi ji pohrabal pes. Ale 2.rokem má pár trapných huběných pahýlků a květy? Chá!!!Ani smykem
5. Neurazí, nenadchne
Souvenir of William Wood. Vloni jsem z něj byla paf, letos je nějaký blboň. Odsadila jsem mu všechny doprovodné trvalky, které mu mohly vadit a má podmínku s výstrahou. Navíc měl květy takové... divné. Nevím, jestli deštěm nebo spálené sluncem, možné je obojí.
6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
Etoile de Holland cl. Ten mi tak hýbe žlučovody, že to není hezké! Letos sice konečně vyhodil pořádné pruty, ale za 2 roky měl 2 květy... Grrrrrrrr... !!!

Kdybych nebyla líná a sentimentální, už šel. Tak uvidíme za rok.
7. Nejvoňavější
Favorita asi nemám. Ale chodím fetovat Alchymistu, Cardinala Rich, Welwyn garden glory, Jude the Obscure
8. Smraďoch
moje růže nesmrdí
9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Já se pravidelně na rok zamiluju, fakt platonický vztah hadr, chvění rukou, zrychlený dech a tak... Letos to byla Jude the Obscure, teď je to Pastella, na kterou čekám
10. Očekávání aneb slibuju si od této..
Strawberry Hill - na tu jsem opravdu zvědavá, teď jsem ji na podzim sázela. Podle Gardeners World jedna z nejlepších růží vůbec...
11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Pomponella - sice "gumák", málo až žádná vůně, takže je ve středu záhonu, ale spolehlivý voják našeho sboru
Sweet Haze - prostě to je růže, kterou by měl mít každý!
12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
Každá má něco...
13. TOP šípky
hm, když já nevim, jak se jmenuje - plazivý jednou kvetoucí odkopek od Vlaďky
14. Top zdraví ( prosím uvést zda stříkáte, počet postřiků v roce )
Naočkována Goeffem Hamiltonem prostě nestříkám a ťuk, ťuk, růže mám zdravé... Sem tak rez, nebo na podzim padlí
15. Potížistka aneb kam s ní ?
Pořád něčim šoupu
16. Rozloučení
Vykopala jsem všechny čajovky, které jsem zdědila se zahrádkou. Můžete za to vy všichni!!!! Místa je málo. Naštěstí šly do důchodu do zahrádky mé maminky, která má čajovky ráda.