Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Osobní TOP růže roku 2011

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 18:24 #272968

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Tak konečně, už jsem to 6x rozepsala a pokaždé nedopsala... Mimino spí, jdu na to :D
1. Top růže 2011
Alchymista (Kordes) - ač jednou kvetoucí, pro mě je dokonalý. Snad by toho po něm člověk chtěl moc, kdyby měl opakovat... Má nádherně tvarované barevně proměnlivé obrovské květy, je absolutně zdravý, mrazu se vysmívá, přírůstek má trifidózní a ta vůně!!!
Cardinal Richelieux - z chcípákovitého ohlodku je elegantní štramák. Fakt mě dostal...

2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky )
Alden Biesen - sázen na jaře a kvetl do zámrazu. Květenství jsou neuvěřitelně trvanlivá!!

3. Nováčci kteří očekávání ( zatím ) nenaplnili - možno chápat jako výhrůžka
Já si prostě myslim, že první rok soudit růži nelze...

4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, kt. třeba máme déle a ony furtnic...
hm...
Jasmina (Kordes) - 2. rokem má jedinou větvičku délky 15cm... Po intenzivní kůře Wuxalem se začala tvářit trošku rozumně, ale stejně prostě trapné...
Souvenir du Dr Jamain - o téhle růži jsem slyšela, že je opravdu náročná na pěstování a navíc mi ji pohrabal pes. Ale 2.rokem má pár trapných huběných pahýlků a květy? Chá!!!Ani smykem :down

5. Neurazí, nenadchne

Souvenir of William Wood. Vloni jsem z něj byla paf, letos je nějaký blboň. Odsadila jsem mu všechny doprovodné trvalky, které mu mohly vadit a má podmínku s výstrahou. Navíc měl květy takové... divné. Nevím, jestli deštěm nebo spálené sluncem, možné je obojí.

6. Kandidáti na vyhazov aneb co půjde ven příště / Poslední šance
Etoile de Holland cl. Ten mi tak hýbe žlučovody, že to není hezké! Letos sice konečně vyhodil pořádné pruty, ale za 2 roky měl 2 květy... Grrrrrrrr... !!! :evil: Kdybych nebyla líná a sentimentální, už šel. Tak uvidíme za rok.

7. Nejvoňavější

Favorita asi nemám. Ale chodím fetovat Alchymistu, Cardinala Rich, Welwyn garden glory, Jude the Obscure

8. Smraďoch
moje růže nesmrdí :woohoo: :whistle:

9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
Já se pravidelně na rok zamiluju, fakt platonický vztah hadr, chvění rukou, zrychlený dech a tak... Letos to byla Jude the Obscure, teď je to Pastella, na kterou čekám :kiss:

10. Očekávání aneb slibuju si od této..
Strawberry Hill - na tu jsem opravdu zvědavá, teď jsem ji na podzim sázela. Podle Gardeners World jedna z nejlepších růží vůbec...

11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Pomponella - sice "gumák", málo až žádná vůně, takže je ve středu záhonu, ale spolehlivý voják našeho sboru
Sweet Haze - prostě to je růže, kterou by měl mít každý!

12. Je skvělá ale... (nesmí být ve stínu, vpředu záhonku, solitérně, holé nohy...)
Každá má něco...

13. TOP šípky
hm, když já nevim, jak se jmenuje - plazivý jednou kvetoucí odkopek od Vlaďky :laugh:

14. Top zdraví ( prosím uvést zda stříkáte, počet postřiků v roce )
Naočkována Goeffem Hamiltonem prostě nestříkám a ťuk, ťuk, růže mám zdravé... Sem tak rez, nebo na podzim padlí

15. Potížistka aneb kam s ní ?
Pořád něčim šoupu :D :D

16. Rozloučení
Vykopala jsem všechny čajovky, které jsem zdědila se zahrádkou. Můžete za to vy všichni!!!! Místa je málo. Naštěstí šly do důchodu do zahrádky mé maminky, která má čajovky ráda.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Emilka, HonzaPM, Vlaďka, Dany, helena, Doubravka, Martin, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 18:39 #272971

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Toto téma je ,pro nás zelenáče,fakt studnice moudrosti.Děkuji všem. :up (a semtam fotečka té které TOP by nešla,sím?)

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 18:56 #272975

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
Doplnila sem pár foteček....;)
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, Jevgenija, helena, mišpule, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 22:01 #272996

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
amazonka01 napsal:

Takže i co se týká vlivu počasí, může být v tak blízkých zahradách jako je moje a Květina, hodnocení růží úplně rozdílné. Natož rozdíl třeba Jizerky a Praha a podobně.

Chicht...
mne napadlo... příští rok budeme moci založit samostatnou diskusi pro Sweet Blondie a hodnotit ji ( i v čase = u všech stejně stará ) jak se jí bude dařit v rozdílných podmínkách našich zahrad. Páč si ji objednal snad každý...
...teda: přijde-li, že ;)

Kájo, musím opravit ( všimla jsem si už v růž. sezoně ) Odile Masquelier není historická růže, "udělal" ji Massad v roce 2004.

Připojuji se k Jevgenii s přáním doeditace fotek hist. Topek.. šlo by ?
Emilka napsal:
Nelehké zadání :P :P . Zkusím taky něco přihodit. Mám asi 80% růží jednoukvetoucích.. :laugh: Takže pro mnohé to zajímavé nebude, zaměřím se hlavně na opakující.

4. Zklamání roku - vypichujeme i ty, kt. třeba máme déle a ony furtnic...
Marie ANtoinette, Mary Rose

Postupně třeba přidám další fotky.
Nejdříve odbočím, s dovolením s citací Emilčina nelehkého zadání. Uvědomila jsem si to ( vč. použitých výrazů ) v souvislosti s Jevgenií.

A teď vysekávám hlubokou úklonu tvému příspěvku, Jevgenie. Včetně přiložených fotek.
A drze se zeptám : psalas sama ( a takto zvládáš češtinu ) nebo ti někdo následně ( já nevím ) třeba kontroloval pravopis a stylizaci ? Ať je to jakokoliv, klobouk dolů.

Emilko, zajímavé určitě, však jsi musela evidovat zájem o fotky.. i proto jsem v citaci nechala tvou poslední větu/slib
ad M.Ant. - zaznamenala jsem její jmenování zde poněkolikáté. Mám ji taky, dostala jsem ji s : u mne se jí nevede, zkus to u sebe. Zatím nic moc ( prvním rokem ).
M.Rose - u mne by se octla asi v rubrice neurazí/nenadchne ( ale opět krátká doba na hodnocení ).
Poslední úprava: 22. lis 2011 22:32 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: Vlaďka, helena, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 22:07 #272997

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
ŽÁDNÝ PODMIŇOVACÍ ZPŮSOB! Prostě musí přijít ! ;) Na tu diskusi se těším :laugh:

Květo, ptala ses, co mi udělala Sommer Wine. No, dal jen pár květů... A musím přiznat, že jsem ji nějak neodhadla a pořád mám pocit, že nevím, co k ní přisadit. Ale to je jiný problém. Jinak ji chválím, v letošním roce, kdy se u nás i přes postřiky ČS velmi daří, je naprosto zdravá.
Poslední úprava: 22. lis 2011 22:11 od Vlaďka.

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 22:07 #272998

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Amazonko, ano, Mme Boll od p. S., chtela jsem ji mj.i pro jeji kompaktni, vzprimeny habitus (reference treba z Vintage Gardens), takze na slahouny jsem kulila oci.Zamena-muze byt, budu napnuta.Nasla jsem f. jak jsem na ni zapracovala
18.8.008.jpg
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 22:19 #272999

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
No vida, Kachnishte, muj 6ti lety Card.Richel. je spis kulturista-obr krovisko, nedavno jsem ho odvlekla z "vitaciho" zahonu jinam, musel udelat misto dvema ruzickam-jedna z nich je Rose de Rescht-tak to jsem si asi moc nepomohla, ale stehuju s chuti.Jo a Cardinal mi voni slabe:(
Následující uživatel poděkoval: Kachnishte

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 22:47 #273001

• Květa
  • Moderator
Kachnishte napsal:

2. Top nákup podzim 2010/jaro 2011 ( prvoročky )
Alden Biesen - sázen na jaře a kvetl do zámrazu. Květenství jsou neuvěřitelně trvanlivá!!

7. Nejvoňavější
Welwyn garden glory,

11. Dlouhodobě TOP - dobrá, vyrovnaná růže
Pomponella - sice "gumák", málo až žádná vůně, takže je ve středu záhonu, ale spolehlivý voják našeho sboru
Sweet Haze - prostě to je růže, kterou by měl mít každý!

bod 2 podepisuju. Navíc, zatím to vypadá, že bude ještě mohutnější ( vyšší ) než Ballerina. Hurá.
bod 11. podepisuju 2x :lol:

ad W.W Glory - jejku, já k ní nikdy nečuchala. Čuchám k růžím od 1,2m výšky ( páč jinak při sklopce utrpí zadél ). A ona byla nižší :unsure: , i když, na kraji záhonu. Musím zapamatovat pro př. rok.
I proto třeba nemůžu Honzovi říct, jestli Harlow Carr voní...

Re: Osobní TOP růže roku 2011 22. lis 2011 23:33 #273002

• Květa
  • Moderator
Vlaďka napsal:
ŽÁDNÝ PODMIŇOVACÍ ZPŮSOB! Prostě musí přijít ! ;) Na tu diskusi se těším :laugh:

snad ji vydupeme :)

Nechtěla jsem už editovat původní můj příspěvek ( je šíleně dlouhý ) - tak píši sem ( ech a stále to není konečné znění )
9. růže které si nejvíce vážím ( z důvodu... např. bylo obtížné ji získat, čekání, shánění, vzpomínky a pod.)
na mnohé z mých růží se váže nějaká ta vzpomínka, nevím, kt. upřednostnit, páč k ostatním to bude možná nefér.
Ale vždy v tomto případě musím uvádět Ghislaine de Feligonde - byla to má první kloudná ( navíc dovezená ze zahraničí ) růže a vzápětí pak Odile Masquelier u kt. jsem si řekla : bože, tak TAKHLE může taky růže vypadat.. :kiss:
--
ovšem nyní prožívám předčasné vánoce, fakt.
Předem se omlouvám za obsáhlejší story.
Loňského podzimu jsme objednávaly několik ks Distant Drums.
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.1538&tab=1
Věděly jsme, že nejspíš obj. nebude vykryta v plné výši, ale doufaly jsme aspoň v částečné, páč Danate je dlouholetou zákaznicí a velmi zdůrazňovala, jak moc o něj stojíme. Přišel balík, D.D. v něm nebyl žádný. Danate se ( mírně rozhořčeně ) následně dotazovala jak je to možné. Prý balily brigádnice, jako naschvál D.D. "zapomněly" přibalit. Ale že se prý nic neděje, bude dodán na jaře.
Nastalo jaro, Danate se připomínala a aby se rozpustilo poštovné, učunily jsme malou doobjednávku. ( pro mne Blue for You + část poštovného ). Balík přišel, D.D. nikde, B.for You mizerná.
Danate napsala další dopis, že tedy počítá s D.D. pro podzim, že to tedy snad !!! již !!! vyjde.
Letošní podzimní nabídka - po dvou dnech byl D.D. vykoupen. Danate má málo času, ani jsme nestihly zareagovat ( neobjednávaly jsme tudíž nic ). Všem stejně postiženým musí být jasné, jak jsem oplakávala....

Ovšem před týdnem přišel mail, že dotyčné dva Distant Drums jsou pro nás schovávány a jestli je tedy chceme...
CHCEME !
Pravda, pokud se posčítají veškeré náklady ( poštovné se dělí pouze na ony dva D.D + kdyby se započítala skoro nechtěná Blue for You :S ) jedná se o luxus nad mé finanční poměry. Takhle drahou růži jsem v životě neměla.. ále, co.... mám velkou radost a :10. Očekávání aneb slibuju si od této.. ta teda musí silně zabubnovat !!
Poslední úprava: 22. lis 2011 23:37 od Květa.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, helena, evai, Martin

Re: Osobní TOP růže roku 2011 23. lis 2011 06:34 #273006

• Martin
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 441
mišpule napsal:
Toto téma je ,pro nás zelenáče,fakt studnice moudrosti.Děkuji všem. :up (a semtam fotečka té které TOP by nešla,sím?)

Absolutně souhlasím. Díky všem.
Moderátoři: Eva L., Květa