Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 24. srp 2012 18:42 #282836

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Liker už je vypity, všem chutnal a voněl jako anglické růže. :) Recept mám nepřesný ale nezáleží na tom picasaweb.google.com/1022378677801025441...#5758038040543512210 duležite je dostat vůně růže do cukrového sirupu a kyselina citronová zachová hezkou barvu, pak poměr 1:1 s vodkou. A dělala jsem ho z Princess Aleksandra of Kent po dešti tak nebylo líto květu, pak drobet Young Lycidas a Munstead Wood pro vůně a barvu. Anglicke růže růžových-malinových barev jsou vhodny na liker ale na marmeládu ne , vůbec mě nechutnala je jako gumova ale voni hezky.
Poslední úprava: 25. srp 2012 07:14 od Jevgenija.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Kachnishte, Kirsten

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 24. srp 2012 18:46 #282837

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Děkuji! Ale, Jevgeni, nějak mi nejde ten odkaz...
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 24. srp 2012 19:05 #282839

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Och, Honzo, objevila jsem tvoji fotku u Heathcliff. Měl bys k ní nějaké postřehy? Díky.
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.206754
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 25. srp 2012 07:17 #282842

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
Odkaz opraven.
Honzo vážně máš Heathcliff , jaky je čim se liší od ostatních tmavých.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Kachnishte

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 25. srp 2012 11:11 #282843

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Honzo,na austinových stránkách vypadá Heathcliff sice o dost tmavší a červenější s čímž jsem kalkulovala,ale pokud bude mít barvu a stavbu květu jako ten tvůj,tak budu maximálně spokojená.:up
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. srp 2012 08:00 #282849

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Heleno, děvčata, Heathcliff je asi nejčervenější ze všech DA růží, které jsem zatím viděl (možná spolu s L. D. Braithwaite).
Měl jsem v plánu udělat srovnávačku tmavých, ale pak jsem si řekl, že aparát stejně neumí ty odstíny věrně.
Heathcliff má velmi mnoho ostnů. Napadlo mne, zda není dcerou Othello. Výhony jsou silné, pevné.
Barva květů je buď zastřeně smetanově růžová (viz. fotka na HMF) nebo je jako jahodová dřeň.
Vždy je taková zastřená, smetanová, sametová. Květy v teplých dnech (a nocích) jsou spíš jahodové než sytě růžové.
Starší květy se ale neubrání a jdou i do fialova, jak je u ostinek typické. Ta fialová ale není tak výrazná.
Vůně - slabá za všech okolností, později (navečer) a u starších květů až žádná. Jako barva květů je i vůně Heathcliff
nesmírně proměnlivá (v závislosti na počasí, denní části a fázi květu). Někdy skoro jako Tantau růže (Candlelight, J. W. von Goethe R.),
jindy jen lehce meruňková až čajová. Trochu klopí (květy jsou velmi velké), ale výhony jsou oproti mnoha jiným DA růžím silnější.
Tvar květů je taky proměnlivý - od urovnaných miskovitých poupat, po obří, barokně vyskládané květy, přesně jako na DA snímku.
Barva vnitřku okvětních plátků se liší od vnější - zvenku je hodně stříbřitá, až do malinova, uvnitř je (nyní) ohnivě červená, sametová.
(barevně podobná např. s čajovkou Kronenbourg ap.)
Jako jediná ze zásilky přišla už od DA ošetřená fungicidem (bílé listy). Tolik moje prozatímní postřehy - mám tu růži jen tři týdny.
Marina z HMF má ten dar, že dokáže vyfotit reálnou barvu "červených" růží.
Na odkazu je sice fotka L. D. Braithwaite, ale barva na snímku je velmi velmi podobná s mou Heathcliff (nyní)
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.184869

Jevgeni, blahopřeji k tvým BIO růžím. Myslím, že na krásné zelené listoví můžeš být právem hrdá.
Listy pocákané Baycorem, s bílými skvrnami, myslím, nejsou to, co od růží očekáváme, že.
Kupoval jsem si u Schultheis růžový med a růžový džem. Ten med byl senzační, mňam. Džem byl vlastně jablečný, s vůní po růžích.
Jenže ta vůně byla (i na mne) hodně silná, ostrá. Chuť jako medvídky Haribo. Čili žádná hitparáda, ale jsem rád, že jsem zkusil. :)

Heathcliff dnes ráno, barva co možná nejvěrnější
aheathcliff26820121.jpg
Poslední úprava: 26. srp 2012 08:22 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, fanynka, Aglaé, Jevgenija, helena, evai, mišpule, Evka, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. srp 2012 08:35 #282853

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,díky za obsáhlý popis,přidaná fotka taky nádhera.:up
Máš ji prosím samostatně nebo se ti ji podařilo vhodně přidat k nějakým růžím?V plánech ji pořád překládám.....
Zajímalo by mě jak u austina ty růže fotí,že vypadá nějak jinak.

Problém mám i s Alanem Titchmarsh,počítala jsem s barvou na austinových stránkách,tak jsem ho dala mezi dvě Sophys Rose,jenomže on navíc klopí tudíž je hodně vidět rubová celkem světlá barva květů a jsem z té kombinace dosti rozpačitá.
Poslední úprava: 26. srp 2012 08:37 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. srp 2012 09:35 #282859

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Evko, někdy Heathcliff říkávám - děvče děvče, ještě chvilku a bude z tebe ´Summer Song´ (jak je ohnivá)
a někdy je zase studenější, malinová a jindy temná, dofialova.
Zatím jsem H. nezasadil. Myslel jsem si, že bych ji dal k ´Lady of Megginch´, čekal jsem, až na nakvete na opakování,
stalo se, ale nějak semito nepozdává. Pohrávám si s myšlenkou (už jsem asi psal), že vytvořím ohnivý džipsi záhonek.
Rudé a žluté růže, rudbekie, seda a trávy. Uvidíme (zatím nevím kde, že).

K ´Sophy´s Rose´ bych z DA růží zasadil např. ´Noble Anthony´.
´Alan Titchmarsh´ mám solo, možná by k ní šla novinka ´Royal Jubilee´.

Letos se trochu polepšuje ´Falstaff´. Loni to nebylo zrovna moc dobré. Letos je výška dobrá, hlavně nepřirůstat, prosím.
V prvním kvetení měla asi 2-3 květy, nyní, v druhém, jich je hnedle šest. Příjemně voní, ale zase jenom ráno, večer už nikoliv.
(růžový kvítek je opakující ´Harlow Carr´, vpravo vzadu ´Jacques Cartier´)
afalstaff26820121.jpg

Velký rozdíl v růstu pozoruju mezi kontejnerovanými ´Summer Song´ (2 ks) a prostokořennými (4 ks).
Ty z kontejneru jsou nesrovnatelně lepší, je to náročná růže, na živiny a hlavně na vodu (jsme se shodli na FB v DA R. Lovers).
Tohle je opoupatovaná kontejnerovaná sazenice (léto 2011, Všeruby), pečlivě zavlažovaná (vadne jako první).
Oranžový květ je Lady Emma Hamilton, vzpamatovává se z přesazení a přítulné šanty.
asummersong26820121.jpg
Poslední úprava: 26. srp 2012 09:39 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., helena, evai

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. srp 2012 10:05 #282860

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
Srovnávačku tmavých jsem tedy nakonec včera nespáchal, ale udělal jsem alespoň světlé. Líp se fotí.
Harlow Carr, Redouté, The Wedgewood Rose, Wisley 2008, Susan Williams-Ellis, Lady Salisbury, Maid Marion,
Princess Alexandra of Kent, The Ingenious Mr. Fairchild, The Alnwick Rose a Radio Times.
aDAsrovnvaka25820121.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Vlaďka, Aglaé, helena, Kachnishte, evai, mišpule, Kirsten, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 26. srp 2012 10:38 #282862

• Evka
  • Platinum Boarder
Honzo,díky moc a co bys prosím řekl Royal Jubilee mezi dvěmi Munstead Wood a pokračování řady dalšími jinými růžemi oboustranně,moc nedobře nebo by se dalo?
Falstaff s Harlow Car na tvoji fotce se mi maximálně líbí.:up
Poslední úprava: 31. srp 2012 12:13 od Evka.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa