Heleno, děvčata, Heathcliff je asi nejčervenější ze všech DA růží, které jsem zatím viděl (možná spolu s L. D. Braithwaite).
Měl jsem v plánu udělat srovnávačku tmavých, ale pak jsem si řekl, že aparát stejně neumí ty odstíny věrně.
Heathcliff má velmi mnoho ostnů. Napadlo mne, zda není dcerou Othello. Výhony jsou silné, pevné.
Barva květů je buď zastřeně smetanově růžová (viz. fotka na HMF) nebo je jako jahodová dřeň.
Vždy je taková zastřená, smetanová, sametová. Květy v teplých dnech (a nocích) jsou spíš jahodové než sytě růžové.
Starší květy se ale neubrání a jdou i do fialova, jak je u ostinek typické. Ta fialová ale není tak výrazná.
Vůně - slabá za všech okolností, později (navečer) a u starších květů až žádná. Jako barva květů je i vůně Heathcliff
nesmírně proměnlivá (v závislosti na počasí, denní části a fázi květu). Někdy skoro jako Tantau růže (Candlelight, J. W. von Goethe R.),
jindy jen lehce meruňková až čajová. Trochu klopí (květy jsou velmi velké), ale výhony jsou oproti mnoha jiným DA růžím silnější.
Tvar květů je taky proměnlivý - od urovnaných miskovitých poupat, po obří, barokně vyskládané květy, přesně jako na DA snímku.
Barva vnitřku okvětních plátků se liší od vnější - zvenku je hodně stříbřitá, až do malinova, uvnitř je (nyní) ohnivě červená, sametová.
(barevně podobná např. s čajovkou Kronenbourg ap.)
Jako jediná ze zásilky přišla už od DA ošetřená fungicidem (bílé listy). Tolik moje prozatímní postřehy - mám tu růži jen tři týdny.
Marina z HMF má ten dar, že dokáže vyfotit reálnou barvu "červených" růží.
Na odkazu je sice fotka L. D. Braithwaite, ale barva na snímku je velmi velmi podobná s mou Heathcliff (nyní)
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.184869
Jevgeni, blahopřeji k tvým BIO růžím. Myslím, že na krásné zelené listoví můžeš být právem hrdá.
Listy pocákané Baycorem, s bílými skvrnami, myslím, nejsou to, co od růží očekáváme, že.
Kupoval jsem si u Schultheis růžový med a růžový džem. Ten med byl senzační, mňam. Džem byl vlastně jablečný, s vůní po růžích.
Jenže ta vůně byla (i na mne) hodně silná, ostrá. Chuť jako medvídky Haribo. Čili žádná hitparáda, ale jsem rád, že jsem zkusil.
Heathcliff dnes ráno, barva co možná nejvěrnější