evai napsal:
Honzo, Lady Salisb. na tvych foto hodne pripomina Bow Bells, salkovity tvar, poloplna (tj.to, co semi libi), ale na jinych f. na HMF uz nikoliv.Je to vsechno tak matouci!
The Nun je taky muj typ, pise se (a stejne tak o Bow B.), ze opakuje occasionally a zase-nekdo nekde referuje, ze kvete furt a furt (flushes).Takze jedine zkusit, chjo.
Takze abych odpovedela-ano, Bow B. mam v merku, stejne jako plno jinych, dost podobnych.
Evoi - přesně, líp bych to nenapsal - je to všechno tak matoucí... Při prvním kvetení ´Lady Salisbury´ jsem ji nikde moc neprezentoval,
čekal jsem, jestli při druhém floru bude vypadat jako na fotkách od Arlekino na HMF (to by semi tuze líbilo - ála staré růže).
Mno, druhý flor se blíží ke konci a nic. Lady Salisbury je sice trochu plnější, než na té srovnávací fotce asi o dvě-tři strany této diskuse
dál, ale určitě není tak plná jako od Arlekina na HMF. Takže (asi) napíšu Ostinovi, nechť to rozlouskne.
Co se zálusků týká, líbila by semi (dle obrázků) ´Scarborough Fair´. Musíme sije pořídit a poreferovat si pak.
Vlaďko, tuším, že ty ´Scarborough Fair´ máš, pletu se?
jana H napsal:
Je to škoda,žejo?Proto jsem si zvykla před očekávaným deštěm nařezat růže do vázy,jenže ty to asi nerada děláš

Jano, nejsi sama, kdo květy před deštěm řeže.

Håkan Gidestrand na Fcb pod svou fotkou ´Spirit of Freedom´ uvádí, že svoje růže před deštěm dokonce přikrývá.
Nenapsal však, jestli nad nimi střídavě balancuje s deštníkem v každé ruce nebo jim snad postavil přenosný plastový altán.
Květa napsal:
Honzo, náhodou, nevyšpionil jsi něco o Princess Anne ? příp. třeba byla v tvé nové zásilce, že...
Květo, byla v zásilce z přelomu letošního dubna/května.
krasneruze.cz/index.php?option=com_kunen...00&Itemid=112#279508
Postřehy - je to taková tužší, méně typická ostinka. Výhony jsou silně vzpřímené, květy neklopí ani mladá, slabá. List světlejší.
Vůně slabá až neznatelná. Mají/měli ji letos u Chládka (na případné osobní omrknutí). Nijak mne (zatím?) neuchvátila.
Reálná barva oproti fotce je víc do... takového tmavého lila-fialovo-purpurova nebo jak to mám napsat. Teď má pausu.
Princess Anne 25/7/2012
Nové, pěkné, fotky nedávno naskákaly na HMF
www.helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.63391&tab=36