Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Austin David - Anglické růže III/2012

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. zář 2012 17:23 #283070

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Možná je spousta krásnějších růží,o tom by se dalo debatovat do nekonečna,ale jeho chladná krása v pošmourném dni mě vždycky dostane.
The Pilgrim
31.JPG
Poslední úprava: 01. zář 2012 17:28 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, Aglaé, helena, Lukáš

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. zář 2012 17:55 #283075

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Mišpul,úplně s Tebou souhlasím,navíc stále nakvétá a je zdravý,prostě skvělá růže :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. zář 2012 19:49 #283079

• Kirsten
  • Platinum Boarder
  • En rose ville lukte like godt om den ble kalt noe
  • Obdržená poděkování 296
Janik napsal:
preji pekny den
na strankach D. Austina je moznost si bezplatne objednat katalog (Request a free catalogue - na zelene zalozce dole)
vyzkousela jsem ji a funguje :) katalog uz mam doma

Objednala jsem už před více než třemi týdny a zatím nic - je to obvyklé? Katalogy jiných šlechtitelů přišly takřka obratem....

Byla doba dovolených, na poště byli brigádníci, tak doufám, že jsem o katalog nepřišla. :(
Kirsten
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. zář 2012 22:08 #283081

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Honzo, nojo, na Scarborough F. jsem uplne zabudla, mozna by to byla lepsi volba nez Bow Bells, kvuli opakovani.Cetla jsem na nejake strance..BB-repeat good a SF-excellent.A SF se prodava i v Dansku a tam je docela zima, ne?A je pry velmi odolna desti:up :up
Jano H-vune Othella-vrele souhlasim, "dama v divadle"- mam tohle prirovnani rada, mam tu take jednu Catherine od Guillota- to je zase "stara dama v opere" (Kveto, nesmej se:silly: :silly: )
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 01. zář 2012 22:49 #283085

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
evai napsal:
A SF se prodava i v Dansku a tam je docela zima, ne?A je pry velmi odolna desti:up :up

EvoI, se nesměju ( dámě v Ópeře ) :laugh:

hele, ale s tou zimou v Dánsku je to trochu omyl. Pořád mi po naší letošní zimě vrtalo hlavou, proč dost růží od Poulsena je tak neotužilých ( dělaných pro zónu 7 ) až jsem se koukla na mapku klimatických zón pro Evropu.
Ono Dánsko - až na kousek vnitrozemí, kt. má zónu 7 - leží v zóně 8 - čili jako Anglie. Golfský proud je mocný. A to, že je od nás na sever klame.
www.gardenweb.com/zones/europe/hze2.html
( Evropa, celá - www.gardenweb.com/zones/europe/ )
Nejsou tam takové hopy/skoky mezi zimou a létem jako u nás ( zima mírná, nižší teploty v létě ).
dansko.orbion.cz/pocasi/

se jim to pak ty růžindy pěstujou, když jim nezmrznou :lol:, v létě jsou zalévané shora a netrpí třicítkama.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, jana H, mišpule, Evka, Kirsten

The Wedgwood Rose 03. zář 2012 19:19 #283148

• Oluschka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 135
Máte prosím někdo The Wedgwood Rose??? Moc se mi zalíbila v jednom zahradnictví, ale nechci za ni dát 559,- Kč, dokud si nebudu jistá, že za to stojí. Tam se mi líbila, květem i vůní. Z ceny jsem teda málem upadla, ale... :blush:
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 04. zář 2012 04:33 #283155

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mě se The Wengwood Rose také moc líbí tak jsem před nedávnem pátrala po informacích a zjistila jsem,že květy trpí deštěm,proto jsem upustila od její koupě.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 04. zář 2012 07:58 #283158

• Oluschka
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 135
No z toho mám trochu strach, protože v tom zahradnictví právě bylo po dešti a celý ten keř tak jako divně poplandával, květy klopené a lepkavě urousané, ale... tvar květu se mi moc líbí a vůně taky. Taková romanticky svatební. :) Ach jo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. zář 2012 10:09 #283174

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Oluschko, 559,- bych za Wedgewood Rose nevypláznul. Je krásná, ale... (už to tu padlo).
Myslím, že reálná cena za tuto sortu, s ohledem na práci a snahu páně Austina, je tak 299,-.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Austin David - Anglické růže III/2012 05. zář 2012 12:08 #283181

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Je tedy pravda, že jsem kupoval The Wedgewood Rose loni u Fišera v 6L Austin-kontejneru za 498,-
nebo tak nějak. Dnes, po roce, už bych váhal. Zasadil jsem si loni T.W.R. na konec takové miniuličky (v záhonu),
k cihlové zdi, že to bude pěkné. Bylo to v polostínu (na plném slunci tolik nelepí). No, dopadlo to špatně.
Myslím, že jsem někam na KR nebo HMF dával její nahnilé květy. Na druhou stranu - po této zimě se na jaře zdála
celá zelená, živá. Váhal jsem, že bych ji tam přece jenom nechal - že časem zesílí, udělá velký keř a klopení (až na zem)
a hnití květů nebude třeba tak hrozné. Nakonec jsem ji vyryl a dal jsem ji do květináče. Na její místo jsem dal
Morden Blush, ale ani ta tam není dobře. Musím tam zasadit něco opravdu velkého - Nevada, Kir Royal a/nebo Frühlingsduft.
Do květináče jsem ji dával až na konci letošního června (chudák). Chvíli stála, ale pak začala obrážet a nedávno pěkně kvetla.
Pro mne moc nevoní, listí je dokonale zdravé. Myslím, že v nádobě už (u mne) zůstane, do volné půdy s ní nepočítám.
Zatím stihla kvést v době sucha, toho deště u nás letos moc není. V jiném případě by sedala schovat před deštěm domů
nebo pěstovat někde na (kryté) terase ap. A i kvůlivá tomu klopení to takhle vidím lepší.

The Wedgewood Rose v nádobě - 21/8/2012, ve směsi vyjetého substrátu (po cibulovinách) a gran. hnoje,
odvedle načuhující květ je ´The Ingenious Mr. Fairchild´
(tak ji dám taky, celou, voní senzačně po citronech, hned mi padla do oka a je letošní, za pár peněz z Lottum,
ještě nějakou dopořídím)
athewedgewoodrose21820121.jpg

atheingeniousmrfairchild20820121.jpg
Poslední úprava: 05. zář 2012 12:35 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: skalnička, helena, mišpule, Evka, Janik, Oluschka, Lukáš
Moderátoři: Eva L., Květa