Je tedy pravda, že jsem kupoval The Wedgewood Rose loni u Fišera v 6L Austin-kontejneru za 498,-
nebo tak nějak. Dnes, po roce, už bych váhal. Zasadil jsem si loni T.W.R. na konec takové miniuličky (v záhonu),
k cihlové zdi, že to bude pěkné. Bylo to v polostínu (na plném slunci tolik nelepí). No, dopadlo to špatně.
Myslím, že jsem někam na KR nebo HMF dával její nahnilé květy. Na druhou stranu - po této zimě se na jaře zdála
celá zelená, živá. Váhal jsem, že bych ji tam přece jenom nechal - že časem zesílí, udělá velký keř a klopení (až na zem)
a hnití květů nebude třeba tak hrozné. Nakonec jsem ji vyryl a dal jsem ji do květináče. Na její místo jsem dal
Morden Blush, ale ani ta tam není dobře. Musím tam zasadit něco opravdu velkého - Nevada, Kir Royal a/nebo Frühlingsduft.
Do květináče jsem ji dával až na konci letošního června (chudák). Chvíli stála, ale pak začala obrážet a nedávno pěkně kvetla.
Pro mne moc nevoní, listí je dokonale zdravé. Myslím, že v nádobě už (u mne) zůstane, do volné půdy s ní nepočítám.
Zatím stihla kvést v době sucha, toho deště u nás letos moc není. V jiném případě by sedala schovat před deštěm domů
nebo pěstovat někde na (kryté) terase ap. A i kvůlivá tomu klopení to takhle vidím lepší.
The Wedgewood Rose v nádobě - 21/8/2012, ve směsi vyjetého substrátu (po cibulovinách) a gran. hnoje,
odvedle načuhující květ je ´The Ingenious Mr. Fairchild´
(tak ji dám taky, celou, voní senzačně po citronech, hned mi padla do oka a je letošní, za pár peněz z Lottum,
ještě nějakou dopořídím)