Láďo, to zamrzí...
přičítáš ty odúmrtě KS nebo botrytis ?
ad hnojení - kamarádka hnojí též Osmocote, chválí si.
Já se s Osmocote ( dlouhodobými hnojivy ) nemohu nějak v mozku srovnat. Raději mám ten zdánlivý pocit, že dávkování ovládám - i když, vše je relativní, že.. i při hnojení na list se někt. prvky vstřebávají v řádu týdnů.
- kopčím uleželým hnojem ( bezva stoh za bukem, ale dochází, navíc teď tam kdosi vyváží králičinu. Budu se nejspíš muset poohlédnout po jiném

). Kravským, tedy. Rozházím jej značné množství, na jaře pak rozhrnu do okolí.
- Roky jsem na jaře ještě pohazovala krabicové z Lidlu na růže, ale obsahuje jednak popel, druhák kokos šlupky - a lezlo mi na nervy, že jsem tím krmila kosáky.
Tak jsem loni vypatlala staré zásoby - obyč nějaká tekutá hnojiva. Už byla archivní

.
Zálivkou.
Jen doufám, že jsem si nezničila mykorrhizní houby, co si tam pracně pěstuju pomocí rohozky.
pak klasika Kristalon Start ( 1x ) a následně Květ ( 2x ). Postřikem na list.
--
jako zdroj P + K ( + S ) jsem použila Patentkali. Nabídka naň mi přišla předloni od Draegarů. U nás se také sežene, pouze ale po pytlích. Kromě použití v srpnu jsem jednu dávku dávala i zjara ( psali o něm u Němců, že je to fajn pro intenzitu barvy květů - zdálo se mi pak, že ano, v květech bylo více červené. Ale třeba bylo pouze přání otcem nebo zaúřadovaly počasní vlivy, vše je možné. ).
---