Jano, máš naprostou pravdu - s bílými ( nejen ) je potíž. Ono navíc těch úplně čistě bílých od rozpuku do odkvětu - dobrých - moc asi není ( jinobarevný střed ).
Abych pravdu řekla, růže přesazuju taky nerada, ale nevyhnu se tomu - buď nad tím mávnu rukou a každoročně mne to krká nebo se snažím přesadit hned po první sezóně, abych je moc nepoškodila, nepodtrhla. Páč vybírání dle katalogů klame.
ad teplá x studená - jj, zrovna nedávno jsme o tom s Evou vedly debatu, že každý člověk může barvy vnímat jinak.
Heleno, napíšu také svůj subjektivní názor. Fakt je, že s Evou o tomto tématu dost často mluvíme a v názorech se lišíme. Ona by rozdílné typy květů k sobě nesázela, mně to nevadí. Asi záleží i na tom, z jaké dálky se na růži ( záhon ) díváš a co vše je kolem jako výsadba ( růžový záhon x záhon s růžemi ). Teoreticky je jednodušší nasázet min. 3 x stejnou růži, je alespoň částečná ( páč ZZ ) naděje, že se keříky nebudou od sebe lišit habitusem, výškou, barvou.. i když

Já, páč patlám po jedné růži, kolkolem divočina také většinou po jedné rostlině dávám do trojsponu ( resp. se o to snažím ) růže s malými barevnými rozdíly. Z větší dálky pak působí jako jednolitá barevná skvrna.
Souhlasím s Evou, že ( zatím ) to vypadá na naprosto rozdílný habitus Angely a Agnès Schilliger.
Angelu mám druhým rokem, jde hodně do šíře. A.Schill. rokem prvním, udělala mi krásný kulatý keřík. Je otázkou, jak se zachová v letech příštích ( moje zkušenost s Massadovkami - krmit, krmit, krmit ) .
Angelu + A.Schil. mám v trojsponu s Alan Titchmarsh - jestli to je správná volba jsem si moc nemohla ověřit, málo mi kvetl. Ale v květu měl nádech modré, byl o chloupek světlejší než obě zbývající.
Angelu ukazují na HMF v mnoha barvách, u mne kvete v tomto tónu, možná o malinko více bílé vnitřních plátků. Vnější + poupata odpovídají. Je to hodně květuschopná růže, dělá veliké shluky květů ( pokud se podíváš na ten můj časosběrný soubor, pak Angela je na f. 5,9 to růžové, co upoutává na 15 m )
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.168724
A.Schil. jsem k ní sázela, abych tu její rozjuchanost trochu potlačila.
pokud se podíváš, pak ve středu f. vzadu jsou tři květy, patřící A.Titm., spadané květní plátky na zemi jsou také jeho. Mají totožnou barvu jako vnitřek Angely. Poupata Angely a z vnějšku květu mi ladí ( poupata více ) s A.Schill. V květu A.Schill vidím více modré.
O trochu zintenzivni barvu pro druhé kvetení.
Jamese Galway mám také - a ( Evo,

) souhlasím i nesouhlasím. Možná jsme právě narazily na to subjektivní vnímání barev.
Možná působí okolní výsadba u Angely a spol. - ty provínovatělé rostliny, ale pro mne = melancholie, připomínka starých časů, důstojné dámy ( možná má už i hůlku ), sametu.
J.Galway bych připíchla holčičce jdoucí v neděli do kostela na bílé šatičky. Tak 10leté.
Asi přirovnání kulhají, co ?
JG i A.Schil mají podobný tvar květů ( JG o trochu menší velikost ) .. pouvažuji ..

, kdybych dala pryč. A.Titmarche, odstranila bych naprosto jiný typ květů... hm.. J.G. je vysoký, .. ale zase si myslím, že by barevně nešel k Angele ( a tu tam chci nechat ) ...se na to vyspím..
J.G ( jinou f. nemám )
A.Schil.
dávám i křapáče, vodou nacuclé, A.Schil. pro porovnání stárnoucího květu
zajímalo by mne, jak to vidíte ostatní ?