Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 02. říj 2011 19:32 #269492

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
HonzaPM napsal:
Skalničko, mám "jen" Satin Haze. Zrovna kvete a je krásná. Květy by na můj vkus mohla mít trochu menší.

Snad nevadí, že je fotka MariaTheresia, Princess Alexandra of Kent a Unicef-Rose a řimbaby taková tmavá - odpoledne ve stínu
aprincessalexandraofkentamariatheresia.jpg

Honzo, díky. Kombinace MT a PAK se mi líbí. Teď uvažuju, jestli to doplnit ještě nějakou výraznou - tmavou růží, nebo když vidím vedle tu řimbabu zvolit nějakou bílou (růži). No, jak koukám na tu tvou fotku, přikláním se spíš k bílé a bíle kvetoucí trvalky mezi to...... no, to by mohlo jít. :)
Následující uživatel poděkoval: Skokanka

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 16:30 #275854

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Květo, všimla jsem si, že máš Agnés Schilliger v kombinaci s Angelou. Myslíš, že třetího by jim barevně mohl dělat James Galway v pozadí? Ony ty růžové jsou zatraceně ošidné. Musela jsem od sebe vzdálit Queen of Sweden a Mary Rose. Díky.

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 16:53 #275855

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Heli,s tou růžovou máš pravdu.Já jsem zas dala k The Mayflower Princess Alexandra of Kent a musela jsem ji přesadit,protože se mi vedle sebe nelíbily.Už se hrozím toho jak k sobě půjdou ty na podzim zasazené růžové,jelikož jsem je neviděla naživo a barvy na webech klamou.Často tatáž odrůda je na různých stránkách,tak odlišná,že se mi zdá jestli nejde o záměnu.

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 19:12 #275858

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Můžu se, děvčata, vmísit do debaty ? Ono je u každé barvy riziko, že nebudou některé její odstíny spolu ladit. Když zůstanu u té růžové, pak se asi těžko budou k sobě hodit dvě růže přibližně stejně intenzivně růžové, ale jedna tzv. "studeně" růžová a druhá "teple". Nevím, jak bych to napsala srozumitelněji. Možná je dobrý příklad právě ten Evčin. Ale naopak velice se k sobě hodí ta nejsvětleji růžová a nejtmavší růžová. Asi tak, jako na Honzově fotce. Ten kontrast lahodí oku.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 19:46 #275860

• Eva L.
  • Moderator
Heleno, podle mého názoru určitě bude James Galway a Agnes Schilliger krásná kombinace. Obě jsou lehce do lila a jako třetí by se mi k nim hodila nějaká fialová, např. Blue Eden, o kterou jsi měla zájem. Ale asi bych z té skupiny vyloučila Angelu. Má právě tu teple růžovou a navíc se podstatně liší typem květu a celkovou stavbou keře. Byla by vedle nich jako outsider, přestože sama o sobě je nádherná. Ale znovu opakuji - je to můj subjektivní názor.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 19:52 #275861

• helena
  • Platinum Boarder
EvoL, rozumím, ale právě třeba u Queen of Sweden (světlounce růžová/lasturová růžová) a Mary Rose (středně růžová/světlejší jahodová?) to pro mě neplatí. Problém je nejspíše v barvě MR (nic moc), ale v kombinaci to bylo téměř nekoukatelné (pro mě), a to byly 120 cm od sebe a mezi trvalky. :)

Barvu Jamese Galwaye mám moc ráda (a znám ji), ale Angelu ani Agnés Schilliger naživo neznám, ale zase se mi líbí Květiny kombinace, takže si říkám, že její barevný názor by se nemusel rozcházet s mým.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 19:55 #275862

• helena
  • Platinum Boarder
Eva L. napsal:
Heleno, podle mého názoru určitě bude James Galway a Agnes Schilliger krásná kombinace. Obě jsou lehce do lila a jako třetí by se mi k nim hodila nějaká fialová, např. Blue Eden, o kterou jsi měla zájem. Ale asi bych z té skupiny vyloučila Angelu. Má právě tu teple růžovou a navíc se podstatně liší typem květu a celkovou stavbou keře. Byla by vedle nich jako outsider, přestože sama o sobě je nádherná. Ale znovu opakuji - je to můj subjektivní názor.

Evo, díky, to je moc pěkná kombinace. Zamyslím se.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 19:59 #275863

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Tak já jsem doufala,že Mary Rose patří ke studeným odstínům,naživo jsem ji neviděla.
Mě by se líbilo,kdyby někteří znalci postupně dělali seznam růžových a červených barev,které patří do studených odstínů a zvlášť do teplých.:cheer: :up

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 20:07 #275865

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
pro mě bude dobrodružství i bílý záhon,protože smetanové a čistě bílé růže taky nemusejí ladit.Ale já sázím do trojsponu tři stejné růže a nechala jsem si mezery na trvalky nebo trávy.To jsem chytrá,co:laugh: ?Nerada totiž přesazuju...
Následující uživatel poděkoval: Eva L., mišpule, Evka

Re: Růžové kombinace 19. led 2012 20:22 #275867

• Eva L.
  • Moderator
Evka napsal:
Tak já jsem doufala,že Mary Rose patří ke studeným odstínům,naživo jsem ji neviděla.
Mě by se líbilo,kdyby někteří znalci postupně dělali seznam růžových a červených barev,které patří do studených odstínů a zvlášť do teplých.:cheer: :up

Evko, taky že patří k studeně růžové :cheer: Stejně tak Mayflower a vedle P.Alexandry of Kent by se mi taky moc nezdála. Je to úplně jiný odstín růžové.

Nedávno jsme se s Květou bavily o tom, jak jsou barvy vnímány, že je to vyloženě individuální záležitost. Kdyby (teoreticky) jsme my tři měly posoudit barevný odstín jedné růže, asi by byl výsledek hodně zajímavý. Natož posouzení kombinace barev - to už bychom se asi hodně lišily.
Však ať se Květa k problému vyjádří a také zavzpomíná na naši dřívější debatu o studených a teplých tónech v barvách. :laugh:

Mrkněte se do galerie - dávala jsem tam jako poslední Rosarium Uetersen (teplá) a Heidi Klum(studená). To je přímo ukázkový příklad dvou silně se třískajících barev.
Poslední úprava: 19. led 2012 20:32 od Eva L..
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa