Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Růžové kombinace

Re: Růžové kombinace 25. zář 2011 09:04 #269005

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
HonzaPM napsal:
Skalničko, to je těžké zadání. 1. Kombinace Redouté, Mary Rose, Winchester Cathedral tě nenadchla, nehodí se, nudí? 2. Princess Alexandra of Kent má velmi proměnlivou barvu, od oranžově měděné až po sytě fialově růžovou. MariaTheresia časem nebude nízkou růžičkou do popředí. Pokud bych dal MT, pak by se mi k ní líbila např. Bonica, Octavia Hill nebo staré růže (Souvenir de la Malmaison ap). Danate má fantastickou kombinaci MarTh. + Ballerina. Pr. Alex. of Kent bych asi s jinou růží nekombinoval, max. s Mme Isaac Pereire ap.
Tak Mariatheresia není nízká už teď, je v kombinaci s Leonardem a je vyšší a je pochopitelně v popředí ;) . Mám 2 růže Leonardo da Vinči vedle sebe a není to poznat, jen to vypadá na bohatší keř, to samé mám s angličankou Benjamin Britten, klidně 2 vedle sebe.

Re: Růžové kombinace 29. zář 2011 08:36 #269239

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Tak konečně jsem se urvala, abych mohla reagovat. Po vašich reakcích jsou mé plány opět v troskách :P (míněno v dobrém). Jsem ráda, za vaše zkušenosti, protože to je to, co fakt potřebuju - postřehy z reálu. Takže si beru vaše rady k srdci a zkusím to ještě nějako promyslet (jestli mi z toho nešíbne), tlačí mě čas.

Vyšší Mozart by mi až tak nevadil, tam kde ho mám naplánovaný by to nemělo ničemu vadit (možná trochu poleze přes záhon do trávníku, ale to vím jenom já :whistle: ) Jen nevím, jestli mám dát 2 nebo 3 vedle sebe, aby se pěkně zapojili a jak daleko od sebe, jedná se o délku záhonu cca 1,5 -2 m.

Re: Růžové kombinace 29. zář 2011 21:17 #269324

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Skalničko, díky za objasnění. Máš pravdu, myslel jsem záhonek u/pod terasou.

Jaká by byla Princess Alexandra of Kent se Sweet Haze netuším.
Ostatně v těch Haze mám zmatek, nevím, proč to Tantau tak blbě pojmenovává? Ale s Unicef-Rose (Kordes) semi líbí moc.
Můžu ti zítra nebo někdy ušmiknout MariiTheresii a přiložit, vyfotit, osobně bych je k sobě záměrně asi nedal (možná to bude fajn).
Do vchodového záhonku/předzahrádky, bych si za sebe spíš představil/vysadil staré růže. Nebo aspoň velmi voňavé moderní.

Speciálně pro tebe - dnešní Princess Alexandra of Kent, Unicef-Rose a Korbin a řimbaba. PAofKent je ten jediný květ vlevo dole.
aunicef-roseakorbin299.jpg
Poslední úprava: 29. zář 2011 21:25 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, Rhea, Kaja, Dany, lenpel, Aglaé, Eva.Trifon, helena, evai, quendery a tento uživatel má 1 dalších poděkování

Re: Růžové kombinace 30. zář 2011 08:34 #269346

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Ahoj Honzo, parádní fotka. Prosím, moc moc, zda-li by si MT pofotil s PAK, event. se Sweet H. (tu nevím, jestli máš, ale ty máš kde co :laugh: )
Původně jsem měla v plánu ke vchodu historické, pak jsem to překopala na anglické a furt nevím. Vůně by se mi líbila, ale hlavně chci, aby byly růže co nejvíc zdravé a pokud možno neustálekvetoucí.

Teoreticky si myslím, že by PAK mohla být takovým kontrastem k MT.

Re: Růžové kombinace 30. zář 2011 20:05 #269384

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Můžete mi poradit?

Chtěla bych k růžím Eden rose a Koré přisadit "jakoby do trojsponu" růži, ale nejsem si jistá, jaká by to měla být (tvar květu, jeho barva!). Vlastně mě nic nenapadá!! Obě růže letos urostly nad 2,5m, vzdálenost mezi nimi je přes 2m. Počítám s tím, že takhle vysoko mi každý rok tyhle dvě nenarostou. Tu novou růži bych chtěla zasadit jakoby před ně z předního pohledu, výška a šířka kolem 1,5m.
(Růže Eden rose je podsazena denivkami.)
Už se těším na vaše nápady!! H

Eden rose

P6210262.JPG

Koré

Kor2.JPG
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, lenpel

Re: Růžové kombinace 30. zář 2011 21:30 #269400

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Skalničko, mám "jen" Satin Haze. Zrovna kvete a je krásná. Květy by na můj vkus mohla mít trochu menší.

Snad nevadí, že je fotka MariaTheresia, Princess Alexandra of Kent a Unicef-Rose a řimbaby taková tmavá - odpoledne ve stínu
aprincessalexandraofkentamariatheresia.jpg

Hanko, možná bych tam vysadil něcojako Pink Cloud (fotka červnová z Troji, reálná barva není tak svítivá) anebo dobrou Big Purple
apinkcloudtroja.jpg

Máte prosím někdo Parade? Už dlouho ji nikdo nikam nedával. Šlo by ji dát třeba do zámoří? Díky. :)
Myslím si tajně, jestli to není ta fajne pnoučka z Petřína a spol.
Poslední úprava: 30. zář 2011 21:31 od HonzaPM.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, Kaja, lenpel

Re: Růžové kombinace 01. říj 2011 06:09 #269408

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
ahoj Hanko - pokud by to nemusela být popínavka - tak bych se kvúli barvě přimlouvala za Big Purple . jinak by k nim taky asi šla Rosarium Uetersen.. ale ta může narůst dost velká.. :)

Re: Růžové kombinace 01. říj 2011 20:04 #269449

• hana.johana
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
Jo, jo, jo....Big purple bude dobrý tip, nehledě na to, že jsem dostala "řízek" od Káji v letní zásilce, tak mám ještě jeden keřík na záhonku, který musím zrušit!!
Ale kdyby někoho jiného napadla ještě jiná růže, dejte vědět, prosím. H

Re: Růžové kombinace 02. říj 2011 08:52 #269461

• Jevgenija
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 881
hano máš dvě moc krásny růže nemám je jenom obdivují , taky můj první nápad Big Purple má plny květ je krásna zdravá, další tipy bude problém sehnat například bila Ledreborg Paulsena www.rosebook.ru/roses/gallery/ledreborg/ nebo Tchaikovski www.rosebook.ru/roses/gallery/tchaikovski/
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Re: Růžové kombinace 02. říj 2011 13:20 #269465

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Hanko, taky mě napadla Big Purple, není dobrá, je skvělá :up . Jen jsem nevěla, jak půjde ke Koré, protože ji ještě nemám nadívanou, měla jen jeden květ - zatím. Já BP u edenek mám.

Honzo, Parade nikdo dlouho nedával, protože - domnívám se - není co dávat. Mé se nedaří, je sazena 2009 a pořád nic moc, vysoká tak jen 120 cm tuším, první kvetení ještě ujde a pak už jen sporadicky, skoro nic. Má opravdu skvělou péči. Už přemýšlím o náhradě, ale rok jí ještě dám :) . Mám ji vyfocenou, ale sem toho chudáčka dávat nebudu :)
Poslední úprava: 02. říj 2011 13:26 od Dany.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM
Moderátoři: Eva L., Květa