Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Odpovědět k tématu: Mechovky

Jméno
Subjekt
Boardcode
B) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P :angry: :unsure: :ohmy: :huh: :dry: :lol: :sick: :silly: :blink: :blush: :kiss: :woohoo: :up :S :evil: :whistle: :down
Zpráva
Zvětšit /  Zmenšit

Topic History of: Mechovky

Zobrazit nejstarší 10 příspěvků - (Poslední příspěvek nejdříve)
04. dub 2012 08:29 #277577

papla

Avatar uživatele papla

možná už je to pasé, hugonisku jsme měli na zahradě s dobrou půdou, ale poměrně v suchu, kus od Brna. Během cca 5 let z ní vyrostl obrovský šípkový keř, kolem dvou metrů výška, šířka dalko víc, převislé větve. Přesazovali jsme na mez, do zahrady se nevešla a souboj zahradníka s nůžkami a přírody vždy vyhrála.
26. úno 2010 11:16 #3513

ROMANA

Avatar uživatele ROMANA

Ježiši marja!Tak to mě naši z té zahrady fakt asi vystěhují!!!!!!!! Já ji dala k cestě kde chodíme k oblouku.....tak to tedy nevím......bude to boj:-) kdo z koho....no budu jí vést po vnějšku oblouku, přivazovat...jináč to nepůjde:blink:
26. úno 2010 10:30 #3511

dresla

Avatar uživatele dresla

Tak to tě musím potěšit fotkou dospělého keře Souvenir du docteur Jamain:laugh: .
Mohl mít tak 170 na výšku, šířku si z toho odvodíš.
Přílohy:
26. úno 2010 06:33 #3506

ROMANA

Avatar uživatele ROMANA

Dreslo, jsi zlatá, moc děkuju. Tu harisonii mám u opory, u brány svařené z drátů, a loni na podzim jsem k ni dala Souvenir du Doc.Jam., nevím teda, jestli pokvetou ve stejnou dobu, ale kontrast barev by se mi líbil, kdyby se trochu prorostly. Akorát tedy ten Souvenir je obrovskej keř už teď! Pan Šíp ho nejspíš dopoval něčím zakázaným, protože má snad 20 větviček!!!!!!!!!no prostě obr keř:blink: :woohoo:
25. úno 2010 21:19 #3501

dresla

Avatar uživatele dresla

Harisonii nesnáší řez, letos by se měly nějaké květy objevit.
Jednoukvetoucí by se měly stříhat po odkvětu (nemyslím odkvetlé květy, ale tvarovací řez - zkrátit narostlé letorosty). Na jaře je můžeš zkrátit. Můžeš na nich vyzkoušet Scarmanův řez (ve vedlejším vlákně). Zatím se jich týká výchovný - ten tam je, udržovací pro dospělé jednoukvetoucí keře musím přeložit.
25. úno 2010 19:35 #3493

ROMANA

Avatar uživatele ROMANA

A ještě se zeptám, když jsou tu samé odbornice ;) Mám růži Harisonii, je to tzv. "žlutá růže z Texasu". Měla by být jednou kvetoucí, ale taky mi vůbec nekvetla, ani jeden kvítek :S a nevim proč. Je taky předloni na podzim zasazená, narostla docela dost, má hnědé stonky a děsně trnů!!!! Drobné, matně zelené zdravé lístečky....tak se snad dočkám letos, co myslíte???
25. úno 2010 19:30 #3492

ROMANA

Avatar uživatele ROMANA

Ahojky, mám dvě mechovky, Blanche Moreau a červenou Henry Martin. Loni jsem je měla první rok, skoro nekvetly, ale strašně moc vytáhly, mají okolo 1,6 m! Poradí někdo s ostříháním na jaře? Můžu normálně ostříhat jako ostatní keřové růžičky? Nebo ty strašně dlouhé výhony, které jsou dost tenké a klátivé, nechat a jen přivázat? Nějak si s nima nevím rady:huh: Takže předem děkuju za rady...
Přílohy:
26. led 2010 20:16 #3310

jaja99

Avatar uživatele jaja99

Měla by to být Hugoniska dostala jsem ji od XXX :-) a on ji taky po dvou letech vykopal a vyhodil, já jí ještě dám šanci.
26. led 2010 18:19 #3308

dresla

Avatar uživatele dresla

Jájo, já s hugoniskou moc zkušeností nemám, utrápila jsem asi řízky(vlastní vinou) a letos jsem ji znova očkovala. Ona totiž roste v jedné zahradě poblíž a rozhodně nestrádá - mrkni na fotku. Plot je asi 160cm vysoký. Chovají se k ní jako k živému plotu - docela brutálně a prosperuje.


Jsi si jistá, že je to rosa hugonis? Existují další - podobné žlutěkvetoucí růže, které jsou míň mrazuodolné, třeba
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.5398.3
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.16805.6
Tyhle dvě poznáš podle toho, že listy při dotyku voní po kadidle. Je to nepřehlédnutelné!! poznávací znamení.
Přílohy:
25. led 2010 10:03 #3301

jaja99

Avatar uživatele jaja99

Dreslo Ty mi čteš myšlenky nějakou galskou ( jestli je to co myslíš ty) jsem k nim chtěla přidat a vytvořit houštíčko. (sousedi mají před barákem nevzhledno hiiiii). Já jsem na tyhle přírodnější druhy růží ujetá.
Dreslo když už tu otravuju jaké máš zkušenosti s Hugoniskou? Já mizerné mám ji už 3-4 roky a každý rok nechá všechny větve odumřít a začne znovu růst ze země, květ jsem neviděla.......moc jsem se těšila jaké udělá křoví a zatím měla nejvíc tři pruty asi 70 cm. Já ji dostala neměla bych ji kritizovat, ale čekala jsem mnohem víc.


Rugozy mám taky obyčejné růžové, ty jsou jak neprostupná hradba, a chudinky Jabloňový květ, které jsem týrala hrozně, ale už jsou přesazené ( díky ČEZu který mi rozryl zahradu) a zdálo se že se jim na novém místě vede líp :-) oni jsou nezmaři.