Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Historické růže

Re: Historické růže 08. čec 2012 17:56 #281319

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
jééé tolik odpovědí :cheer: , konečně mě někdo chápe

Kirsten - to přistínění je možná jediný klad toho místa. Děs je půda (původní majitel udělal terénní úpravy) a já každou kytku sázím s rýčem, kopu jámy jak na základy baráku a měním jíl za hlínu :evil:
Každou chvíli chci pytel kompostu z hornbachu a dětem vykrádám pískoviště :whistle: , abych měla půdu čím vylehčovat.

heli - už dva roky testuju 3 angličanky a v jámách s novou zeminou docela jdou, takže doufám, že historické to také ustojí. Balerína se mi moc líbí, ale už na ni není místo - je moc široká. Budu místo ní hledat něco menšího. Drobnokvětky už mám načtené, ale musím vše promyslet a proměřit.

Kachnishte - na Louise Odiere jsem se neptala, protože ta se musí vejít a prostě se uvidí, jak poroste. Jen mi k těm ostatním přišla moc vysoká. Asi by mělaít někam k plotu nebo to není nutné? Ta trojice by měla být z dálky něco jako jeden velký keř, proto určité splývání nevadí. Stejně je to místo trochu ukryté, a tak si za nimi budu muset dojít, což mi neva.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 08. čec 2012 19:38 #281320

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Lup se vydařil.Mám tři řízky NN centifolie růžové-předpanelákové.Snad se ujmou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 09. čec 2012 07:43 #281328

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
Vyšší je. Tady na ni byl někde skvělý odkaz, jak ji nejlépe zapěstovat, byla u toho i Gertruda J. od Austina - zabijte mě, já už si ale nepamatuju, kde to bylo... Jde o to, že oběma svědčí silnější střih a ohýbání - pegging. Mám pocit, že pěkně je to nafocené třeba tady - Rose notes Tím chci říct, že i vzrůstnou růži lze tímto způsobem umravnit a navíc se odvděčí mnohonásobně vyšší násadou květů.

Já osobně mám LO u plotu, nevím, jestli ji tu někdo má bez opory "nadivoko" :)
Poslední úprava: 09. čec 2012 07:44 od Kachnishte.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Historické růže 09. čec 2012 09:51 #281332

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Kachnishte napsal:
Já osobně mám LO u plotu, nevím, jestli ji tu někdo má bez opory "nadivoko" :)

Hezky řečeno. :laugh: LO mám bez jakékoliv opory, v prostoru. Špatně se fotí, ale zkusím to.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka

Re: Historické růže 10. čec 2012 08:24 #281363

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
Kachnishte - odkaz na řez LO mám (forum na KR studuji už asi 4 roky :blush: ) - plánuji ji umravňovat, jak jen to půjde, ale i přesto nevím, jestli je lepší ji vysadit na pozadí té mé plánované skupinky nebo raději k plotu do mezery mezi neodnožující ostružinomaliny. Je to sice trochu nedůstojné místo ale jediné volné, kam by se vešly asi 3 vyšší růže. Už tam od včerejška je jedna podarovaná, na kterou jsem se ptala v Neznámých růžích.

Zatím jsem spíše pro plot - je tam i více slunce a o kapku lepší půda. Tam bych stejně hledala něco jiného a do skupinky si dám raději něco menšího, co se k plotu moc nehodí.

Jak je vlastně LO v našich podmínkách při krocení vysoká / široká?
Poslední úprava: 10. čec 2012 08:31 od Janik.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. čec 2012 09:53 #281366

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Janiku, mám LO u plotu, ale volně přepadající na všechny strany. Blbě se to fotí.Má do šířky nejméně dva a půl metru a do výšky dva :whistle:
Moc ji zatím neumrevňuji, ale budu muset. Když ale ty výhony jsou průběžně opoupatované, nejde moc střihat do hloubky.
podlipou612.jpg

Velké křoví vzadu Louise Odier, světle růžová před ní , malá Duchesse de Montebello, úplně v pravém rohu Rosemoor. Ještě se v té džungli skrývají nerozkvetlý Mozart, Bonica a Fr. Valášek. Fotka ze začátku kvetení, červen.
Poslední úprava: 10. čec 2012 09:58 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, evai, Evka, Janik

Re: Historické růže 10. čec 2012 11:01 #281368

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Vlaďko,krásná fotka.Rozumím tomu dobře,že máš Duchesse de Montebello přistíněnou a že to dobře snáší?Jsi s ní spokojená ?Já na ni pořád musím myslet,kam bych ji dala :laugh: .Děkuji za odpověď.
Téma bylo zamčeno.

Re: Historické růže 10. čec 2012 13:48 #281370

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jano, dík. Duchess de M. je druhým rokem, takže ještě neusazená. Prosperuje dobře, ale do největšího kvetení nejvíc lilo, takže zatím trochu rozpačitost. Velká voda poupatům rozhodně nesvědčila. S tím stínem to není v tomto místě až tak zlé, jak to vypadá. Orientace fotky je zleva jih. Takže tam jde sluníčko celé dopoledne, polední pařák se přistíní a v podvečer jde zapadající slunce.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, mišpule

Re: Historické růže 10. čec 2012 15:31 #281373

• Janik
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 59
Vlaďko, to je krásný kousek i zahrádka kolem je super. Gratuluji. Na takovou LO nemám místo. Buď budu muset krotit nebo poslat na výlet jednu malino ostružinu :whistle: No stejně moc neplodí a pořád vyhání výhony, které jsou k ničemu.
Poslední úprava: 10. čec 2012 15:36 od Janik.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Historické růže 12. čec 2012 16:04 #281455

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Comte de Chambord
první květ,zasazená o vánočních svátcích
comtedechambord.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: fanynka, helena, Martin, mišpule, Lukáš
Moderátoři: Eva L., Květa