Lenka napsal:
Taky jsem slíbila Dresle a možná ještě někomu, že podám reference o odrůdách zimolezu kamč., co mám:
Modrý triumf - dva starší keře z místního zahradnictví + jeden od maminy: bezkonkurenčně nejlepší, nejsladší chuť, ale pomalu roste, docela málo plodí a plody nejsou moc velké (o jednom z těch keřů tvrdí máma, že je to Amur, ale když mi ho dávala, říkala, že neví, co to je, a keř se chová a chutná úplně stejně jako ty zbylé dva, tak mám trochu pochybnosti)
Mladé keříky ze Starých odrůd - loni mi nechutnaly plody ani jednoho z nich, letos byly všechny mnohem sladší - víc svítil Punťa:
Amur - loni rozhodně chutnal úplně jinak než výše zmíněný MožnáAmur, přišel mi kyselý, letos neplodil, okousal ho srnec
Altaj - loni mi to přišlo kyselé, letos dobré
Valchova - letos chutnaly, po Gol. vr. zatím nejplodnější
Tomička - docela dobré
Sinaja ptica - ještě jsem neochutnala, loni ho trochu ulomil pes, roste nejhůř ze všech
Goluboje vreteno - nejméně chutné (nahořklé, kyselé), ale zas nejlépe rostoucí a nejlépe plodící keř, největší plody
Většinu keřů mám mladých, tak to neberte zas moc vážně - chuť je stejně dost subjektivní, ale třeba to někomu pomůže.
Děkuji a doplním, mám ze starých odrůd "průhonický letní" a "jarní", oba jsou velmi chutné, málo rostou a málo plodí
Letos chci dokoupit ještě tak 3, takže zkusím Valchovu a ... nevím
Jinak, angrešt mám letos JEDEN

, keřový pomrzl a na stromkovém se jeden udržel.
Jsem ráda, že doporučení na jahody nezklamalo

, letos jsem nebrala, ale na jaře budu doplňovat stavy
Mám připravený záhon tak na 120 keříků