Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Čemeřice - Helleborus, poslové jara

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 09. led 2012 21:58 #275575

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
skalnička napsal:
Ad. Helleborus z penny. Dostala jsem se tam po dlouhé době až včera. Jak píše Danah - přebrané, suché, pár jich květy ještě mělo, ale sazenice mi moc veliká nepřipadá. Ono 12 cm není nic moc.
Nicméně, tajně doufám, že by je mohli zlevnit a pak si ji koupím, pokud to nebude úplný chcípaček k nepřežití. :P :whistle:

Tak před Silvestrem u nás slevnili a musím říct, že je asi docela opečovávali. Neodolala jsem a koupila opoupátkovanou, vzhledem k počasí jsem ji umístila ven na zápraží a zatím stále vypadá, že jí to svědčí. Někdy zdokumentuji.
Loni jsem si dovezla od Dresly H. foetida. Přesně jak říkala Květa.. u D. nádhera, u mne živoří.. původní velká rostlina zdá se chcípla :sick: mezi listím se krčí mrňka... Zasadila jsem do stinnějšího místa, jestli přežije, asi ji přesadím jinam...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 09. led 2012 22:31 #275579

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Vlaďko, ona se foetidus ( pokud vykvete ) celkem solidně semení. Pořád nemohu pro ni najít to nejvhodnější místo - když ji dám do velkého stínu, je bujná, ale chytně čerň. Tak ji mám na skoro slunci, stíněná je jen trochu. Vypořádává se s kořeny broskvoně, nedostatkem vláhy - není moc velká.

tak před skoro měsícem jsem dávala f. H.Cinnamon Snow. Letos si lebedí ( bodejť ne ;) ). Skoro žádný posun.. pomaloučku rozvíjí poupátka.
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...00&Itemid=112#274547

P1100551.JPG

EvoL, jak u tebe ?
Následující uživatel poděkoval: Eva L., danah, Evka

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 10. led 2012 12:00 #275589

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
u nás v zahradnictví John měli před vánoci pěkné h.niger,ale odolala jsem,protože mi na zahradě vůbec nejde,vždy zčerná B) .Orientálky mám pěkné a už mají spoustu poupat,hlavně ty tmavší,které mi připadají nejodolnější.V semenáčcích smrduté jsem loni dělala čistku,zbylé chytyly houbu(stejně jako u Květyx,ve stínu)a zbyly dvě,jsou pěkné,ale květ nemají.Přikrývám kýblem ty,které mám nejraději-luxusní hybridní zelenou a všechny hezky růžové.Těším se na stříhání starých listů-je to vždycky jedna z prvních prací na zahradě v novém roce,letos-nechci to zakřiknout-už bych mohla....
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 10. led 2012 17:24 #275597

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
Květo, nemám ji ani zdaleka tak krásnou jako ty, ale je to v tomhle hrozném počasí pastva pro oko.

H.CinnamonSnowzima.JPG
Následující uživatel poděkoval: Evka

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 11. led 2012 06:23 #275616

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Vlaďka napsal:
skalnička napsal:
Ad. Helleborus z penny. Dostala jsem se tam po dlouhé době až včera. Jak píše Danah - přebrané, suché, pár jich květy ještě mělo, ale sazenice mi moc veliká nepřipadá. Ono 12 cm není nic moc.
Nicméně, tajně doufám, že by je mohli zlevnit a pak si ji koupím, pokud to nebude úplný chcípaček k nepřežití. :P :whistle:

Tak před Silvestrem u nás slevnili a musím říct, že je asi docela opečovávali. Neodolala jsem a koupila opoupátkovanou, vzhledem k počasí jsem ji umístila ven na zápraží a zatím stále vypadá, že jí to svědčí. Někdy zdokumentuji.
Loni jsem si dovezla od Dresly H. foetida. Přesně jak říkala Květa.. u D. nádhera, u mne živoří.. původní velká rostlina zdá se chcípla :sick: mezi listím se krčí mrňka... Zasadila jsem do stinnějšího místa, jestli přežije, asi ji přesadím jinam...

Vlaďko, tak to se máš. Já to štěstí neměla. U nás asi všechny čemeřice prodali, protože ve slevě nebyla žádná. Je fakt, že koncem roku už jsem se do penny nedostala. Jsem zvědavá na reference. Jo a jen ze zvědavosti by mě zajímalo, jaká byla cena po slevě?

Květo, Evo, máte parádní čemeřice. Musím okouknout ty moje.

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 11. led 2012 07:43 #275620

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Cena? šmarjá dva týdny je na mne dlouhá doba... asi 70-80Kč... tak nějak...
Referovat budu..

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 11. led 2012 07:56 #275621

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Tak jsem byla okouknout svoje čemeřičky (holky bezejména), tak se stav naštěstí nezměnil (o víkendu hlásí mrazíky, předpokládám, že u nás to bude pod -10), nigerka má jen poupata (schovaná pod nastýlkou z denivek), a smrdutka má pořád stvol s poupaty. Ovšem po rozhrnutí trsu jedné čemeřičky na mě vykoukl velmi živý slimáček, a čiperně bral nohu na ramena. Ach jo :unsure:

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 19. bře 2012 16:23 #277203

• Eva L.
  • Moderator
Tak čemeřice jsou skutečně posly jara. Vítají ho ze všech sil a se vší krásou.

Cinnamon Snow po přetrpěné zimě pod sněhem
DSC02585.JPG

Ty další jsou hybridy H. orientalis

DSC02578.JPG

DSC02579.JPG

DSC02584.JPG

DSC02582.JPG
Následující uživatel poděkoval: danah, helena, evai, mišpule

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 19. bře 2012 16:47 #277207

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
EvoL,ten první oriental hybrid máš bezejmenný?Přesně takový bych potřebovala,ale beze jména stejný asi neseženu.

Čemeřice - Helleborus, poslové jara 19. bře 2012 17:11 #277211

• Eva L.
  • Moderator
Evko, s těmi hybridy je problém. Většinou jsem je kupovala jen pod názvem H.orientalis. Štěstí bylo, že právě kvetly a nekupovala jsem zajíce v pytli. U té, o které mluvíš, si nejsem jistá, jestli není z Německa (objednávala jsem spolu s Květou). Možná, že Květa bude vědět přesný název. Až sem večer nakoukne, třeba nám to prozradí. :)
Následující uživatel poděkoval: Evka
Moderátoři: Eva L., Květa