Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 08:14 #301586

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jarko, případně můžeš dát růži do požadované polohy, ale nezasypat až na úroveň okolního terénu, ale nechat tam jakousi mísu, která bude o těch pár cm nižší. V dalším roce, až růže poporoste, prostě dosypeš.

Už se mi chytly i větší ohlodky, ale zas na druhou stranu, kontejnerovaná růže z Agel mi loni taky chcípla. Chytla jakousi houbu a než jsem si toho všimla, bylo pozdě :( . Všechny větve hnědý :angry: .
Takže držím palce.

Případné zkušenosti s reklamováním u Agel ti asi napíšou jiní, já to nereklamovala.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jarka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 10:28 #301589

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jarko, u Agel jsem reklamovala. Přišla evidentně mrtvá růže, nafocení, mail. Postavili se k tomu vstřícně, na výběr jsem dostala odečet při příští objednávce či vrácení peněz. Zvolila jsem vrácení peněz ( podotýkám účet v DE, v EUR ) a v tu chvíli začal mrtvý brouk.
Následně jsem jim ještě 2x psala, peníze neposlali.
S tím jsem se ještě nikdy u německé firmy nesetkala. :blink:

---
ad sazenice - hele, rozhodně to není I.třída, že. Jen dvě větve. To, že je sestříhaná by ani tak nevadilo, (já) bych ji na jaře stříhala na podobnou délku klacků.
Spíše problém bych viděla v tom proč ji stříhali ( jestli jsou rány zhojené, čisté, to nevidím, dobrý krček ), a v tom, že má evidentně čerstvý obrost ( skleníkový, omrzne ).
--
už mocx jsem zažila, že jsem si ňamňala nad krásnou silnou a větvenou sazenicí, kt. mi následně po zimě obrazila jen z části. Lecjaký vohlodek ( zdánlivě slaboučká sazenice ) proti tomu jel jak dráha. Čímž chci říct, že tě i tato Artemis může v roce příštím překvapit.
---
Já bych se naopak podívala sazenici na kořeny - jak vypadají. Co se vlastně skrývá v květníčku.
Zasadila bych normálně ( pro A. je ale 10 cm moc, si myslím ). Přikopčila, po odhrábnutí udělala misku jak píšš Jana. V průběhu sezony srovnala s okolním terénem.
--
Pokud dobře vidím, nemá sazenice origoš Tantau cedulku nebo ano ? ( to mne překvapuje, poměrně dost ).
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 10:31 #301590

• Jarka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 794
Děkuji za radu, snad se chytne. Jen nechápu, že jsem ji přehlédla u Pelců, přitom jsem od nich na podzim brala. Ještě k těm našim dodavatelům - Pelcovi i Aronie na jedničku, zásilky v pořádku, růžičky krásné, spokojenost, musím je pochválit. Jinak reklamovat nebudu, já na to nejsem, to to radši oželím. Jestli nepřežije, tak si ji na jaře vezmu od Pelců.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 10:39 #301591

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jarko, osobně si myslím, že ta růžička by ani na reklamaci nebyla. Je ale dobře, žes ji ukázala, jak také mohou dodané vypadat.
Jaká je kvalita..

Nelámej nad ní hůl, opravdu. Podívej se na ty kořeny - jestli je v květníku od jara ( to bych předpokládala ), měly by být v něm vlásečnicové.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 10:43 #301592

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Já jsem měla od Agel záměnu za LO,nakonec mi náhradní LO poslali v další objednávce,vrátit záměnu Cottage Rose nepožadovali.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 15:16 #301596

• Jarka
  • Platinum Boarder
Holky, asi bych neměla, ale mám z toho takový trochu ublíženecký národnostní pocit.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 15:17 #301597

• Jarka
  • Platinum Boarder
Holky, asi bych neměla, ale mám z toho takový trochu ublíženecký národnostní pocit.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 16:27 #301598

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
No,to TěJarko úplně chápu,měla bych ho taky.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 16:46 #301599

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Jarko,nic si z toho nedělej,jestli jsou kořeny ok,tak to dá.Holt jí budou čouhat jen špičky větviček :)
P.S.Nejdřív jsem se lekla,když jsem viděla foto,kde se tam vzal kus naší Kikiny :P
Poslední úprava: 07. lis 2015 16:52 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 07. lis 2015 17:10 #301600

• Jarka
  • Platinum Boarder
Jo holky, už je potvůrka v zemi a bude se mít dobře.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa