Jarko, u Agel jsem reklamovala. Přišla evidentně mrtvá růže, nafocení, mail. Postavili se k tomu vstřícně, na výběr jsem dostala odečet při příští objednávce či vrácení peněz. Zvolila jsem vrácení peněz ( podotýkám účet v DE, v EUR ) a v tu chvíli začal mrtvý brouk.
Následně jsem jim ještě 2x psala, peníze neposlali.
S tím jsem se ještě nikdy u německé firmy nesetkala.
---
ad sazenice - hele, rozhodně to není I.třída, že. Jen dvě větve. To, že je sestříhaná by ani tak nevadilo, (já) bych ji na jaře stříhala na podobnou délku klacků.
Spíše problém bych viděla v tom proč ji stříhali ( jestli jsou rány zhojené, čisté, to nevidím, dobrý krček ), a v tom, že má evidentně čerstvý obrost ( skleníkový, omrzne ).
--
už mocx jsem zažila, že jsem si ňamňala nad krásnou silnou a větvenou sazenicí, kt. mi následně po zimě obrazila jen z části. Lecjaký vohlodek ( zdánlivě slaboučká sazenice ) proti tomu jel jak dráha. Čímž chci říct, že tě i tato Artemis může v roce příštím překvapit.
---
Já bych se naopak podívala sazenici na kořeny - jak vypadají. Co se vlastně skrývá v květníčku.
Zasadila bych normálně ( pro A. je ale 10 cm moc, si myslím ). Přikopčila, po odhrábnutí udělala misku jak píšš Jana. V průběhu sezony srovnala s okolním terénem.
--
Pokud dobře vidím, nemá sazenice origoš Tantau cedulku nebo ano ? ( to mne překvapuje, poměrně dost ).