Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. lis 2015 19:16 #301689

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Od včera 10.11. má Austin 20% slevu.
Tohle přišlo v emailu:
Only 7 days left to SAVE 20%! Your offer code is EHP.

Možná to někdo využijete, já letos ne. Mám nasyslíno až až B)
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 11. lis 2015 19:41 #301690

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo , taky mi to poslali . každému , kdo si napíše o katalog a dá email.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 19. lis 2015 17:43 #301777

• Ajka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3940
Dnes přišly růže od p.Šípa, už jsem si myslela, že ani letos nedorazí. Byla jsem ráda, že mi Zeuwicka poradila zvětšit díry.

DSCN6399.jpg

DSCN6401.jpg

DSCN6402.jpg

DSCN6405.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Kaja, varouch, sany, Evka, Kika, Jarka, Jikra, Genovesa

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 19. lis 2015 21:57 #301783

• alenak
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 7634
vypadají dobře, ať rostou :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Ajka

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. lis 2015 06:33 #301789

• zeuwicka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 472
To jsou macani viď? Taky jsem čučela a než se nacucaly, tak kopala jak šílená, ať se vůbec vlezou :laugh:
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 20. lis 2015 12:31 #301791

• Marijka
  • Gold Boarder
  • Obdržená poděkování 222
Teda ty jsou... když to srovnám s tím, co přišlo od Pelců, je mi všelijak.
Je normální, že popínavky (Diamond Border, myslím má Eva?) mají první rok přírůstky extra slabounké? Tím myslím 2 tenké slabé výhony?
Teď už to nevyfotím, jsem to nahonem za šeření založila do zásobního, ale až budu sázet na finální místo, hodím sem fotku.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 21. lis 2015 08:43 #301795

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Marijko, zrovna Diamond Boarder mi dělá totéž. První rok dva slabounké klacíky, letos ( druhý rok) už došplhala do cca 70cm. On jí tedy stíní clematis. Dokud nepovyroste, sluníčka moc neužije, ale jakoby to nechápala :whistle: . Snad příští rok už se pochlapí, doufám.
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 22. lis 2015 02:34 #301798

• Marijka
  • Gold Boarder
Jano děkuji,
já si říkala, že některé šplhavky by to tak mohly mít... Navíc když připočítám letošní suchý rok.
Loni (tedy na jaře) od Pelců přišly pěkné - hlavně moc pěkně přes léto narostly.
No, už se těším za 5 let, to se milá šplhavka určitě ukáže :-)
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 22. lis 2015 10:18 #301799

• Jana V.
  • Platinum Boarder
Sázela jsem teď najaře Giardianu, měla by to být velká růže, přesto se celou sezonu drží 30cm u země. Vykvetla dvakrát po dvou květech, lupení vypadá zdravé, ale prostě vyčkává, až bude mít smysl růst. U mě mají málo vody určitě. Sázela jsem teď před tím deštěm a hlína na hloubku rýče suchá :( .

Mě teď od Pelců přišla jen Arabia a musím říct, že nadšená kvalitou tedy nejsem :unsure: . Od Starkla dorazily růže s krásnými dlouhými kořeny, ale zase mají vetvičky velmi poškozené. Zřejmě od toho strojního obírání lupení :whistle: . Dresla se s tím obírá ručně, ale větším školkám se nejspíš vyplatí koupit stroj,než platit lidi na obírání lupení :unsure: . Z Proplantu jsem zas pro změnu napodzim 2013 dostala i s lupením ( uschlým)...
Téma bylo zamčeno.

Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 22. lis 2015 19:10 #301801

• Marijka
  • Gold Boarder
Jani to bude asi opravdu tou vláhou :(
Tady z jarní výsadby od Pelců rostlo dobře všechno, dokonce i dvě co šly na (podle mne) extrémně špatné stanoviště - psala jsem v popínavkách - cca metr na jih od obří vícekmenné tůje, takže dost sucho a kolem vyčerpaná půda; dostaly do jámy nejmíň "dobrot" ze všech, jen jedno kolečko odleželého koňského hnoje, dvě lopaty písku a hrst rohoviny smícháno s původní zeminou (a 5 kýblů vody), v létě sem tam dva kýbly, když jsem si vzpomněla, ale víc jak jednou týdně to nebylo. Jsou tam 40cm od sebe Rosa helenae semiplena a Maigold, obě jsem je vzhledem k suššímu místu trochu "utopila".

"Helenčina poloplná" je za sezonu minimálně 150cm snad 8 šlahounů, Maigold má jen 4, ale i ty jsou metrové a děsivě trnité (jsem je nedavno vyvazovala podle kulatiny směr kmeny). Teď jim z druhé strany píchnu i (zase od Pelců, do sucha se pávák hodí) Veilchenblau, ale to je taky proti jaru slabota, pár šlahounků, ale alespoň jsou ty výhony 3 :evil:
Ty jarní sazenice byly všechny silnější než teď na podzim.
No, fotky budou časem v popínavých, hlavně jako fotodokumentace pro další pokušitele óbr keřisek, jsem na "Helenčinu" zvědavá, jestli tu nezmrzne, až zas přijde kloudná zima. A pak jsem zvědavá, jak budu jednou to vymrzlé vyřezávat :S
Ups, to bych si asi měla schovat do "hodnocení 2015" :blush:

A k sazenicím - teď na podzim jsem brala krom Pelců už jen u Dresly (hned 15, heč) a ty byly proti podzimním Pelcům o třídu výš. Na jaře mi přišly srovnatelně silné/zdravé/vitální.
Ale jarní od Dresly mi rostly o fous lépe, což zas může být podnoží a i tím, že ty od Dresly jsem sázela tam, kde je vlhčeji. A propos, zcela bezkonkurenční byly jarní Dresliny rugozy, to byly klacky... a jely celé léto (Rotes Meer), přitom jsou to prvoročky, zalité letos přesně 2x.
Škoda že na ně nevidím, šly za kůlnu, aby měli sousedi hezčí koukání z okna, když už tam straší bouda.
Poslední úprava: 24. lis 2015 11:15 od Marijka. Důvod: oprava jména růže, Rotes Meer
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Jana V., Jarka, Ajka
Moderátoři: Eva L., Květa