Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 08:35 #254959

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Nevím kam s tímhle dotazem, asi je to blbost, ale už mi to pár dnů vrtá hlavou. Nevíte, co znamenají ta barevná kolečka na květinových etiketách? Barva květu to asi nebude, v zahradnictví to taky nevěděli a neporadili mi..

P1030866_s.JPG
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 08:43 #254962

• Kachnishte
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 621
já mám pocit, že červeně jsou označeny jedovaté rostliny. ale ruku za to do ohně nedám...
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 09:33 #254970

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Věrko, podle mě je to označení ceny/hodnoty rostlin. Jakože A = 59,-, B = 79,-, C = 99,- ap.
Někdy měly cedulky barvu i podle toho, jestli je květina na slunce, do polostínu, stínu k vodě ap., ale tohle (asi) není ten případ.
Na druhé straně nejsou vysvětlivky?
Poslední úprava: 25. kvě 2011 09:34 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 10:09 #254975

• varouch
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1493
Honzo, vysvětlivky jsou na druhé straně jen k těm ostatním piktogramům (výška, čas kvetení, stanoviště, ..) ale barevný terčík tam není..Ani výrobce těch štítků to na webu nemá, tam jsem našla jen seznam rostlin, ke ketrým si můžou odběratelé štítky koupit. Zatím je asi nejblíž ta cenová kategorie, protože ani jedovatost mi na to moc nesedí..
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 10:55 #254988

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Kachnishte, hm, tak jsme asi narazily na stejné "divné" obsluhující. V záplavě nadšených komentářů nad Krulichovými jsem si se svojí nedobrou zkušeností připadala nepatřičně. Objednala jsem si u nich kytky ve třech objednávkách, vše potvrdili mailem. Když jsem si osobně vyzvedávala, tak Panicum virgatum Heiliger Hain a Mischantus sinensis Ferner Osten neměli. Na moje podivení mi paní velmi naštvaně sdělila, že prostě první vymrzlo a to druhé neví, zda se vzpamatuje. Nebyla schopná mi nabídnout něco jiného, nakonec jsem se vnutila do zakázaného prostoru a vybrala si M. s. Graziella. Kytky od Lukon Glads i Basíka byly menší, ale všechny přežily. Od Krulichů jsou větší květníky, ale Origanum vulgare Diabolo a Artemisia ludoviciana Valerie Finish jsou nenávratně v háji :( .
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 11:49 #254996

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Varouchu, tak teď si nasadila šrouby do hlavy mně také. Nevím, co to znamená. Šla jsem ojuknout tyhle cedulky ( vyrábí je v Brně ? ), ale minulý týden jsem uklízela záhony a tyhle velké cedule mne štvou, jsou moc vidět. Takže mám pouze jedinou, an astřičce, kolečko je žluté. Pak mám ještě jednu polskou, tam je kolečko zelené a v něm B. ( primule ).
Třeba bude vědět Jirka.

Chystám se do Hlavence, ti tyhle cedulky používají. Když nezapomenu nebo se nedozvíme tady, zeptám se.

ad Krulichovi - překvapení. :S Nedávno jsem od nich brala zvonky, pivůně a achilley pro víc lidí, obdivovala jsem, jak hodně narostlé rostliny jsou. Pivoňky měly dokonce poupata. Opravdu velká spokojenost. Pravda, žádná pošta, osobní odběr.
V požadavcích byly i dva ks plnokvěté anemone, u ní už byl výběr životaschopné rostliny těžší.
Kachniste, ( asi víš ), ale nech ty rostliny tak týden někde ve stínu vydýchat přepravu než zasadíš. V tomhle vedru je to jistější.
Heleno - a byla to osobně p. Krulichová ?
( jsem se zamýšlela, jak v Pze lze sehnat - a zaplatit - schopného prodavače, se znalostí.. asi je těžké někoho sehnat. ).
ad trávy - oni je mají v květníčkách, o to víc musela být zima pro ně krutější, museli mít velké ztráty. Mám tu hodně narostlý M. Arabesque, v zemi, kolik let. Rozhodně nevyhnila, to se ani nedalo při tom suchu. Nevymrzla, přežila už nižší teploty. Byla podrytá. Myslím, že uschla. Z metrového trsu mi pučí 3 ! stébla.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Kachnishte

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 11:52 #254997

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
Ono je to těžké sehnat pořádné zaměstnance. To by je museli taky daleko líp zaplatit a kytky by byly 3x tak drahé.
Ono je to hlavně o nezájmu. I když jsou ti zaměstnanci vyučení zahradníci, tak chtějí v podstatě jen prodat kytku a inkasovat a s ničím dalším se neobtěžovat. Kytek je strašně moc, pamatovat si o nich informace se jim nechce a pokud nad nimi zaměstnavatel přímo nestojí, tak je to bída - čest vyjímkám, ale takového, aby hledal v poledne se svíčkou.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 13:00 #255011

• amazonka01
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 1568
Ono to s těmi zaměstnanci neplatí jen u zahradnictví, kdekoliv, kde by člověk požadoval nějaké odbornější znalosti prodávaného sortimentu, by měl pracovat člověk se zájmem o věc. Bohužel, většinou tam pracuje ZAMĚSTNANEC, nikoliv odborník a zapálenec.
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 13:35 #255012

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No s těmi prodavači u Krulichů - to určitě nebyla paní Krulichová, když jsme tam byly s Kačkou, byli Krulichovi na výstavě se stánkem...
Zřejmě na stejné osoby narazila i Helena :down
Téma bylo zamčeno.

Re: Prodejci - zahradnictví - zásilkové služby 25. kvě 2011 13:48 #255013

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Ten pán, to bude Krulichovic závlahář a údržbář v jedné osobě. Pak mají (tuším dvě) paní na řízkování a obsluhu skleníků.
Tudíž to nejsou prodavači.
Poslední úprava: 25. kvě 2011 13:55 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa