HonzaPM napsal:
Květo, mám problém ti věřit. Ta nádhera je z jednoho stvolu??
Ten Vousatec si předpěstováváš? To je ten letničkový?
- jsem zkopírovala úvod, aby bylo vidět na co reaguji..
njn trvalka verbena bon. není, nevěděla jsem, kam ji upíchnout ( když se na ni Evai ptala )
Honzo, přidám max. ještě jeden stvol, víc už ani ťuk

Ne, opravdu jsem tam měla několik málo ( cca 3 ) rostlinky loni na podzim. Někomu jsem předváděla, kolik je semínek v jednom květu, vydrolila ( hafo ), zahodila za sebe. Na jaře jsem tam hrabala, srovnávala + přehazovala zem a tím jsem si semena rozsela.
ukážu na f. jak u mne verbena klíčí hustě - najde si jakékoliv volné místo.
je jich tam asi 10 ks... to by zas nebylo tak velké množství .. kdybych ji odtud již 2x předtím nevyplela. Vyrostou vždy nové.
Makovice jsem někam uklidila. Zřejmě stejně dobře jako Vlaďka

.
Vousatec - naopak trvalkou je ( a zase pro změnu patří do travin, že

) - jedná se o Pennisetum orientale Karley Rose. Je fajn, kvete od května ( když je teplý ) až do zámrazu. Neustále strká nová květní stébla nejen uvnitř ale i vně obvodu trsu, samotná základna tak rozsáhlá není. Letos se mu dostatek vláhy líbí, je přerostlé.
Děkuji za závist

. Nevím, zda bude ještě trvat, když napíšu, že v té verbenové loučce jsou 3 růže, 2 keře, 3 trávy, astra, kterou jsem ještě neviděla kvést

, všechno daleko nižší než verbena .. koneckonců druhé kvetení růží taky neuvidím... dovnitř bez polámání stébel vejít nemožno .. čehož neprodleně využil pěťour