Grimh, textilku na záhonech nemám. Výjimkou jsou Pompeje, tam textilka a kačírek je. Ono se v ní blbě daří všemu, co se rozrůstá. Takže Pompeje jsou na moje poměry takové upravené. V mokrých letech na text. dost nadávám ( mám tam suchomilky a těm se mokro, kt. pod ní zůstává, moc nelíbí ). Keříkům se v ní naopak daří.
Měla jsem ještě jeden zakačírkovaný + zatextilkovaný záhoneček, musela jsem odstranit. Dostal se mi do něj pýr, nešel vyplít.
Na zbytku záhonů ( v této přední části ) mám namachňány rostliny tak hustě, že plevel nemá šanci vyrůst. Po obvodu záhonů mám plastový obrubník zapuštěný v zemi, za ním na rýč nasypán kačírek. To umožňuje regulovat plevel, kt. se do záhonu tlačí. Nefunguje na pýr. Za záhony je u plotu tunel pro Bendu, tam musím dozorovat kopřivy a karhat ( posekat + na podzim nebo na jaře vzešlé kopřivy vyrýt ).
V záhonu samotném se plevelí většinou kytky. Občas ( ze tří stran pozemku mám neudržované parcely ) vyrýpnu nálety pampelišek, zlatobýlu nebo nějakou tu vysemeněnou kopřivu či pryšec zanesený kompostem ). Ale moc jich není.
Pozdě na podzim redukuju nechtěné trvalky ( zrovna dnes jsem v tomhle koutě řádila, potřebuju dosadit růže - tak pofotím, jak je "vypleto"

. Kontryhel uryt, šlo to dost dobře, hurá. ).
Na těch dvou čerstvých záhonech ( Pod třešní + Kompostový = ten astrový ) mám u plotu zaryté linoleum do hloubky 50 cm ( x pýru, kopřivám, karhatu ). Kde jsem ho nedala ( linoleum došlo ), je problém.

. Budu muset zábranu dodat.
Tam plevel ještě je, záhon není zcela zapojený + velká semenná zásoba.
Jednou z věcí, kt. mne v kompostovém zlobí - je, že se mi ve dvou trsech Miscanthusů proplevelily kopřivy, nejdou odstranit. Musím je na jaře zkusit ( před rašením misc., půjde-li to ) poherbicidovat. Pouští ty své šlahouny mimo misc., kurňa... centrálu ale mají v misc. trsu.