Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 24. říj 2011 10:49 #270858

• grimmh
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 97
:) Květo díky.
Jak je ten záhon cca široký?
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 24. říj 2011 19:56 #270884

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, dobre, ze jsi ten napravo kontryhel vyryla, vzdyt tam byl chudak takovej odstrcenej..... a jinak v tomto paradnim zahonu neni nic osamocenyho:)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 24. říj 2011 20:14 #270885

• evai
  • Platinum Boarder
24.10.2011002.jpg

moc toho nekvete, ale gaura se drzi-statecny vojak, v pozadi do bananova zloutne zmarlicnik
24.10.2011005.jpg

tuten kakost je novy- Patricia
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, helena, grimmh, Viola, Skokanka

Re: Trvalky II 24. říj 2011 21:24 #270897

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Rheo, pardon, neodpověděla jsem. Přikrytí sklenicí rozhodně neuškodí. O ujmutí řízků pochybuji vzhledem k termínu... mně hrozně dlouho zůstávaly zelené, ale kořeny nedělaly. No, uvidíš.. rozhodně nezkoumat :lol: .

Grimmh, ech, šířku nevím. Změřím. Já tak nějak od oka, dokud se mi rýt chce. Záhony mám široké od 3 do 5 m ( bajvoko, hodně hrubé ). Občas se netrefím do vlnovky, tak pak zaobluji a zaobluji. Nacvičená už jsem na vnější oblouk, ale opačný mi nejde :lol: .
Tohle dotyčné místo je taková slza, odděluje přední část zahrady od zadní. Takže těch 5 m v nejširším místě tam nejspíš bude.
tahle fotka asi taky moc nenapoví

P1100262.JPG

( foceno 5.10 )

Evoi, už tam osamocené kytky jsou.. :silly: vyrývala jsem žluté růže, vyplela orlíčky a ejhle, to je místa na novinky :ohmy:.

Patricii máš na vyvýšené zídce ?
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Rhea, helena, grimmh

Re: Trvalky II 24. říj 2011 21:42 #270901

• evai
  • Platinum Boarder
Kveto, zajima me, proc jsi vyryvala zlute ruze, ja si totiz se zlutou nevim moc rady a taky potrebuju vedet, kam jsi soupla ty orlicky(ty mam taky vsude, zdraham se je poslat nekam na hromadu)
Patricia na nove zdi-zde foto v zari, jeste v hrubem stavu, ale uz se to plniii (v nedeli jsme zajely s Doub.k Dresle;)
14.9.2011014.jpg
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., MartaZ., helena

Re: Trvalky II 24. říj 2011 23:54 #270906

• Květa
  • Moderator
Patricie - na té spodní terase ? ona dělá hrozný bochan, totiž.

ad orlíčky - Evo, šly do kompostéru. :unsure: Nešlo dále tolerovat, udusily by vše okolo. Taky jsem tam potřebovala čistou plochu, ptž. musím přesadit Susan Daniel víc dopředu ( moc nízká tam kde je a slévá se mi s Gh.de Felingode ) + dosadit cca 3 růže.
k žluté - u mne je to komplikované. Obecně - natahala jsem si spoustu rostlin s žlutě variegátními listy, kt. se nechci zbavit ( Misc. Gold Bar, Strictus, Puenkchten, hakonechloey.. ), dtto žluté keříky ( Lonicera nitida Lemon Beauty, Weigela multivariegata Nana + Physocarpus opulifolius Dart´s Gold ) a hodně host s žlutou v listu. A nějak postupně mi žlutá začala vadit. Takže jsem se rozhodla zbavit se physocarpusu + žlutých ( čistě ) růží. Moc mi tam zuří barvou. A neumím je k sobě spasovat.
Vyryla jsem Goldschatz/ Tantau ( mj. i moc nízká ) + Celina/Noack ( totál sežraná podnož ) a hodně si rozmýšlím navrácení Sonnenschirm/ Tantau ( je v květníku ).
Nahradit jsem je chtěla oranžovou Polkou a dočervena Guillotovou Cybelle. Cybelle není, :( ..
Poslední úprava: 26. říj 2011 23:31 od Květa.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. říj 2011 07:42 #270914

• Rhea
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 834
Květo, také moc něvěřím, že se řízky ujmou, ale zkusit jsem to musela :) Časem podám zprávu o výsledku.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. říj 2011 07:58 #270916

• MartaZ.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1399
Květo, miluju tvůj sloh, to je počteníčko, jak Zahradníkův rok, záhon už jsem chválila, a Eviny fotky ty mají pro mě nedostižné kouzlo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 25. říj 2011 08:24 #270921

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Květo,mě už taky kolikrát napadlo,že bys měla napsat knihu "zahrada kolem rodinného domu",šla by na dračku,opravdu.:up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L.

Re: Trvalky II 25. říj 2011 23:06 #270975

• Květa
  • Moderator
:silly: jasoň, akorát by většinu textů zabíral popis mého věčného brblání ohledně živelných pohrom ( muž, pes, mráz, krtek, synátor ...já. Seřazeno sestupně podle míry škodlivosti, ;) :laugh: . Synátor se svými nápady nejspíš v pořadí bude stoupat. )

dlužím popis osázení toho kompostového/aster záhonu.
Napíšu, ale znáte mne : Pečlivka Tabulková ( za svobodna Rozvláčná ). Sežere čas, spoustu, a musím ( chci ) dohledat příslušné fotky v archivu.
Až zapadneme sněhem a dopracujeme, jo ?
Poslední úprava: 25. říj 2011 23:12 od Květa.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Rhea, maggi
Moderátoři: Eva L., Květa