Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 25. lis 2011 20:21 #273313

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
laskavec je letnička a plevel :) Na zimu ho věším na plot pro vrabčáky a zjara se ho mezi jahodama nemůžu zbavit :unsure:
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Lísteček

Re: Trvalky II 02. pro 2011 17:30 #273823

• Viola
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 232
Lístečku s tou kopretinou se nemýlíš

Koukla jsem se na tu Tvoji lobelku, mohla by to být Lobelia speciosa, Lobelka nádherná, četla jsem o ní v zahrádkáři, že to je choulostivá krátkověká trvalka která nekteré zimy nepřežije ale někteří prodejci ji dělají reklamu jako odolné rostlině.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. pro 2011 17:41 #273826

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Děvčata, já takhle vypadající lobelku mám, ten článek v zahrádkáři jsem taky četla. Přes léto ji občas přihnojím Kristalonem a po prvním kvetení jsem ji ostřihala a ona do podzimu kvetla znovu. V loňské dosti ošklivé zimě, kdy bylo i dost holomrazů jsem ji přezimovala zakrytou listím a na jaře jsem jí dokonce rozsadila. Letos jsem zazimování zopakovala a doufám, že pod tím listím znovu přežije.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. pro 2011 18:10 #273832

• mišpule
  • Platinum Boarder
083.JPG

Lístečku,kopretinovce(žluté)pěstuju už léta,to na fotce vedle studny,je jedna rostlina.Tak v srpnu,září,si odtrhnu pár mladých,nekvetoucích, výhonků,aby byly i s patkou(kousek "kůže" z větve,od které odtrhávám)a smočené do stimulátoru je sadím do kelímků od jogurtu.Na nějaký tácek se jich vejde...Jednou je přesadím do větších jogurťáků a přezimuju.V únoru je zaštípnu,aby rozkošatěly a špičky použiju na další množení.Dobře pouští i ve vodě.V květnu je vysadím do záhonů.
Jednou se mi nevyvedly,protože jsem to zanedbala a v říjnu už bylo moc chladno a to se mi nechytly.Naštěstí moje mamka si v létě naškubala a protože má vždycky strach,že se nechytnou,tak hodně,no a zbylo i na mně :) Jsou to fajn kytky,jen jsem vždycky hrbatá,když na nich odstřihávám odkvetlíky :P
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., zdenka, Kaja, Jevgenija, helena, Evka, Lísteček

Re: Trvalky II 02. pro 2011 20:40 #273842

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Mišpulko vypadá to úžasně - to si je na jaře taky zkusím koupit .. jsou asi i jiné barvy , co?bude sice problém kam je nacpat , ale na místo cibulovin by mohly . :up :up :up
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 02. pro 2011 21:17 #273843

• mišpule
  • Platinum Boarder
081.JPG

Měla jsem ještě bílé a růžové.Ale nějak mi zbyly ty žluté :) Růžové mezi ostatníma kytkama mi přišly nějak "ušmudlané".Ty žluté to pěkně rozsvítí :)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Kaja, helena, Alena, Evka, Lísteček

Re: Trvalky II 02. pro 2011 22:03 #273845

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Lístečku, "vytrvalá" lobelka mi snad přežila jen jednu zimu - nezimu venku, druhou už ne, další jsem zimovala ve sklepě. Letos jsem ji po zimování na jaře vysadila a sežehl mi ji ten pozdní mráz :evil: :down už ji nechci....

Laskavec - potvrzuji - plevel, ale hezký, dekorativní

Mišpule, zkusím si namnožit podle tvé rady ty moje nádobové Pařížanky, v záhonu vypadají nádherně :up
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Lísteček

Re: Trvalky II 04. pro 2011 06:16 #273901

• Alena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 236
Lísteček napsal:
Toto má být (prý ) lobelka zahradní..nevěděla jsem v jakém vláknu se na ni optat, tak jsem to zkusila sem... Mohl by mi někdo něco o ní říct blíž, o pěstování, a tak?... Máte ji někdo? Děkuji :blush: :)
img366.jpg (872KB)
Lístečku, tak jsem našlu cedulku od té mojí lobelky, opravu je to Lobelia Speciosa odrůda FAN F1. Mě se loni po té zvládnuté zimě podařilo ji rozdělit na tři trsy. Právě proto, že je její zimování netěší dobré pověsti. udělalla jsem hokus pokus. Dvě mám zazimované pod listím na záhoně a třetí jsem včera vyrýpla s celým balem hlíny a strčila jsem jí do sklepa. Po zimě budu referovat, co přežilo.;) ;)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 04. pro 2011 14:13 #273961

• Lísteček
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 201
Danko, děkuju. :) S tou lobelkou se budu "modlit", doma už místo není :S
Ale ten laskavec, to souhlasím, plevel-neplevel, je to frajer, když tak, se slepičky pomnějou, až budu "minimalizovat :woohoo:

Alenko, až přijde čas, referuj, jsem zvědavá, já ji nechala venku, pak porovnáme.. :cheer:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. pro 2011 10:56 #274418

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Květo, před časem jsem od Dresly dostal bíle kvetoucí nižší šantu.
Vedu ji jako no name, ale zrovna by se mi její jméno tuze hodilo.
Máš k tomu, prosím, něco? O který cv. by se mohlo jednat? Díky.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa