Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 08. led 2012 18:04 #275537

• Lenas
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 180
tady je můj vanilkový drobnokvětý favorit - hlaváč bledožlutý botany.cz/cs/scabiosa-ochroleuca/
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 08. led 2012 23:44 #275548

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
ještě jednou ke Crambe cord. - ono se u nás nejspíš v současné době nesežene ( pokud ho tedy nemá Florianus, ten občas takovéto specialitky mívá ). Dresla i Danate ho mají ze zahraničí, já měla tři rostliny ( ze semínek, ale blbě se klíčí, navíc, teď bych je už se bála koupit - prošlá ), posledním zdrojem byl cca před dvěma lety Hlavenec ( chá, měl ho za dvacku :silly: :blink: ). Myslím, že doprodal a už nové nedělal.
To ponechání na místě potvrzuju - dvě rostliny jsem podarovala mladší, snad se chytly a rostou. Poslední z výpěstků jsem přesazovala po dvou letech na stanovišti, hodně, opravdu hodně jsem mu ublížila. Sice žije, ale vzpamatovává se velmi pomalu.
Sucho a vápenno se mu líbí. Dresle zabírá min. 2 x 2 m. ( ona když tak opraví :P )

ad Thalictrum - Miško, dá se říct, že thalictra sbírám. Tvoje nové T.rochebruneanum + T. delavayi mám
začala jsem o nich psát do samostatné diskuse, bohužel, moje staré fotky jsou stále nedostupné, tak jsem v diskusi nepokračovala.
www.krasneruze.cz/index.php?option=com_k...60&Itemid=112#266679
odpovím zevrubněji tam.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Miška

Re: Trvalky II 08. led 2012 23:51 #275549

• Květa
  • Moderator
Lenko, ta scabiosa... ách.. mně tu nejdou :down

Mišpule, možná neúmyslně, ale hrozně jsi mne rozesmála..nečekaným závěrem. Si čtu, jak vybíráš, světlounké, růžovoučké ( jsem četla místo různě vysoké, víš ) .. si říkám.. ách to bude romantika romantická slaďoučká a ty nakonec přijdeš s garáží a fialovou. :lol: :silly:
Mně se ti okamžitě vybavila prorezlá plechová bouda ( nic x ní, jen jsem nečekala ).
:lol:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 12:23 #275557

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Hlaváč jsem si několikrát přivezla z Holandska,nešel mi ani jeden,hlavně asi ty načinčanější prostě zmrzly.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 17:03 #275564

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Kdysi jsem hlaváč - směs barev vysela a pár let se mi udržely, ale taky postupně vymizely...modrý, bílý, růžový, myslím i ten světle žlutý tam byl...

Znáte tuto trvalku? Dá se pěstovat u nás? Nebo jen jako přenosná. Když jsem hledala nějaké info, našla jsem letitou diskuzi na Livu, kde ji zmiňuje Květa s Dreslou. Jak to dopadlo? :)

Mathiasella bupleuroides
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Trvalky II 09. led 2012 19:16 #275566

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květo!S plechovou boudou jsi mi zase dala ty!Málem jsem se zalkla,budu muset přestat kouřit,jsem to rozdejchávala 20min :laugh:
U garáže:slunce od 10 h do večera,bloudivý,řídký stín od muchovníku(zjara sázený,vypadá,že vydrží-pěkné pupeny).Zůstanou tam hortenzie,penisetum a chryzantéma,plánuju hist.růže.Neuheit 2000-Jana(gallica)od Kalbuse mám v kompostu,v létě omrknu další dvě(tři... ;) ).Jedna by mohla být vzrůstnější,aby zakryla průhled na zdobné popelnice a haldu dříví.
091.JPG

Museli jsme ošpidlat thuj(já chtěla zlikvidovat-zamítnuto :angry: ),protože jme se už skoro neprotáhli s vlekem do zahrady a ten průzor není nic pěkného.
001_2012-01-09.jpg

Jana a chryzant.by měly mít podobnou barvu,proto to chci provzdušnit nadýchanou romanťárnou :)
Danah,má to listy jako Dicentra,viď?
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 21:22 #275570

• Květa
  • Moderator
Danah, taky jsem toužila... nevydrží :( .. teda letošek asi jo...
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 21:30 #275571

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kveto, jen abysme jeste nehledali kozisek a valenky:unsure: :unsure:
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 21:54 #275573

• Květa
  • Moderator
Mišpule, ta thůje do kuličky vypadá teď pěkně. Být moje, ( kacířské, vím ) už u ní stojím s hřebíčky a tluču opěrky na klematis :lol:
K barvě chrys. by se mi líbila bílá, ale vzhledem k barvě fasády asi opravdu spíš vanilka, že ?
( Danah je na toto mistr ! )
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 21:56 #275574

• Květa
  • Moderator
Evoi, hele, neděs ! :laugh: ( pokud vím, bylas to ty, co se smál až se za bříško popadal, že jsem letos nakopčila růže... že tudíž bude mírná zima :lol: )
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa