Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Trvalky II

Re: Trvalky II 09. led 2012 22:02 #275576

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
:laugh: :laugh: já taky letos kopčila... déšť už kopečky dávno rozplavil...
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 22:23 #275578

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Jsme byly zbytečné pilňuchy... :lol: Však já to EvěL ( původní poňoukatelka, abych kopčila ) ještě připomenu :lol: .Taky je mám úplně rozplavené.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 23:13 #275583

• Květa
  • Moderator
Jano, zaujala mne poznámka, že sázíš Lamium maculatum jako podrostovku pod růže. Pls, mohla bys rozvést ? Do nich ?
Přemýšlím pořád, jak vyplnit místo mezi keři růží v trojsponu - aby v nich nerostl plevel. Zatím jsem to řešila mulčem, posekanou trávou.
Už jsem se zamýšlela nad nasazením ajugy nebo právě Lamium maculatum.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 09. led 2012 23:16 #275584

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
A já mám letos na dvoře složenou haldu krásnýho hustýho klestu, co mi sehnal drahý a pomalu každý den se mi ptá, jestli už budu zakrývat :lol:
o kopčení nemluvě, házím každoročně k růžím kbelík kompostu a do vánoc, pokud včas nezmrzne, mi to kočičáci rozhrabou a vydatně pohnojí, ani nemusí pršet :blink:
Květa napsal:
Danah, taky jsem toužila... nevydrží :( .. teda letošek asi jo...
to je škoda převeliká :( je krásná, připomíná mi opravdu Dicentru listem a květem smrdutku čemeřici .

Mišpul, už jsem pátrala i na mapě, kde to asi bydlíš :P určitě tam někde okolo jezdím....pěkná zahrádka, taky bych něco k ošmikané tůjce dala. Já se snažím navést clem. durandii do hlohyně stříhané do koule, ale pořád nedorostl potřebné výšky, přitom ji jinde umí, pacholek.....
Poslední úprava: 09. led 2012 23:24 od danah.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Trvalky II 10. led 2012 12:20 #275591

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
K tomu kopčení a zakrývání-no udělaly jsme,co jsme mohly,aby byla zima mírná,ne?:)

Květo,původně to lamium maculatum v růžích byl nechtěně,když se mi tam rozrostlo z okraje.A zjistila jsem,že mi to vyhovuje.Stříhám ho naposledy na podzim než sypu na růže kompost,barevně to vyhovuje,plevel potlačuje.Vyhovuje i výškou,zakryje maximálně holou dolní část růže.Teď mám zkusmo ještě mezi bílými růžemi nasázené bílé hyacinty(které na zahradě nevyndávám)a přes to jsem dala lamium bílé.Uvidím.Ráda bych měla na zahradě taky kobereček z bílé ajugy,ale nemám šancii,vůbec mi nejde a netuším proč,zkoušela jsem sušší i vlhčí misto,slunce i polostín,přidat starou omítku...nic.Půdu mám písčitou a asi trochu kyselejší,dobře mi jde např.fotergilla nebo cornus florida.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. led 2012 12:38 #275592

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
JanoH,jakou máš prosím tě odrůdu toho l. maculata?Nebo se ti podařilo sehnat to co roste volně v přírodě?
Poslední úprava: 10. led 2012 12:51 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. led 2012 13:17 #275594

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evo,myslím,že mám shell pink.Víc se mi líbí světlejší růžové-asi pink nancy-ale to se rozrůstá mnohem váhavěji.Názvy si nejsem jistá,kupovala jsem ho před lety.Bilé mám white nancy.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Re: Trvalky II 10. led 2012 17:05 #275595

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Květo,Danah,já do té thůjové kuličky ani nic tlouct nemusím,jsou tam tak centimetrové špumprlíky,protože mému J. pojem "řez na větevní kroužek" nic neříká.Takže stačí proplést nenápadný špagátek :P .Co takhle clem.tangutica?Nebo nějaký drobnokvětý?
Měla jsem Lam.galeobdolon,dusil mi bílou pivoňku a strašně se rozlézal,tak jsem ho na podzim vyškubala(snad).
Moc se mi taky líbí Physostegia Virgin. a Lysimachia cletroides.Máte někdo?Já mám jen Lys.punctatu,urýpnutou v pangejtu u Obory.Tu mám moc ráda-vděčná kytička.
Danah,až pojedeš z Plzně směr Třemošná,před křižovat. u Forda,poslední ulice(slepá)vpravo.Nasázeli jsme k silnici škumpový háječek,dům stejné barvy jako garáž,střecha s mansardama :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. led 2012 17:11 #275596

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Pink Nancy má Flos,škoda že se tak dobře nerozrůstá.Pink Shell by mělo být také světlé viz odkaz.
Na podzim jsem si koupila Nancy Red,kdoví jaký bude mít odstín(zda stejný jako na odkazech?) a jestli se bude dobře rozrůstat.
www.bluestoneperennials.com/b/bp/LASPS.h...t%22%3A1230642046296}
www.gardenopus.com/images/DSC02376.JPG
Nancy Red
www.zahradnictvikrulichovi.cz/prodej/Lam...aculatum---Red-Nancy
hluchavka
www.jardindupicvert.com/4daction/w_partn...mium_maculatum.10860

Mišpule,s tím l.galeobdolon máš pravdu.Měla jsem ho zasazený na volném kousku,ale začal se tak nemístně rozlézat a dusit ostatní rostliny,že jsem ho raději úplně zlikvidovala,abych ho nemusela pořád hlídat.
Poslední úprava: 11. led 2012 06:45 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Trvalky II 10. led 2012 20:21 #275606

• Květa
  • Moderator
hm, tak já zkusím do bílých růží lamium vsadit.
Mám Silver Bacon, semení se mi i rozrůstá hodně.

DSCN1234.JPG

tady vyrostlo neplánovaně

P1080354.JPG

tady taky.. :lol: , kvetoucí. Moc ho kvést nenechávám, oni mi včelky vždycky pokecají ty stříbrné lístky do bordova.

( jj, Fothergillu miluju, zamýšlela jsem se nad koupí další s modravými listy. C. florida závidím, u mne nevydržel. ).
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva L., Evka
Moderátoři: Eva L., Květa