Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 18:53 #249718

• jaja99
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 861
Už jsem se zase byla kochat Tvou černozemí :up a vůbec Ti ji nezávidím :whistle: , aby Aloha nechtěla zpátky domů doteplíčka a černé půdy, pryč ze šutrů a hlínopisku :lol:, a ze sněhu :blush: :blush:
Poslední úprava: 13. dub 2011 18:54 od jaja99.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:17 #249725

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Jájo, vezmu do pytle a nasypem jí !!! Ale ona nerostla v mé černozemi, nýbrž v navážce bůhvíodkud, takže zas tak rozmazlená není. Mamině taky povezu hlínu :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:19 #249726

• jaja99
  • Platinum Boarder
Budu jí hrát ty úžasné písničky a ona se mi odvděčí :-)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:20 #249727

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
Dany, to su rád, že Albrecht žije. Však to byl kůl, tak by měl nárok na protesty, že. Holt máš zlatý ruce...
Rosárium? Kolik těch růží máš? Já včera na HMF napočítal, že mám asi 290 kousků. To bude, až začnou řádit mšice. Ojoj.

V neděli jsem celej den klečel v centrálním cibulovinovém záhoně - ehm, cibulovin už tam tolik není,
drátovec a botrytida uďáli své. Na podzim jsem tam např. nasázel 30x tulipán Maureen, jako že je pozdní
a jako že to bude hezký, no, tak jsem ho v neděli plesnivej vytahal, zbylo pár ok vypadajících jedinců.
Zdálo semi totiž, že dorůstající lem z buxusů není úplně rovně, takže jsem jich asi
čtvrtinu přesázel do lepší radiály, ještě to budu dolaďovat, pak jsem přesadil jednu Pastellu dál od
budoucí cestičky, kterážto povede tímto záhonem, tak aby nepřekážela a pak jsem oškubal mateřídoušku,
která kryje těm buxusům nohy - přezimovala náramně, voní a je zelená, a do každé mezery mezi
buxusy jsem dával pár kousků té mateřídoušky i s kořínky a že jsem měl trpělivost náramnou a zdroj
mateřídoušky byl veliký, tak jsem to uďál celé, takže teď už je to kolem koukolem dokola omateřídouškované
a obuxusované a pak jsem to už jenom vlažil, a pak jsem to zakůroval a pak jsem do té cestičky nasel trávu
a v pondělí začalo pršet, takže jsem fakt moc spokojenej. :P
Taky jsem tam nandal 4x lilie Elodie z jedné strany a 4x Spring Pink ze strany druhé. Ještě bych tam mohl
nasypat Dursban jako pozdrav a uďát nějaké hrany, aby seta budoucí tráva nerozlízala do kytek, že.
Jo a ještě semi tam nelíbil jeden eremurus, pořád stál a nenarůstal, navíc trčel zrovna uprostřed Pastelly,
nevím, kdo ho tam asi tak mohl tak blbě zasadit (cháá), takže jsem ho vyryl a koukám, půlka ho je plesnivá
a půlka dobrá a vyrůstají z ní svěží pomerančově oranžové kořínky, tak jsem to plesnivé obral, zasypal suchou
rašelinou a honemrychle zasadil zpátky, na lepčí místo. Potřeboval bych tam nějak desinfikovat půdu.
Poslední úprava: 13. dub 2011 19:28 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: ROMANA, Eva.Trifon

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:24 #249728

• ZuzanaCh
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 670
To jseš teda dobrej! Tady dneska nebylo klekat radno, neb čvachtaslo, jen to hučelo.
Loni jsem taky omateřídouškovala .... a přežila jedna ....
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Eva.Trifon

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:28 #249729

• jaja99
  • Platinum Boarder
Honzo přiznej se, to Ty jentak kecáš, tady chumelí a Ty si mateřídouškuješ...
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 19:40 #249731

• Dany
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1364
Honzo, ty tak krásně píšeš, je to inspirativní a u nás by to šlo, sucho, mateřídouška obyčejná náká by se taky našla. I bez počítání je jasné, že kam se hrabu v kusech a určitě i v kráse vymazlených záhonů a zákoutíček.Tak pak všechny prosíme fotečku.
Já si myslívám občas, že jak vlastně pořád neznáme všechny tvé aktivity, tak by těch růží bylo mnohem víc, nemám pravdu, třeba Suchdol nebo tak něco??? Toto není akademická otázka !
No a rozárium si tomu říkám a už to tak nazývajíí i někteří mí přátelé.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: HonzaPM, Eva.Trifon

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 20:11 #249737

• HonzaPM
  • Administrator
  • 620 m n.m.
  • Obdržená poděkování 9276
U nás též chumelí. Mateřídouškoval jsem v neděli...
Nevím proč, ale přežily všechny mateřídoušky, asi na 3-4 výjimky.
Je fakt, že jsou většinou jako lem záhonů, kt. tu mám vyvýšenější
a kolem dokola obryté, tj. je tam žlábek. Tož asi tak.

V sobotu jsem hnedle ráno čile nastoupil na akci zvanou "Stop lesknici panašované".
Když jsem ji před pár lety v mladické nerozvážnosti (chá) horlivě kupoval a paní
mi říkala - takovej plevel, neberte to!, tak jsem si myslel svoje a mazlil jsem si ji. No...
Už se začala tuze rozrůstat, loni zachvátila tavolu ´André´- jsem si myslel,
jak bude hezké, když bude rudá tavola vyčuhovat z panašované trávy, no nic.
Přes zimu pokročila k jedné kalině a zachvátila i bílou floxu, kterou nedám!
Takže jsem nachystal asi osm nádob a dva rýče a začal. Lesknice byla zamulčovaná
kačírkem - blbej nápad, kačírek už si sem nikdy dobrovolně nedám - takže
jsem vyryté trsy (to bylo na zlomení rejče) pěkně oklepával zespoda od zeminy,
shora od kačírku, to celé jsem se snažil nepromíchat, ale nepovedlo seto,
takže jsem si udělal minikátrovačku z plastové přepravky - bedýnky - a pěkně seto
přes ni překátrovalo - kačírek do jedné nádoby, sklíčka, kamení, bordýlek do druhé,
lesknice do třetí, obří. S nostalgií na duši jsem vyhodil kostřičku po tavole a kalinu
jsem zalil lignohumátem, aby to měla lehčí. Vykopal jsem mj. asi tříkilový okraj od okapu - co setu všechno
nenajde, že, takže ze mě budou mít ve sběrných surovinách radost. Zeminu jsem domíchal
s jetým substrátem z vyklepaných pokojovek (cose zrušil kompost, musím být alternativnější)
a trochou granul. hnoje a vrátil zpátky a zbytku lesknice jsem udělal kořenovou přepážku ze sololitu,
nic příhodněji tvarovatelného zrovna v garáži nebylo po ruce a makrolonu byl zase až moc velkej kus.
A na místo po lesknici přišly čajovky, neb je na nich mamina závislá - takže 3x Big Purple, 2x Oklahoma a 1x Papa Meilland,
protože vůně. Pak jsem tam dodal pár lilií Vermeer a Levi a Purple Eye a doufám, že to bude krásný. :lol:
I když už asi předem vím, že tam ty čajovky dlouho nevydrží a že ty lilie mě budou to... štvát. Pže budou
určitě uplně jiný anebo naprosto nevhodně zvolený, jenže už opravdu nemám kam. :lol: :lol:
Pak jsem si celkem oddechnul, neb semi tím pádem podařilo vykouzlit místo na všechny nakřečkované růže a lilie.
Teď bych potřeboval nějakej vhodnej zdroj kůry a taky přemýšlím, že bych nějakou část výsadby
zkušebně namulčoval keramzitem.

Už zbývá jenom zásilka od Kordese, kterej najednou (po xté urgenci) našel mou platbu a růže v úterý (včera) poslal.
To jsem zvědavej, v jakém budou stavu. Nebo radši ne. Kam je sadím - netuším.
Pak ještě možná denivky z KGardens, ale snad si i přeju, aby nepřišly. Už nemám plac a objednávku stejně stvořilo
mé druhé horší já v jakémsi ledno-únorovém záchvatu. :P
A už nechci vidět žádnej balík! S kytkama! Maximálně trošku Krulichovi a možná nějaká ta levandule od Basíka
na doplnění mezírek v lemech, že a pak... už teda vůbec nic. :lol: :lol:

Musím ještě honem navýšit mou výsevní výkonnost, nějakou tu gauru a hledík a kopr pro otakárky a fenykl a tak...
Poslední úprava: 13. dub 2011 20:18 od HonzaPM.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Emilka, jaja99, Kaja, Jevgenija, Eva.Trifon, helena

Re: Dělání, dělání II. 13. dub 2011 20:31 #249740

• jaja99
  • Platinum Boarder
O ledno-únorových záchvatech se tu moc nezmiňuj, aby nedošlo k recidivě u některých čtenářů :whistle: :evil:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 09:58 #249773

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Honzo, nejsi ty na nějakej pohon? Týýýý brďo, takovýho zahradníčka pomocníčka bych potřebovala. Já už si sakra rozmýšlím, jestli něco překopávat, vidím za tím jen tu dřinu.
A kde je fotodokumentace, abysme ti věřily??? :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Teď nám nějak ubývá voda z jezírka a už se vidím, jak ty zarostlé břehy morduju, abych zjistila, kde to utíká a zase dělení a přesazování :blink:
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa