Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 14:11 #249801

• JitkaU2
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1177
Mně to zase napovědělo ohledně toho kačírku. Sousedi ho mají a už jsem o něm taky uvažovala. Ale už ho asi nechci. (díky, Honzo!) My máme zatím jen kůru - jenže ta sesychá a je třeba doplnit. A je jí potřeba moc - by se mi hodilo pár valníků, ale tahám to domů po pytlech a manžel se vzteká.
Poslední úprava: 14. dub 2011 14:11 od JitkaU2.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 16:44 #249811

• Eva.Trifon
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2755
jaja99 napsal:
O ledno-únorových záchvatech se tu moc nezmiňuj, aby nedošlo k recidivě u některých čtenářů :whistle: :evil:
Pozdě a taky už neeechci žádnej balík.
Jinak Honzíku, ta lesknice swiňa mě taky s**e, a tak hezky mrcha vypadá, no Danah tak to ti nezávidím, kdysy manžel těžce toužil po jezírku, dokud nezačaly stejné problémy jeho známému, no dopadlo to tak že známy jezírko zlikvidoval.
A kačírek mě taky už nechává chladnou, já si loni nasbírala kameny a kamínky v potoku a udělala takové záhony, vono je to už zarostlé v plevelu, teď na jaře!! A co tak v létě :S
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 18:07 #249829

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Jo, jo kačírek, taky jsme to mysleli dobře :angry: V záhoně na textilce prorostl plevelem a nešlo to plejt a když tam chce člověk zarýt a něco přesadit i přisadit, nemůže ani vyrýt díru. Textlku jsem zrušila, šutry se mi tam pletou pořád. Jediné pozitivum bylo, že v tom nehrabaly kočky, o psech nemluvě...
To bylo naštěstí jen ve dvou maličkých záhoncích, mých prvotinách, když jsme začínali budovat. Ovšem po několika letech přibyla do naší domácnosti smečka štěňat. Během chvilky v deštivém podzimu udělaly ze zatravněného dvorku rozčvachtanou bažinu. Jako řešení jsme dovezli náklaďák kačirku. Dobré, představovala jsem si, že až půjdou k páníčkům do světa, zbyde mi kačírkový dvoreček jak před Midsumerskými domky :lol: Chyba lávky, prorůstá to travou a všemi možnými nalétanými plevely :down A teď co s tím...

Jo a Honzo, ty jsi naklonovanej, neee...
Poslední úprava: 14. dub 2011 18:09 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 18:13 #249832

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
jo to on bude - a myslím , že Mičurin... :P jako ten klon.....:blush:
Poslední úprava: 14. dub 2011 18:16 od Kaja.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 18:17 #249836

• ROMANA
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2726
já bych věděla......motyčku a vyplejt....nebo něčím postříkat, či polít
máme taky kačírkovou cestu, pod kačírkem je černej igelit, máme to tak už leta, přes 20 let. Vrstva kačírku je dost vysoká, místy i 10 cm, u krajů, kde jsou záhonky s kytkama, se občas něco objeví, ale nikdy to nenecháme uplně zarůst, tak 2-3 do roka to plejeme, no spíš vytrháme, není to tak hrozný. A trhá spíš mamka. Nebo to dělám současně když čistím a pleju záhony, zjara, pak už je nepleju, jsou zarostlý dost, plevel nemá šanci.
11038.jpg

17032.jpg

25050.jpg
Poslední úprava: 14. dub 2011 18:17 od ROMANA.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: danah, jaja99, Kaja

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 18:22 #249837

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
No jo, Romčo, pod pěšinkou můžeš mít igelit, na dvoře by ale stála voda. První rok jsem tam dala Casoron, to bylo dobré, ale stahli ho z trhu. Na postřik, se rostliny musí nechat narůst a z těch šutrů, kde koření hluuuboko, se pleje pěkně blbě a kopat se v tom kamení moc nedá.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 18:24 #249840

• ROMANA
  • Platinum Boarder
no jo, do záhonků je to blbý. V cestě když je slejvák taky stojí voda, ale místama je to od těch kamínků propíchaný a za chvilku se to vcucne....Kopeme to takovým - jak mamka říká - drápkem, nebo dvojzubem :silly:
ale vlastně mu ted jeden zub upadl.....:blush:
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 14. dub 2011 21:40 #249853

• danah
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2385
Já tedy na kačírek nenechám dopustit. Téměř žádná práce a velký efekt, 4 -5 let. Půda je v těch místech, kde jej mám, stejně příšerná, tak když chci něco dosázet, odhrnu nevysokou vrstvu kamínků, říznu textilku do kříže, vyrýpnu potřebnou jámu (je to téměř čistý jíl, takže se mi nic nehroutí, nesype) růčo dohloubím, dám drenáž a trochu kompostu, vysadím rostlinu, přiklopím cípy textilky a nahrnu kačírek, rychle, čistě. Plevel mi neprorůstá téměř žádný, pouze se mi tam rády vysemeňují pomněnky, ty nechávám, po odkvětu většinu vytrhám, nechám sem tam něco pro další vysemenění.
Z května

DSCF1344.JPG

Ale mám jej spíš jako cestičky, celé kusy u zdi a třeba okolo stromu nebo keře mám jako klasický záhonek, ohraničený většími valouny.
Tak dávám pro srovnání foto z dubna 2010 - tam je ještě vidět, jak to vypadá nezarostlé. To co se jeví jako plevel v kačírku, jsou pomněnky, které jdou velce snadno vyškubat - koření na textilce.

DSCF3875.JPG

A z téměř stejného místa - červen 2010

DSCF4745.JPG

Pak ještě úzký záhonek u domu, který navazuje na dlažbu, tak tam už se mi neplevelí opravdu vůbec nic, postupně tam strkám kousky různých suchomilek, které rostou jen v kamení a písku, který je v tomto místě pod kačírkem - žádná textilka.

DSCF5441.JPG
Poslední úprava: 14. dub 2011 21:51 od danah.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja, Jevgenija, JaninkaH, Eva.Trifon, helena, grimmh

Re: Dělání, dělání II. 15. dub 2011 05:15 #249857

• lenpel
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1875
JJ Danah souhlasím, akorát já tedy občas musím sem tam škubnout plevel, který lítá a koření ale je to hned, s tím nic nenadělám protože kolem dokola sousedi nesekaji,nechaji kvést a nad námi je travní louka jzd a to je úplně na prd,.... Ale fakt to neni tak hrozný když stejně poletujou děti stejně nic neudělám a jen sem tam někde něco škubnu,...:laugh: :laugh: Mě se pro změnu semení drobnokvěte macešky.
Pravda největší problém byl letos s vysemeněným kavylem co chcípnul přes zimu, už sem psala,....to byl hustý asi padesát mrtvých drnů šlo u z plachtou, no jo ale moje blbost,...:whistle:

P5040398.JPG
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: grimmh

Re: Dělání, dělání II. 15. dub 2011 05:22 #249858

• ROMANA
  • Platinum Boarder
taky myslím, že když se to nenechá uplně zarůst, jde to...musí být trochu vyšší vrstva kamínků, aspoň v naší cestě to jde dobře vytrhávat, jak jsem psala.
Zase je aspoň na výběr, já teda pro tyhle typy zahrádek moc nejsem, znáte mě, mám děsnou džungli, pátý přes devátý....tohle uspořádání by mě provokovalo, že je tam pořád hafo místečka!!!
někdo si dá kůru, jiný štěpku - tu mám teď místama já, někdo kamínky....aspoň je to různorodé :-)
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa