Já tedy na kačírek nenechám dopustit. Téměř žádná práce a velký efekt, 4 -5 let. Půda je v těch místech, kde jej mám, stejně příšerná, tak když chci něco dosázet, odhrnu nevysokou vrstvu kamínků, říznu textilku do kříže, vyrýpnu potřebnou jámu (je to téměř čistý jíl, takže se mi nic nehroutí, nesype) růčo dohloubím, dám drenáž a trochu kompostu, vysadím rostlinu, přiklopím cípy textilky a nahrnu kačírek, rychle, čistě. Plevel mi neprorůstá téměř žádný, pouze se mi tam rády vysemeňují pomněnky, ty nechávám, po odkvětu většinu vytrhám, nechám sem tam něco pro další vysemenění.
Z května
Ale mám jej spíš jako cestičky, celé kusy u zdi a třeba okolo stromu nebo keře mám jako klasický záhonek, ohraničený většími valouny.
Tak dávám pro srovnání foto z dubna 2010 - tam je ještě vidět, jak to vypadá nezarostlé. To co se jeví jako plevel v kačírku, jsou pomněnky, které jdou velce snadno vyškubat - koření na textilce.
A z téměř stejného místa - červen 2010
Pak ještě úzký záhonek u domu, který navazuje na dlažbu, tak tam už se mi neplevelí opravdu vůbec nic, postupně tam strkám kousky různých suchomilek, které rostou jen v kamení a písku, který je v tomto místě pod kačírkem - žádná textilka.