Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 23. lis 2012 05:20 #285372

• Evka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1197
Mišpul,a Mrs J. Laing jsi nakonec nebrala?
Poslední úprava: 23. lis 2012 05:21 od Evka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 23. lis 2012 17:25 #285378

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
I brala Evko :laugh: ,z historických mám tedy:Jana(gallika-od Kalbuse),Mrs J.L.,Rose de Resht,Stanwelínku(Dresla),od Zdenky Souv.de la Malm. a Yolande d´Aragon.
Dresliny jsou u Jany v garážovém záhonku(už vymýšlím velmi romantický název ;) )
A ten anglicko-německý záhon asi Květo pokřtím na "EU" :woohoo: -Austin,Kordes,Evers,Mailland a Poulsen.
Venku nedělám dnes nic,píšu si tu poznámky na jaro-co a kam přesadím,aby se mi ty príma nápady,co se mi vylíhly při včerejším sázení,nevykouřily z hlavy.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: zdenka, Kachnishte, Evka

Re: Dělání, dělání II. 02. pro 2012 17:00 #285574

• mišpule
  • Platinum Boarder
Co děláte?Pečete?Předvánočně gruntujete?Adventně zdobíte? :woohoo: Letos asi taky vyzdobím,když nebudu ve svátky v práci.Obešla jsem zahradu,když jsem byla na kompost vyhodit zbytky.Ptáčci poletovali,poprvé jsem tu zahlídla strakapouda,asi už vytáhnu krmítka a začnu přikrmovat.Z jabka,hozeného na kompost je jen šlupička,kosíci si dali.Včera jsme ke stromům vypustili nádrž na dešťovku,padla na mně nějaká melancholie.Kdyby aspoň napadlo trochu sněhu,zatím ani náznak předvánočního pocitu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 02. pro 2012 18:34 #285575

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Začala jsem advent chystat včera,musím vždy nejdřív ostříhat cesmínu a z ní pak dělám výzdobu.Jenže mě to lezení po žebříku nějak unavilo :cheer: dnes sněžilo, zmohla jsem se jen na jeden truhlík ,pak chtěl pes na procházku-lítá venku jak na jaře- takže už jen rozjímám a vybírám recept,podle kterého budu letos pect vanilkové rohlíčky ...
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule

Re: Dělání, dělání II. 02. pro 2012 19:24 #285576

• mišpule
  • Platinum Boarder
Já zatím nemám doma ani větvičku.V náhlém pominutí mysli jsem u nás i obou matek vyčistila sedačky a koberce(mám na to techniku,placatá kolena jsou minulost ;) ).Takže tu svítí jen svíčka a starožitná petrolejka a zdobit se bude zítra.
Vanil.rohlíčky tety Katyny se jen rozplývají,ale já už 3.rok nepeču,protože jsem to pak cpala do mrazáku.Mívala jsem plný botník škatulí,v lednu už nebylo nic a najednou jako když utne,asi se nám mění chutě.Chybí mi ta vůně vanilky pocelém domě i to piplání,dělám to moc ráda.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H

Re: Dělání, dělání II. 03. pro 2012 06:16 #285581

• zdenka
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 722
JJ, peču, zatím moc nezdobím ... v poslední době pouze klasika v malých dávkách, nic nového nezkouším - perníčky, linecké, kokosové, vanilkové rohlíčky - ještě mi čekají pracny, v posledních letech se mi moc nevedou, zlobí při vyklápění.
Letos navíc jen domácí vaječný koňak a perníkové chaloupky pro děti na skautský vánoční večírek.
Z výzdoby zatím jen adventní věnec, začínám sušit pomeranče a citrony na stromeček ...
Poslední úprava: 03. pro 2012 06:19 od zdenka.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 03. pro 2012 07:02 #285584

• skalnička
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1086
Já taky ještě nepeču, ale plánuju to na příští víkend. Klasicky vanillkové rohlíčky, těch dělám z více dávek. Mám na ně nějaký recept ze staré kuchařky, kde se dává část tuku a část sádla. Jsou nádherně křehoučké a pro mě prostě ty nejlepší. A pak záleží, co budou chtít upéct ostatní členové rodiny. Moc toho nepeču. Co se nesní do vánoc, pak už nikdo nechce, takže ani neschovávám. :)
Výzdobu jsem zmákla za pomoci mladší dcery o víkendu. Měli jsme už připravené chvojí v garáži, takže to šlo rychle. Pár truhlíků za okna, něco před dveře, advetní věnec a 3 svícny na hrob. Dokonce jsem si tentokrát jeden svícen udělala i do práce.
Já mám vždycky obavy, co budu přes tu dlouhou zimu doma dělat a zatím to vypadá, že mi ta zima bude snad i krátká :laugh: Po dlouhé době jsem se dala do pletení. Chci si umotat vestu, holčina by chtěla nějaký svetřík, čtu knížky, mám v plánu udělat si pořádek v receptech, které mám napsané různě po papírech, musíme probrat narvané skříně, a nad to plánujeme stavbu zimní zahrady, na což se tedy strašně těším.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 09. pro 2012 19:28 #285707

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
chtela jsem delat hodne veci, no dnes jsem na cerstvem snehu rachla, sedla na pravou ruku a ukazkove zlomila zapesti.uz jsem v sadre a jest-li se nebude operovat, budu celkem spokojena.ruze z Lott.zahrabe dite, budu komandovat.levou se tuka blbe.
POHYBUJTE SE PROSIM ROZVAZNE, OBUJTE KVALITNI BOTY!!!!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 09. pro 2012 19:31 #285708

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evoi, hrůza. Držím palce, ať to vzorně srůstá. Opatruj se!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 09. pro 2012 19:44 #285710

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Evo,lituju tě a taky přeju,ať to rychle a dobře sroste.
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa