Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Re: Dělání, dělání II. 25. pro 2012 15:30 #285829

• Vlaďka
  • Platinum Boarder
  • Levaza
  • Obdržená poděkování 2598
Heleno, ja sazela 22.12. U nas je 12stupnu, vse rozmrlo. Kompost na zasypani jsem
prolila vodou. Povolil.
Poslední úprava: 28. pro 2012 10:49 od Vlaďka.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena

Re: Dělání, dělání II. 25. pro 2012 18:22 #285831

• helena
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 1969
Evko, Vlaďko, díky. Dnes jsem to vzdala, zítra nic, takže uvidím, jak bude ve čtvrtek. Strašně se mi růže nechce zimovat ve sklepě. Zdá se mi na dlouhé zimování moc teplý.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 25. pro 2012 22:37 #285832

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
Heleno, měla jsem taky choutky v minulém týdnu zasadit růže.
Už jsem si i všechno připravila v domění, že muž jede na služebku .. a ejhle, neodjel, vrátil se. V předtuše, že by mi bylo vyslechnouti "jak moc je to divný" se rýpat před svátky v zemi jsem od záměru upustila. ;)
Druhým důvodem tedy bylo to, že bych musela znovu pro hnůj ke kopčení ( se mi nechtělo znovu se zasmraďovat, no :laugh: ).

.. i když, meteorologové vydali předpověď pro leden s mírnými mrazy. Únor, jak mi EvaL připomněla podle té předpovědi z pečené kachny, by již měl spět k jaru.... třeba bych už ani kopčit nemusela. :lol: :woohoo: .

Uvidím, jak se bude vrbit počasí v lednu, kdyby to šlo, asi bych se k sázení přemluvila.
Momentálně u nás nelze, teploty jsou pouze lehce nad nulou, na zahradě 3cmetrová souvislá vrstvička sněhu + ledu.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. pro 2012 06:30 #285837

• Eva L.
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 8815
helena napsal:
Prosím o radu: sázet či nesázet růže v tento čas? Zkoušela jsem promrzlost půdy rycími vidlemi - zabořím je do půdy bez problémů, ale připravená půda k zahrnutí není docela rozmrzlá (i přes nakrytí nebo právě proto). Rozbila jsem ji na menší kousky, aby rychleji roztála, ale nevím, zda ji mohu použít na zasypání? Díky.

Helo, já bych to riskla. Nemám sice vlastní zkušenosti se sázením v tuto dobu, ale říká se, že růže lze sázet i v zimě, pokud je půda rozmrzlá. Je to pořád lepší, než je mít založené, natož v teple. Když se řádně prolijí vodou a důkladně nakopčí (do výšky 30 cm) nemělo by se jim nic stát. Ve výhledu je stále ještě poměrně teplo.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. pro 2012 10:44 #285839

• helena
  • Platinum Boarder
Květo, Evo, díky.
Dnešní cesta odpadla. Je +7, dívala jsem se, že hromady hlíny hezky rozmrzly, takže odpoledne jdu na to!
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 26. pro 2012 14:29 #285840

• helena
  • Platinum Boarder
Zasázeno. Naštěstí byly jenom dvě. A přiznám se, že v tom nebyla žádná radost jako při podzimním či jarním sázení, jenom námaha - hlína těžká, vše lepkavé. Obě už měly nové bílé kořínky a zvětšené pupence. Jsem ráda, že jsou v zemi. UF.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: jana H, Evka

Re: Dělání, dělání II. 27. pro 2012 20:12 #285846

• jana H
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 426
Heleno,já myslím,žes moc dobře udělala,takhle jim bude nejlíp :)
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 27. pro 2012 20:15 #285847

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Vzpominate, jak tu kdysi probehla zminka o ruzi Michele Morgan?Dostala jsem ji pod stromecek v kontejneru primo od Truffauta koupenou.Dnes mi to nedalo, Heleno:) :) , levou rukou jsem ji umistila do zahonu:silly: :silly: , tak uvidime.Nezasveceny by si mohl tukat na celo, ze, ale vy mi jiste rozumite
www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.42443
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: helena, Evka

Re: Dělání, dělání II. 27. pro 2012 20:22 #285848

• mišpule
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 6303
Teda Evoi!!!Já zrovna nedávno projížděla KR a na ni koukala.Hledala jsem u Kalbuse a prodejců,mně dosažitelných,kde nic-tu nic.Přeju ti,aby prosperovala a těším se na "reportáže".
Já zas otužuju bílou minirůžičku,měla jsem ji na okně a zjistila jsem,že je obalená sviluškama.V sobotu půjde do přírody.Bude mít šanci přežít,svilušky doma by ji umořily.
Poslední úprava: 27. pro 2012 20:28 od mišpule.
Téma bylo zamčeno.

Re: Dělání, dělání II. 27. pro 2012 21:20 #285849

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Mispul, ja se o ni uz nekdy davno zminila Nekomu ve Francii, protoze jsem videla, ze ji maji jen v obch.retezci Truffaut, pak jsem na ni samo zapomnela a najednou je tu, zkratka Vanoce.Jest-li to klapne, budou treba nejen reportaze;) ;)
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: mišpule, Evka
Moderátoři: Eva L., Květa