Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Dělání, dělání II.

Dělání, dělání II. 18. říj 2014 12:25 #292512

• Kaja
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 22575
Ivko , kompost mám jen v ohrádce z pražců . vespod volná půda .. žížaly přezimují - zavrtají se asi hlouběji . násadu jsem měla od souseda - dal mi trochu - na lopatku . ale už před deseti roky . vůbec se o ně nestarám -. jen přihazuju posečenou trávu , listí a odpad z kuchyně . slupky a tak . asi 3x jsem vybrali až na dno .vrstvu co nebyla zpracovaná jsme dali bokem , polovinu krásné hlíny vybrali , tu nezpracovanou naházeli do uvolněné poloviny a pak vybrali i tu druhou půlku . bylo tam asi 120 cm na výšku po celé ploše krásné černé hlíny - je velmi výživná . dělají se i tekutá hnojiva - výtažek z žížal .. drahé je to jak čert . na Internetu jsou nabídky - kolegyně Alenka -co pěstuje klemíky -si loni sehnala - je spokojená . namnožily se a už makají . já se k nim teda nedostanu - musela bych přeházet kompost ,co je nezpracovaný - a na to nemám sílu . popis o nich jsem četla na Zahrada .cz
ten soused co mi je dal, je má ve vybetonované jámě - ta dříve sloužila na něco jiného . vespod vysekal díru do betonu kvůli odtoku vody a má je přikryté plechovými dvířky shora . trávu jim v létě suší než jim ji dá ke skrmení . to prý proto ,aby neměl kyselý kompost . používá ho do skleníku. já teda před dvěma roky za pomocí vnuka dávala k růžím a na jaře trochu zaryla .
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Evka

Dělání, dělání II. 21. říj 2014 10:57 #292541

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak jsem dneska udělala rozhodnutí - uřezala jsem menší magnolii . rostla u sloupku pergoly, stínila a místo potřebuji na popínavé růže . teda jednu popínavou a dvě dost velké keřovky / Guillot/- magnolie jsem měla dvě - tak jedna stačí - navíc v malé zahradě . měla jsem ráno fofry - odklestit a nachystat až vyvezou kontejnery. ale nachystáno .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. říj 2014 12:30 #292542

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
Jojo, jak se blíží termín, kdy by měly přijít objednané růže, tak také dumám, kam to všechno nacpu. Pro Giardianu jsem nakonec udělala místo tak, že jsem vykopala kmínkovou Dorothy Perkins. Mívá padlí každoročně, letos tedy úplně zoufale, už první poupata byla celá bílá. Sice vykvetla, ale tak nějak deformovaně. Také neustále vyháněla vlky z dolní podnože, musela jsem to každoročně kolem celé rozkopat, vlky vytrhat. Pošlapala jsem si všechno okolo :angry: . Zlobila jsem se s ní cca 8 let. Doufám, že Giardiana toto exklusivní místo náležitě ocení ;) .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. říj 2014 16:59 #292543

• AlenaC
  • Expert Boarder
  • Obdržená poděkování 257
Kájo - jsem moc zvědavá pro jakou popínavou jsi se rozhodla. Taky se dívám po popínavé vedle Amadeuse je to u vchodu a nemusí být moc vysoká. Moc se mi líbí tvoje Giardina, ale zdá se mi ke vchodu příliš veliká. Takže nějakou takovou"zdravou, tak kolem 2m a furt kvetoucí, a kdyby i voněla?"
Poslední úprava: 21. říj 2014 17:00 od AlenaC.
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. říj 2014 18:25 #292545

• Kaja
  • Platinum Boarder
tak ta popínavá je Kir Royal -- já ji nevybrala , dostala jsem ji .. ale myslím , že není špatná . je to Meilland .. helpmefind.com/gardening/l.php?l=2.34992 . Magnolie vykopaná - zítra tam dám trochu jiné hlíny a nasadím . vedle ještě dvě sadovky- Martine Guillot a Paul Bocuse . tak tam bude zase skupinka .. ještě jsou tam starší- Queen Elizabeth a Barkarolla .
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 21. říj 2014 22:43 #292546

• evai
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 2679
Kajo, mam Martine Guillot uz par let a je cim dal tim vetsi.Nevim, kolik tam mas mista, ale brala bych ji spis jako popinavou a ne jako sadovku.Mozna ji ukocirujes, ja to neumim.Dam f. do Guillot.
Téma bylo zamčeno.
Následující uživatel poděkoval: Kaja

Dělání, dělání II. 22. říj 2014 08:29 #292550

• Kaja
  • Platinum Boarder
Evoi , díky včerejšímu vykácení magnolie je tam místa dost a navíc u sloupku pergoly . takže ji bude o co opřít :)
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. říj 2014 10:55 #292551

• Květa
  • Moderator
  • Obdržená poděkování 9851
:laugh: , jakýpak sázení, stříhat jdeme.
Nejvyšší čas, zlatice již kvetou !

P1190422.jpg
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. říj 2014 13:15 #292556

• Kaja
  • Platinum Boarder
no teda jo !!! jsem fakt na letošní zimu zvědavá - ale nepřipravená . růže nejsou nahrnuty ani obaleny .. :(
Téma bylo zamčeno.

Dělání, dělání II. 22. říj 2014 18:05 #292560

• Jana V.
  • Platinum Boarder
  • Obdržená poděkování 3506
To nevadí, stejně je na oboje brzy. Zakrývám a zasypávám až po prvních mrazíkách, až se holky uložej k spánku ;) . Loni jsem nakonec ani nezakrývala.
Dneska přišlo avizo od pošty, zítra dorazej růže od Pelců....
Téma bylo zamčeno.
Moderátoři: Eva L., Květa